שאלה חשובה

• פותח הנושא ayagu
  • פורסם בתאריך

ayagu

New member
שאלה חשובה

בבקרים האחרונים מסרבת הקטנטונת שלי לשתף פעולה בנושא הכדור. ( במשך חצי שנה היא שיתפה פעולה ברצון) . הבוקר גם ככה מאד לחוץ ( היא יוצאת מוקדם מאד יחסית לבית הספר כי היא לומדת מחוץ לעיר מגורינו בבית ספר מדהים בהזדמנות אספר עליו). ההבדל בתפקוד עם ובלי הכדור הוא משמעותי בהחלט. טענתה האחרונה הנכונה להיום: " המוח שלי פועל מצויין ומספיק שאפקוד עליו להתרכז, זה בשליטה שלי" ( ציטוט מדוייק של הגברת בת ה7.5). אני מנסה לשכנע, להסביר ולא עוזר.כמובן שהיו לה טיעונים נוספים. אשמח לעזרה. תודה ויום טוב.

דליה.ד

New member
על זה לא מתווכחים!

טוב, אז כאן זה עניין של גבולות. עם ילדי הבהרתי היטב שבעניין הזה - אין ויכוחים! מרד הנעורים יכול להיות בכל דבר אחר אבל לא בעניין הזה! ...כן, אצלי הם מתבגרים. אני הייתי מציעה לשוחח עם הילדה ולהבהיר חד משמעית שבעניין הזה...ההורים קובעים. עוד רעיון: טבלת מדבקות על ימים שלקחה. בסוף החודש...פרס.

POOH*

New member
מסכימה חלקית...

לשם ההגינות רק אציין שאני לא אמא רק עם ADHD ושקיבלתי ריטלין, אבל לא בגיל שבו הורי קבעו בשבילי. הייתי כבר מבוגרת מספיק להחליט לבד. ולנושא עצמו.. אני חושבת שכדאי לבדוק עם הילדה למה היא לא רוצה לקחת? בן דוד שלי קיבל ריטלין ובאיזשהו שלב סירב להמשיך לקחת ההורים התעקשו והוא התעקש העניין הפך למלחמה עד שבסוף התברר שבבי"ס צוחקים עליו בגלל שהוא לוקח את הכדור וכדי לא לריב עם ההורים הוא היה לוקח את הכדור ויורק אותו כשהיה יוצא מהבית. לדעתי חשוב להבהיר לילדה שזה לטובתה. אולי לנסות להזכיר לה איך הייתה בלי הכדור... סביר להניח שהיא זוכרת. אני חושבתש מאד חשוב שהילדה תבין לבד את חשיבות הכדור בשבילה ואני מאמינה שילדה בת 7 בהחלט יכולה להבין שזו תרופה שעוזרת לה. ותיקח אותה אותה בהרבה חות מלחמות אם תבין לבד שזה חשוב ועוזר מאשר אם תיקח כי אמא אמרה. בכל מקרה בהצלחה...

ayagu

New member
../images/Emo51.gif

אני חושבת שננסה את הטבלה. למרות שאני לא מאד בעד. הבעייה היא שהמעברים אצלה מאד קיצוניים משיתוף פעולה לאי שיתוף פעולה. אני יודעת שזה בהחלט חלק מגבולות אבל אני רוצה שהמודעות תבוא ממנה. היא בהחלט מודעת להבדל של עם ובלי, היא אפילו ציינה היום בצהריים כי היה לה יותר קשה בבית הספר.

דליה.ד

New member
לצפות למודעות מילדה כל כך צעירה

זה דבר קשה, אני לא בטוחה שילדי בגיל יותר מבוגר הגיעו כבר למודעות. הרי השינויים התכופים האלה במידת שיתוף הפעולה ובמוטיבציה מאפיינים adhd . אני משתדלת להראות להם כמה הריטאלין עוזר, אני מדברת המון. אבל הם מנסים לבעוט...כמובן. שוב, בעניין הריטאלין, אני ממש לא מוותרת כי זה נוגע לעתיד שלהם, כרגע הם תחת השגחתי והם יעשו מה שאני אומרת. ואין ויכוחים כיום.

