שאלה חשובה X3

יפעת28

New member
שאלה חשובה X3

אם סיריוס נמלט מאזקאבאן על ידי הפיכתו לכלב, מדוע לא עשה זאת קודם??? נכון, היתה לו סיבה למצוא את פטיגרו ולסגור איתו את החשבון, אבל הוא הרי לא ליקק דבש שלוש עשרה שנים שם, אז למה??? מה דעתכם? (ותודה לאבא שלי, שהסב את תשומת ליבי לעניין. כן - אפילו מבוגרים יותר ממני קוראים את הספר :))

js42

New member
ליפעת ולאבא שלה

נראה לי, שפשוט לא היה לו מספיק כוח רצון כדי להילחם בכוח של הדמנטורים. הדאגה להארי היתה הדבר הראשון שהיה חזק מספיק כדי שיוכל לממש את יכלתו ``להתכלב``.

Hermione G

New member
נראה לי שהוא לא ברח כי...

נכון שאזקאבן זה לא כיף חיים אבל בכל זאת זה לא השפיע עליו כמו לאחרים ולו זה היה הרבה פחות קשה והרי גם חיי כלב-פושע נרדף הם לא הכי כייפיים בעולם... שניהם גרועים אז לא היה משהו שיגרום לו לברוח כי זה במילא לא ישפר כל כך את מצבו ורק שהוא גילה שהארי בסכנה היה משהו - סעיבה לברוח - כדי להציל אותו...

יפעת28

New member
נכון אבל

זה עדיין די מאולץ. הרי אזקאבאן היא הזוועה הכי איומה שיכולה להיות. לנו נראה שזהו אילוץ ספרותי שלא עולה בקנה אחד עם ההגיון. עם זאת, הרי לכל סופר יש מה שנקרא POETIC LICENCE, וזה כנראה חלק מהעניין. שווה לשאול אותה בצ`אט הבא. (מישהו יודע מתי הוא???)

Hermione G

New member
לדעתי זה

לא כל כך מאולץץ הרי נכון שאזקאבן הוא המקום הגרוע ביותר לרוב האנשים אבל לסיריס בלק הוא לא המקום הגרוע ביותר אז בשבילו זה לא כיף אבללא סבל נורא שגורם שגעון כמו לאחרים... ובקשר לצ`ט הבא - אין עדיין תאריך. ג`יי קיי סיימה את מסע יחסי הציבור הנוכחי ולכן לא יהיה אחד בקרוב אבל כנראה שכשיצאו שני הספרים לצדקה היא תעשה עוד קצת פרסום אבל לא בטוח... במקרה הרע היא תסע למסע פרסום חדש רק שיצאו הסרט והספר החמישי. :-( אני מקווה שהיא תהיה בצ`אטים וראיונות גם שהספרים לצדקה יצאו... אני אוהבת צ`טים איתה... :)

sarah

New member
הוכחה מתוך הספר-

האזקבאניק סרייס אומר בעצמו,שמה שהוא ראה בעיתון זה מה שהביא לו את הכוח לברוח מהטירה או משהוא כזה...

Hermione G

New member
אולי הוא התכוון

שזה נתן לו כוח רצון לברוח משם. הוא יכל לברוחל אבל לא היה לו רצון אבל עכשיו היה לו רצון ומטרה לבריחה ולכן היה לו כוח.

למעלה