שאלה חשובה

יעלים

New member
שאלה חשובה../images/Emo70.gif

אצלי בגן הילדים בני 2-3 והם מרבים להציק אחד לשני: נשיכות, דחיפות, מכות וכדומה. האם גם אצלכן יש תופעה דומה? איך אתן פועלות להרגעת המצב?

טלגל

New member
שאלה חשובה מאד באמת,

ולפני תשובתי כמה שאלות? כמה ילדים בגן? כמה מחנכות? האם הסדר-יום מותאם לילדים צעירים? האם יש ילדים עם בעיות מיוחדות? ועכשיו, קודם כל יש לדעתי להכיר מי הילדים "המציקנים" או אלו שזקוקים לנשיכות והצקות? ואז להבין את בעייתם האם יש להם שפה דלה וקשה להם לתקשר במילים? ילדים שרבים הרבה הם לרוב גם משועממים או נמצאים בסדר-יום שלא מתאים להם. לעיתים קרובות צריך שמחנכת אחת או שניים תיקח על עצמה ילד או שניים שלהם קשה במיוחד, ותנסה לראות אותם במשך היום ולמנוע את הנשיכה מייד עוד לפני שקרתה. כדאי להמצא עם הילדים כל הזמן וללמד אותם לשחק במרחב להתחלק, ולשתף, בגיל הזה אנו חייבות להיות להם פה ולתווך בינם לבין חבריהם. חשוב מאד שהמסגרת של הגן תהיה ברורה להם והם יידעו כל יום מי נמצא בגן ומה הולך להיות זה מוסיף מאד להרגשת הבטחון שלהם, מקוה שעזרתי קצת, ואנא המשיכי לעדכן אותנו.

נמנומית

New member
בגן יש 12 ילדים

מתוכם ילדה אחת עם קושי רגשי גדול מאוד (נמצאת בטיפול עם פסיכולוגית התפתחותית) שמכה נושכת ללא הפסקה, למירב ידעתי הגננת הקודמת לא טיפלה כלל בבעיה. עכשיו יש לפי דעתי תגובה חוזרת של כלל הילדים בגן והם פשוט מגיבים במכות ונשיכות כי רובם מדבר יפה מאוד והם מבעים רגשות יפה מאוד. אנחנו סה"כ גננת ועוזרת ויש סדר יום בגן, המכות מופיעות יותר בחצר או בשעת המשחק החופשי ופחות במפגשים או ליד השולחן(ביצירה או באוכל). מדאיג אותי המצב! איך אני עוזרת לילדים?

טלגל

New member
יעלים שמת-לב שהמכות מופיעות ביחוד

במקומות שבהם אין מסגרת ברורה במקומות שבהם הם יכולים לבחור במה לשחק ועם מי. גם אני נוהגת לאפשר לילדים בחירה במשחק החופשי ואז ישנם ילדים שיש להם קשיים בבחירה והם עסוקים בהשתוללות ובשטויות, כי הם רגילים או צריכים מסגרת כל הזמן. אני שוב מציעה שלא תעזבו אותם לנפשם רגע אחד, כל הזמן תעודדו משחק יפה, ואל תתייחסו או אל תשלימו עם התנהגות לא רצויה. תנו דגש רק להתנהגות שהיית רוצה לראות. כל הזמן תחזרי על כך שהילדה המכה או ילד אחר שהרביץ צריכים להיות צמודים אלייך כי את צריכה לשמור עליהם או לשמור על חבריהם, עליך לומר שוב ושוב שאיזה יופי שיש לך בגן ילדים שיודעים לשחק יפה ולתת דוגמאות לכך. בכל מקרה אל תעברי לסדר-יום על שום התנהגות של אלימות. אצלי בגן הגעתי למצב שכמעט שאין מכות, אבל גם על אלימות מילולית אני לא עוברת בשתיקה ואני לא מרשה שום אלימות או הצקה מכל סוג. אני עושה זאת ע"י אמירת הכן, אמירת איזו התנהגות כן מקובלת עלי ע"י נתינת דוגמאות מהילדים עצמם. אצלי זה עובד אבל לקח זמן עד שהילדים הפנימו, ביחוד ילדים שהגיעו ממסגרות אחרות. המון בהצלחה

