שאלה חשובה

רומי^^

New member
שאלה חשובה../images/Emo53.gif

כמה חודשים לקח לכן המעבר ל-IVF - מהתהליך הראשוני כשהרופא פנה לוועדה, ועד לאישור ביצוע ה-IVF עצמו??? יכול להיות חמישה חודשים עד חצי שנה
(נראה לי משום-מה מלאנת´לפים זמן....
) (אני יודעת שהשאלה מעט מבולבלת, אם אקבל תשובות מספקות - אסביר. כרגע זה קצת בעייתי. ) תודה מראש

יעל@

New member
רומי

תוך שבוע שבועיים, יש טפסים שהרופא המטפל צריך למלא. מגישים בקופת החולים לכל קופת חולים יש רופא שצריך לאשר, אני חושבת שהוא עובר על כל הבקשות אחת לשבוע. זה משהו של פרוצדורה ולא אמור לקחת זמן. אם את צריכה עוד משהו אז בשמחה, באיזה קופה את? נישוקים, ושלחתי לך מסר אתמול, יעל

חמישה חודשים????

רומי, משהו כאן ממש לא מסתדר ולא הסברת אז אני אנסה לענות "על עיוור", רק בגלל שנדהמתי מהתקופה שציינת: בעיקרון מרגע שממלאים טופס לוועדה ועד לאישור זה אמור לקחת לא יותר משבוע! (הכל בתנאי שיש את כל הנתונים, כמו בדיקת זרע או אבחון של הבעיה). אם תסבירי קצת יותר, אולי יהיה הסבר לתקופה הארוכה הנ"ל ואולי גם נגלה ביחד אם משהו כאן לא תקין. לשיקול דעתך הבלעדי.

רומי^^

New member
אנסה להבהיר יותר טוב.....

כפי הנראה שקיבלתי כבר את האישור - אבל כתוב לי שהוא מאושר רק לחודש מאי 2002. לא נראה לכן מוגזם קצת??? למי אני צריכה לפנות - לרופא או לקופה??

יעל@

New member
מוזר לגמרי

גם בדרך כלל מאושר למספר טיפולים. לי אושר לדוגמא ל- 4 טיפולים... בקיצור שווה לבדוק, תתקשרי לקופה, לרב יש בכל קופה פקידה שמטפלת ב- IVF ואם התשובה לא מספקת תפני לרופא.

יעל@

New member
רומי

לכל קופה יש רופא מחוזי שהוא האחראי לתת את האשורים, ולבחון את המקרה. פרט לכך שהרופא המטפל בך יכול גם לפנות אליו ודבר איתו, אם יש בעיות.

יכול להיות שיש שם טעות,

והכוונה היא שקיבלת אישור עקרוני ל-X טיפולים, עד חודש מאי 2002? אני מודה שהרעיון שלי קצת מוזר, ובד"כ האישור הוא לשנה, אבל משהו פה ממש ממש לא מסתדר. תנסי לדבר עם מישהו בקופה (הפקידה המתאמת או איך שהיא נקראת) ממנו קיבלת את האישור. קשה להאמין שיאשרו טיפול אבל לא מיידי.

לימי מ

New member
../images/Emo42.gifשמש! סיפור מדהים על הבוס שלך!

גם אצלי עדיין לא יודעים ושלא ידעו! כל האחראים עלי הם גברים וזה לא עניינם. אני לא צריכה שירחמו עלי או שיחשבו שכל דבר שאני אומרת או עושה קשור להורמונים. אבל אולי אני טועה ובעצם לא יתפסו את זה בצורה כזו דרמטית. אני מקוה שמצאת עבודה אחרת.

סיגל 01

New member
רומי, זה נשמע לי המון זמן

באיזו קופה את חברה? אני במאוחדת, כשהגשתי את הבקשה, אמרו לי בקופה שזה יכול לקחת מקסימום 21 יום. אחרי 10 ימים בדיוק התקשרו ואמרו לי שיש אישור. אולי תבררי שוב?