ayagu

New member
אני כל הזמן מנסה להסביר לה כמה

שהכדור חשוב, כבר ציני שהיא מודעת לחשיבות. העניין שהמעברים אצלה כל כך קיצוניים, לפעמים מספיק שאגיד איזו מילה, בלי שום כונה, והתגובה שלה תתהפך. לפעמים זה קורה גם בדרך לבית הספר. אנחנו עוזבות את הבית והיא שמחה ומאושרת ופתאום היא מתהפכת. לפעמים היא גם נעצרת, מסרבת להמשיך ללכת ( האוטובוס שלה אמור להגיע...) מתיישבת על המדרכה! ומתעקשת לא להמשיך. לא פעם זה מלווה גם בבכי,או בנאום ארוך ומהיר או בריצה חזרה הביתה. לפעמים זה גם לפני חוגים או כל פעילות אחרת, לא תמיד אנחנו יודעים מה אמרנו או מה עשינו שגרם להתפרצות... המפתיע הוא שתוך שניות היא יכולה שוב להירגע, אפילו להתנצל על מקודם. הגישה שלנו היא לא להתווכח על שום דבר שלא שווה ויכוח, אבל הקיצוניות הזו קשה לנו נורא, שלא לדבר על העקשנות להשיג דבר מסויים בשנייה שהיא רוצה אותו.בזמן שהכדור משפיע אז ההתנהגות שלה בהחלט שונה יותר.

shannon8

New member
איך בכלל נותנים ריטלין לילד שלא מסו

לא ברור לי כיצד ניתן לתת ריטלין לילד שיש לו בעייה בכלל לבלוע כל סוג של כדור ? אינני יודעת כיצד נראה הגודל של כדור ריטלין אבל גם אם הוא קטן דיו כגודל הסוכרזית אז אין סיכוי בכלל שהבן שלי יצליח. כמו שציינתי בעבר, הבן שלי מטופל כעת בטיפול אלטרנטיבי הכולל לקיחת כמוסות שמן דגים אומגה 3 . מאחר והוא לא יכול לבלוע כמוסות אז אני מפוצצת את הכמוסה עם סיכה ושופכת את תכולתה לכפית. אשמח לשמוע מנסיונכם.

דליה.ד

New member
אפשר לפורר את הכדור

בכפית ולבלוע עם מים. הכדור הוא באמת בגודל סוכרזית ואם מחלקים לרבעים הילד בכלל לא נרגיש את הכדור. למה הילד שלך מקבל שמן דגים?

אלי ו.

New member
אני מפורר את הכדור ונותן

אותו בכפית עם ממרח שוקולד וחמאת בוטנים, או בתוך כוס חלב/שוקו. למיטב ידיעתי אי אפשר לעשות את זה עם הריטלין SR.

zivadina

New member
למה לא? זה כדור זהה חיצונית.

זה שמפוררים אותו פיזית לא אומר שהוא יתפרק בגוף יותר מהר מהמתוכנן, אני חושבת. אבל כדאי באמת לשאול את הנוירולוג.

@זהר@

New member
הוא רק נראה זהה חיצונית

וגם זה לא מדוייק, הוא נראה קצת אחרת, אבל לפי מה שאומרת הנוירולוגית שלנו, אסור לפורר ריטלין SR כי זה יבטל את ה slow וישחרר את כל החומר בבת אחת

zivadina

New member
על זה לא מתווכחים!!!

בתור adhd ואמא ל-adhd אני אומרת לך שאנחנו במיוחד צריכים גבולות חזקים ביותר. אני אמא שכל החיים שלה הסבירה לילדים, והרגישה איך הדברים הולכים אחורה, עד שבא השותף (והאבא של ילדי) ואמר "עד כאן" ובלי הסברים. ומשם התחלנו להתקדם. להסביר מספיק פעם או פעמיים. לשים גבולות זה כל זמן החינוך של הילד. אז, צריך לחשוב היטב מה חשוב לנו, ומהו הגבול, ולא לתת לאף ילד לעבור את הגבול הזה. ותאמיני לי שלקחת ריטלין כל יום לפני בית הספר זה המפתח לילדה מאושרת!

למעלה