שאלה חשובה

pumiforever

New member
שאלה חשובה ../images/Emo70.gif

אוקיי, אין לי מושג איך הגעתם לזה, אבל אני רוצה להבין: מי (ולמה) החליט שהאלפים רוצים להשתלט על העולם
אנא הסבירו ופרטו לי!

DDN

New member
זה יהיה אני.

ואם תביט טוב בשרשורי עבר, תמצא את התשובה. ואם לא, תחזור אליי ואני אסביר לך.

pumiforever

New member
דבר שאני שונא ...

זה להתחיל לעבור דפים והאבד בין כל הדפים, אם לא קשה לך נא הסבר מחדש...

fbop

New member
מי אמר שהם "רוצים"....

יש הגורסים כי זה כבר קרה.

DDN

New member
דבר שאני שונא

זה לחזור על עצמי יותר מדי פעמים. אבל, היות ועשית עליי רושם טוב, אני אסלח לך זו הפעם (מרסן את הטרולים שלי שכבר היו מוכנים לעוט עליך) הכל התחיל בהשוואת האלפים על ידי לתרבות האמריקאית של ימינו. וכמובן, בשנאה שלי לאלפים, שהחלה בקבוצה הקודמת שלי, בה כל השחקנים (למעט גיל) החליטו לשחק אלפים, חלק בגלל מניעים לא בדיוק כשרים (הבונוסים!) ושיחקו אותם בדיוק כמו בני אדם. ואז התחלתי את ההשוואה בין האלפים לתרבות האמריקאית, תוך התבססות על מה שאני מכיר משר הטבעות, ומהאלפים של רומח הדרקון. ואז גם החלטתי לשלב במערכה שלי, אלפים שהם כ"כ טובים שהחליטו שידעו מה טוב לעולם, ועל תפקידם "להראות לעולם את האור", אז הם פתחו בגי´האד לכיבוש עולמי.

pumiforever

New member
הסיבה היחידה שאצלי ...

אין אלפים בעולם הנוכחי של השחקנים בגלל שהם גזע די נדיר וחשוב (תקראו לזה העתקה מ-שר הטבעות מצידי...) אבל תשמע!!! אני מסכים איתך לגמרי !!! עדיין לא ראיתי שחקן אחד שלא לוקח את הגזע האלפי רק בשביל הבונוסים !!! אז אם תועיל בטובך אנא הסבר לי איך משחקים אלף? [[ אלא אם כן כבר כתבת את זה כבר ואני יודע שאתה שונא לחזור על דברים פעמיים
]]

snift

New member
אני מכיר כמה כאלה.

לרוב האלפים שאני שיחקתי, היו את הבונוסים הרגילים, אבל הרבה יסקונות אחרים. יש לי חבר שמשחק אלף, שעקב קללת ילדות אין לו בונוסים בכלל.

pumiforever

New member
אז הוא מעיין בן-אדם (מבחינת ...

הבונוסים \ חסרונות) שנראה כמו אלף?, או פשוט אלף בלי שום יתרון\חסרון?

DDN

New member
תגובות ת ת ת ת ת ת ת ת

גם בקבוצה הקודמת שלי אלפים היו אמורים להיות גזע נדיר, אבל שיחקתי אם אנשים חדשים, וכל אחד טען שהוא "תמיד משחק אלף", ואני נשברתי. חוץ מ (ואני חייב לשבח אותו לטובה) גיל, ששיחק בן אדם. והאמת, בקבוצה הנוכחית של גיל, בדקה וחצי שהייתי אמור לשחק אלפית, לקחתי אותה רק בגלל איך שהיא אמורה להיראות ולא בגלל הבונוסים. אבל, אחרי שהיא הייתה מוכנה, ראיתי שהבונוסים חביבים. אבל. . . . . . ויתרתי על הכל כדי להיראות כמו בן אדם. מה אני צריך את האנורקסים האלה, עם העיניים המלוכסנות והשיער הדק והחלק. תנו לי בן אדם שרירי, מקורזל ANYDAY OF THE WEEK!

