שאלה חשובה

חדש 24

New member
שאלה חשובה

נשא כניראה חודשיים אמרו לו שהוא צריך לקחת ישר כדורים ליפני שיעבור 3 חודשים כי אז זה מאוחר התאוריה הזאת אומרת כאילו לתת לנגיף ישר בומבה וזה יגרום בעוד כמה שנים טובות לרמת CD4 גבוה וזה אצל הרופא בשם איציק בתל השומר לשם אמרו לו ללכת כאילו ורוב אלו שיתיעצנו איתם אמרו לנו שהם באיכילוב ושכול עוד ולא צריך כדורים אז שככה ישהר. שאלנו אחד גם נשא חודשיים בדיוק באותו סיפור רק מטופל ובאיכילוב אמרו לו שם שהוא לא צריך כדורים מישהו יכול להסביר לנו מה הולך פה שבית חולים אחד אומר ככה והשני אומר אחרת? מה כדאי לעשות ואיפה עדיף ללכת?

Essentialmix

New member
תשמע, ההחלטה לקחת כדורים היא בידי המטופל בלבד

בסופו של דבר יש המון משתנים שצריכים לחשוב עליהם, מבחינת שיטת הטיפול - היא דיי זהה בכל מרכז רפואי, הם חולקים את אותו המידע וכ"ו. ההחלטה האם לקחת את הכדורים ישר על ההתחלה או לא תלויה גם במשתנים כגון רמת הCD4, העומס הנגיפי - ועוד. לכן לנשא החדש יש את הרופא המטפל שדרכו הוא יכול להתייעץ בשיטת הטיפול הטובה ביותר. כל נשא והגוף שלו, זה אינדיוידואלי - לצורך העניין יכול להיות ששני נשאים יהיו בעלי אותו CD4 אבל מבחינת האחוזים הם יהיו שונים. לכן בשנית - אם הידיד שלך מטופל בתל-השומר ונמצא אצל איציק(שהוא רופא מיומן, מוצלח ובעל ניסיון רב בתחום לכל הדעות) הייתי מפנה אותו להתייעץ עם איציק בנושא - לשאול את כל השאלות הרלוונטיות (היתרונות והחסרונות בלקיחת כדורים בשלב מוקדם והאם יש באמת צורך או שניתן להמתין), אני בטוח שאיציק יתן לו את כל התשובות בצורה מקיפה ורחבה. לאחר ההתייעצות הוא יוכל להחליט על המשך הדרך. המון בהצלחה בכל בחירה שתהיה בנושא - אנחנו כאן לתמיכתך, ולתמיכתו - תמיד.

GayBiker

New member
היי בחור חדש

ראשית, ברוך הבא לפורום שלנו. לא ברור אם אתה הוא הנשא החדש או חבר שאתה כותב בשמו. כך או כך, הרבה בריאות!!! רק על מנת לפשט את הדיון, נגיד שמדובר בחבר שלך. שנית, הערה בונה - ממש קשה להבין מה אתה כותב, הן בגלל ה"קמצנות" בסימני פיסוק והן בגלל שגיאות כתיב. חלילה, אני לא בא לרדת עליך! אני פשוט מעוניין לתת לך עצה שאם תשתמש בה, יהיה לכולנו קל יותר להבין מה אתה כותב ותקבל יותר תגובות להודעות שלך. העצה היא פשוטה. תכתוב את ההודעה ב-Word (שיימצא לך שגיאות כתיב), אחרי סוף משפט תתחיל שורה חדשה ובסוף תעתיק את את מה שכתבת מוורד (העתק הדבק). שוב, אני לא בא לרדת עליך. רק מתוך כוונה טובה... לעניין: למה בתה"ש אומרים א' ובאיכילוב אומרים ב'? ובכן, יש כמה סיבות אפשריות: 1. ברפואה ישנן כמה גישות טיפוליות. אף אחת לא הוכחה כנכונה יותר מאחרת, למיטב ידיעתי. השאלה היא, באיזה גישה תומך הרופא המטפל. אגב, אני מכיר נשא שמטופל אצל איציק וכבר שנתיים לא לוקח טיפול כי הוא לא צריך ונשא שמטופל באיכילוב שהתחיל טיפול מיידית (בדיוק הפוך ממה שאתה כותב). למרבה האירוניה, לבחור שהתחיל מיידית יש פרמטרים נמוכים יותר מאלה של הבחור שמטופל אצל איציק. אני, למשל, התחלתי טיפול אחרי שנתיים וחצי בלי ויש לי נתונים טובים יותר מאשר לשניהם, מה שמוביל אותי לסעיף הבא... 2. כל אדם הוא "אופרה" אחרת לחלוטין. זה שנאמר לחבר באיכילוב שהוא לא זקוק עדיין לטיפול, אעפ"י שגם הוא נשא בדיוק חודשיים, זה לא אומר כלום. מה שקובעים הם פרמטרים רפואיים (CD4, VL, גיל, משקל ועוד) שיכולים להיות שונים בין הבחור שמטופל באיכילוב ובין הבחור שמטופל בתה"ש. לאיפה ללכת? לאיפה שיותר נוח. אני מטופל בכלל ברמב"ם אבל מבין השניים - איכילוב ותה"ש - נאמר לי שהצוות יותר נחמד בתה"ש. מה לעשות? הרופא איציק בתל השומר הוא רופא מעולה בעל שם עולמי ואפשר לסמוך עליו. על כן, הייתי ממליץ לעשות מה שהוא אומר. המון בריאות

