שאלה חשובה

Freaky Angel

New member
שאלה חשובה../images/Emo70.gif

מישהו יודע אולי את שם הסיפור... היה סיפור של מישהו שמישהי שהוא אהב מתה.. ואז הוא ניגן בנסיון לשכנע את השומר על גהנום להחזיר אותה והיה אסור לו להסתכל עליה כל הדרך חזרה מעולם המתים והוא הסתובב ואיבד אותה לנצח? הוא ניגן על כינור אני חושבת.

Thestral

New member
איןלי שמץ של חמץ../images/Emo159.gif../images/Emo162.gif../images/Emo108.gif

Y. Welis

New member
הסיפור של אורפיאוס ואורידיקה

מאוד מוכר, וקיים גם בעוד תרבויות אירופאיות, כמו זו הקלטית.

plasTc

New member
הסיפור בקצרה../images/Emo157.gif

אוריפאוס היה הנגן הטוב ביותר מבני התמותה...הנגינה שלו הייתה כל כך מופלאה עד שהיה בכוחה לשנות מהלך נהרות ולהזיז צוקי הרים, יום אחד נפגש אוריפיאוס עם אורידיקה והוא שר לה וליבה הלך שבי אחריו, הם נישאו אך זמן קצר אחרי החתונה אורידיקה הוכשה ע"י נחש במהלך טיולה בשדות. אוריפיאוס, מרוב צערו, החליט לרדת לעולם השאול ולהקסים את האדס עם ניגוניו ובכך להחזיר אליו את אהובתו. כשהגיע לשערי העולם התחתון הוא החל לנגן ואפילו היצורים האכזריים ביותר בשאול החלו לבכות והאדס מילא את בקשתו בתנאי אחד שלא יביט אחורנית ויסתכל עליה בלכתה אחריו רק עד שיגיעו לעולם העליון. אוריפיאוס הסכים והוא החל ללכת לכיוון האור כאשר אורידיקה אחריו... כל הדרל התאפק אוריפיאוס לא להסתכל אחורנית וכשסוף סוף יצא החוצה אל האור הסתכל אחורה אך מהר מדי, אורידיקה עדין הייתה בתוך המחילה וכמו צל היא נעלמה בחזרה....אוריפיאוס ניסה לרוץ אחריה אך האלים לא הרשו לו לחזור לעולם השאול בשנית. אומלל וקודר נדד אוריפיאוס ממקום למקום כשרק נגינתו נתנה לו מנוח מצערו. אוריפיאוס נקבר לרגלי הר אולימפוס ועד היום שר שם הזמיר שירה ערבה יותר מאשר כל מקום אחר בעולם. הסוף.

ToryMaster

New member
אורפיאוס ואורידיקה

הכלי עליו הוא ניגן היה נבל אם אני לא טועה, מה שלא מובן לי זה איך נבל יכול להיות מספיק קטן בשביל זה, אבל אני אבדוק בספרים שלי וזה אכן הסיפור, רוצה את זה טיפה יורת מפורט?

למעלה