snift

New member
כששחקנים שלי התעקשו לשחק אלפים

בעולם שבו אלפים הם נדירים - נתתי להם, כל עוד הם יצליחו למצוא סיפור סביר שיסביר את הקבוצה. הם הצליחו לא רע, אבל אחר כך התברר להם שלכל מקום שהם הגיעו התיחסו אליהם בחשדנות עד גזענות, והיה להם ממש קשה. אף אחד לא דיבר איתם וכו. לאט לאט הם התיאשו מדמויות האלפים להם, ובנו דמויות אחרות שהצתרפו לחבורה, ובסוף היו מספיק דמויות אחרות, והם עזבו את האלפים והמשיכו עם שאר החבורה.

pumiforever

New member
גם אצלי היתה הבעייה שהשחקנים

רצו לשחק אלפים, אז עשיתי דבר מאד פשוט!, אמרתי להם אתם נראים כמו חצי-אלפים אבל הבונוסים\חסרונות הם של האלפים!

מקור האלפים

להזכירכם / ידיעתכם הוא באגדות גרמניות. שם הם יצורים מקסימים אך מכוערים למדי, החוטפים תינוקות ומשאירים תינוקות שלהם במקומם. את התינוקות הם משעבדים. הם רוקדים, שרים ומנגנים נפלא, והם רעים רעים רעים. טולקין השתמש חלקית באגדות האלה כדי ליצור מיתוס אחר לגמרי. אחד היתרונות בלשחק פרי פורם הוא שאלפים בו יכולים להיות באמת אלפים... חוץ מזה - לגבי איך משחקים אלף טולקינאי - אלפים הם יצורים קלילים, אוהבי סיפורים, מחול ומוסיקה מצד אחד, ומצד שני יש להם הבנה של העולם שאין לאף גזע אחר בארץ התיכונה. הם הגזע העתיק ביותר, ורובם חיים זמן ארוך יותר מכל האחרים. זה גורר מידה מסוימת של סנוביות, מזוגה בשעשוע וטוב לב. אולי גם נטיה לראות הכל כזמני. משם והלאה זה כבר ענין של אופי הדמות הספציפית

דרך אגב טולקין

הוא אומר שהאוקים הם משהו שבעצם בא מהאלפים ועבר שינוי או איזה פיצול באמצא אחד לטוב והשני לרע למרות שאורקים טובים זה נדיר מאוד מאוד אלפים רעים אפשר עוד למצוא לא חסר

Gilgam69

New member
ליתר דיוק

אצל טולקין: האורקים נוצרו מהאלפים. הטרולים נוצרו מהאנטים (ENTS - אנשי העצים).

mormegil

New member
למען האמת זאת טעות

טולקין כתב במועד מאוחר יותר שזקן עץ טעה כאשר הוא אמר שהטרולים נוצרו מהאנטים ובקשר לעלפים כתוב שהעלפים"חשבו"שכך נוצרו האורקים וזה לא בהכרח אומר שזה נכון יש גם תאוריה שאומרת שהוארקים נוצרו מבני האדם. בכתובת הזאת יש מאמר שמסביר חלק מהתאוריות בקשר לאורקים למרות שיש כמה בעיות מאוד ברורות לעין במאמר http://www.annalsofarda.dk/annals-of-arda/Orcs-index-tables/Origin-of-Orcs.htm

אלפים בגלל הבונוסים?

אני שחקן שמשחק מגיל מאוד מאוד מאוד צעיר עברתי המון דמויות קוסמים כהנים ועוד (לרוב זה מטילי לחשים למרות ששיחקתי כמעט הכל) לעולם לא שיחקתי אלפים שיחקתי אדם גמד דרואגר(גמד אפל) חצי אורק גנום צי גמד זוטון ושאר המצאות של חבריי השה"מים ואת האמת אני פשוט לא אוהב את הצורת משחק של האלפים האי מתנשאת מאוד במיוחד במהדורה ה-3 בקיצר דמויות אחרות טובות לא פחות ודרך אגב תנסו לשחק דרואגר זה פשוט אדיר!!!

fbop

New member
אני דווקא לא שונא אלפים...

אני אוהב אלפים מאוד, ואם כבר אני משחק אותם אז הבונוסים זה לא מה שדוחף אותי אלא הקסם הכללי, הגזע היפה, התחושה והכיף. אבל בכל זאת, אם כבר להשתלט על העולם של ימינו, אז הם נשמעים ראויים לעבודה....

למעלה