G.B חחחחח מה הזכרת לי עכשיו..../images/Emo6.gif

מכיוון שכבר פעם שניה שאני רואה שאתה מייחס חשיבות לסימני הפיסוק.. (ושלא תטעה,אני מאוד אוהב את זה..) ניזכרתי באיזה קטע מצחיק שהיה לי.. לפני חודש בערך,נתתי לעו"סית שלי לקרוא כל מיני טקסטים שכתבתי.. אחרי שקראה ,אומרת לי... אתה יודע יריב?,אתה משתמש "בנדיבות יתר" בסימני פיסוק..!!! (חחח כן,ככה היא הגדירה את זה..) אז אני ככה לא מבין מה יש לאמא שלה,שאלתי,מה זאת אומרת? אומרת לי..מה זה? בוא תראה! כל שאלה זו שערוריה אצלך,וכל סימן קריאה כאילו איזו טראגדיה קרתה..!! חחחחחחח הרסה אותי.. סתם ניזכרתי בזה..
תכלס,היא צדקה,אבל אני מעדיף ככה.. (לסבול מ"נדיבות יתר"
)

נדיבות...

יריבון, ניתן לראות מהמיילים שלך שאתה נדיב ולא רק בסימני פיסוק... אם יש תכונה שאני מאוד מעריך זו הנדיבות. מעריץ.

pozpaz

New member
שלום ל- 24

בכנס האחרון.... בהרצאת התרופות... אמרו את הדבר הבא. מתסמנת מחשבה חדשה לקראת העתיד בו ימציאו את התרופה למחלה... שיש לתת לנשאים חדשים (עד ארבעה חודשים מרגע ההדבקה / גילוי) לתת את הקוקטייל בו ברגע... מה שישמור על ערכים גבוהים של CD$ ויגביר את הסיכויים לרפואה שלמה - ביום מן הימים. אנ גם מטופל אצל איציק... ואיציק לא רוצה אותי על כדורים בשלב זה... אני נשא כבר 3 שנים. אני סומך על איציק - הוא אחד הטובים ביותר בארץ.. ויש לו מוניטין בינלאומי... אין לקחת את את דברי הרופאים כתורה מסיני ויש לבדוק ולבחון הכל... ההחלטה בסופו של דבר היא בידי המטופל. יחד עם זאת.. יש לחשוב טוב טוב לפני שאתה עושה פעולה בה אתה מתנגד לעצת הרופא... אני הייתי סומך על איציק... אבל כן תתאתגר אותו... תגיד לו על החששות ועל שבאיכילוב אמרו אחרת... שיסביר את עצמו כמו שצריך.. בהצלחה! ורפואה שלמה.

לחדש...

כמו בכל מחלה, יש כל מיני אסכולות איך הכי נכון לטפל, אתה יכול לפגוש רופא שאומר א', ושני שאומר ב' ... כל רופא והדיעה שלו והגישה שלו... יש כאלה , להבדיל, בשפעת - ממליצים על משככי כאבים ויש כאלה שדוחפים לגוף שלך אנטיביוטיקה... לפי דעתי, כדאי לך לקרוא קצת, על המחלה והתרופות יש היום המון מאמרים בNT, תגבש לך מספיק ידע בשביל לשאול את השאלות הנכונות, ועם זאת, תראה איך אתה מרגיש לדבר עם הרופא, אם לא נוח לך לדבר איתו ואתה לא סומך עליו...לך הלאה. חפש לך רופא שתסמוך עליו במאה האחוזים.בהצלחה. ורק טוב. יונק הדבש.

למעלה