ליידי 1

New member
המלצה: ספר כדרך טיפול

גם בגני היו מקרים רבים של אלימות. בגני נמצא ילד עם הפרעות התנהגות קשות ובעיות רגשיות, כיוון שהילד התקשה לבטא רגשות הוא נהג לנשוך, לצבוט, להכות וכו´... הבעיה החמירה כאשר מרבית הילדים בגן סיגלו לעצמם התנהגות דומה. דבר ראשון טיפלתי במספר מוקדי אלימות עקריים (כלומר ב3 ילדים) בעיקר בעיצוב התנהגות. לגבי שאר הגן אני ממלימה בחום על ספר מצויין אשר עשה נפלאות אצלי בגן: "ילקוט של אלימות ילקוט של אהבה" מאת סמדר שיר. הספר מדבר על 2 ילקוטים אשר מכילים דברים המתחילים ב-א. בילקוט ´אהבה´ יש דברים המתחילים באלף והקשורים ל´אהבה´ ובילקוט ´אלימות´ דברים המתחילים ב- א והקשורים ל´אלימות´ כמו ´אגרוף´ וכו... התחלנו מלסווג את התנהגות הילדים לילקוטים. חשוב מאוד: אני תמיד חיפשתי התנהגויות המתאימות לילקוט של אהבה כי הילדים כמובן מצאו לא מעט לילקוט האלימות ויש לציין כי הילדים למדו לפרגן ולמצוא התנהגויות חיוביות. לאחר מכן התחלנו בטקס יומי כל ילד שהפלאי בהתהגות טובה כמו עזרה לחבר, מניעת אלימות וכו´ קיבל בסוף ביום ילקוט של אהבה (בריסטול צהוב קטן הגזור בצורת ילקוט), גם הילדים מציינים התנהגויות טובות שראו. כל פעם שמישהו נשך, דחף וכו´ אמרתי לילדים כי הילדים עשה משהו שמתאים לילקוט של אלימות וביקשתי ממנו לבצע פעילות המתאימה לילקוט של אהבה בפני הילד שהוכה או בפני כל הגן לבחירתו. יש עוד פעילויות שעשינו בנושא כמו הכנת ילקוט של אהבה קישוטו ובסוף כל ילד קיבל מתנה קטנה מהצוות בילקוט לסוף השבוע. הספר הזה מלווה אותנו כל השנה והינו הכלי המרכזי לטיפול באלימות, אצלי עבד כקסם.

קדן

New member
../images/Emo101.gif|שחזור למריבה.

קודם כל אני מתנצלת מראש אם ההודעה ארוכה. הגן שלי מורכב גם ממעט ילדים 13 ובאותם גיליים . הילדים בודקים את יכולתם עלינו ובעיקר על הילדים , בודקים את הגבולות ואת מקומם. אני מסכימה שצריך כל הזמן כל הזמן לתווך ולהיות שם . יש לי עוד דרך שעזרה לילדים לא מעט. במפגשים אני משחזרת מקריי אלימות שקרו בגן בעזרת בובות אך את השיחזור אני מפנה לפיתרון חיובי. לדוגמה אם הייתה מריבה בין שני ילדים על משחק בחצר הבובות בהמחשה מראות לנו איך ניתן לפתור את הבעייה. לאחר מכן אני מזמינה את שני הילדים והם ממחיזים את המיקרה. אני עושה זאת הרבה בתחילת שנה ויש לזה תוצאות נהדרות. יש לי שיר אני חושבת שהוא של דתיה שיר שאנחנו משחקים אותו במפגש: בא שחק איתי יש לי מכונית שנוסעת גם קדימה גם אחורנית אתה תיהיה ראשון אחר כך נתחלף וניסע הרחק מכאן עד שנתעייף רק אל תכעס ואל תרגז ואל תדחוף אותי... בהצלחה|

יעלים

New member
אשמח לנסות - מס´ שאלות

קדן בני כמה הילדים בגן שלך? האם את חושבת שילדים בני 2 - 3 מסוגלים לשחזר או לשחק את המקרה מבלי לריב בשנית?

קדן

New member
תיווך

הילדים בגן שלי בני שנתיים עד ארבע, לכן הזכרתי קודם שהגן שלי מאד מורכב. כן , עם בני נשלוש ניתן לשחזר בעזרת תיווך של מבוגר , עושים את פעם ועוד פעם ועוד עד שאני רואה שהם משתמשים בזה לבד ..הקטנים יותר לא משחזרים כמובן וכאן מקומם של הבובות לשיחזור. ושוב לא צריך לחכות שתהיה מריבה אני משתמשת בשתי בובות קבועות שמלוות אותנו מתחילת השנה והן עוזרות לנו לפתור את בעיות היום יום.

למעלה