נועם@בת

New member
גם אני חושבת שזה המון זמן

תרימי טלפון לקופה הראשית של המחוז, לרופא שחתום על הטופס. יכול להיות שהם תכננו את זה לשנה הבאה כי נגמרה להם המכסה והכסף להשנה, אבל מאי 02 נשמע יותר מידי רחוק ולא מוצדק.
נועם

אפרת**

New member
ממש לא

שנה בטח שלא. אפילולא כמה חודשים. עניין של שבוע שבועיים. אצלי לפחות תוך שבוע הועדה אישרה ובמקביל כבר התחלתי את הטיפול.

מיכל ק-ש

New member
רומי,

מה פתאום חמישה חודשים???!!! בקושי עברו שבועיים וחצי וקיבלתי אישור ל-4 הפריות (אני בכללית). אל תוותרי. שנים את משלמת מיסים וביטוחים משלימים. IT´S PAY BACK TIME.

לקח בערך 4-5 חודשים ..אך כשהיינו

צריכים את קופ"ח בשביל טופס 17 ואת הועידה של ההפריות שתאשר זה היה זריז במיוחד תוך כמה ימים קיבלתי תשובה חיובית לגביי אישור ההפריה אנחנו שיכית למכבי ויש לציין שהם בסדר גמור !

אכן מוגזם

אני במכבי ועל אף ה"בעיות" שיש להם בצפון קיבלתי אישור תןך כ-3 שבועות והתחלתי טיפול במיידית. במקביל פניתי לבית חולים אחר (מחוץ לחיפה) עם האישור שקיבלתי ממכבי ושם אמרו לי שיש תקופת המתנה של כחודשיים פלוס כי אין להם תור פנוי. תבדקי את הנושא עם קופת החולים ובמידה ויש לך כבר אישור ורק התור נקבע לעוד מספר חודשים תבדקי עם בית החולים בו ניסית לקבוע את התור. בהצלחה.

@ריטה

New member
תוך כמה ימים קיבלתי אישור.

בד"כ כל הפרוצדורה עד ה IVF לוקחת 3 חודשים של איקוקלומין, ועוד 3 חודשים של זריקות ואח"כ אחרי חודש הפסקה מתחילים IVF. את המסמכים כדי להגיש בחודש האחרון של הזריקות. ודבר נוסף צריך לסיים את כל רשימת הבדיקות שהם דורשים, וזה לא לועדה אלא לטיפול עצמו. שיהיה בהצלחה.

רומי^^

New member
תודה, בננות, על העזרה../images/Emo94.gif../images/Emo94.gif../images/Emo94.gif

"אין חכם כבעל נסיון" (וכבעל יוזמה להתקשר לקופה...
) התקשרתי היום, והמזכירה שם אמרה לי שבגלל שה-IVF באלישע אז יש "מקומות מוגבלים" לכל חודש, ושאני צריכה להגיד תודה שזה רק במאי ולא באוגוסט
היא אמרה לי שאם ארצה ב"כרמל" או בי"ח אחר אין בעיה לסדר לי אפילו למחר... עכשפ אני כבר לא כל כך בטוחה....מי יודעת מה ההבדלים בין "כרמל" ל"אלישע"?..(אנ´לא יודעת כלום על IVF עדיין.) בכולופן - אני אתייעץ עם הרופא שלי. אולי זה סימן טוב, ואני צריכה לעשות עוד הזרעה אחת...(אבל להיקלט בה עד הסוף
) אז תודה למי שניסתה לעזור. אני, לפחות, נרגעתי קצת.

אז אולי עכשיו תהיי בהריון ...

הלוואי הלוואי ממש לפני כל הבירוקרטיה של ה- IVF תצליחי? ממש כמו זוהרה. בכל אופן, אני ממליצה אישית להפוך שולחנות אם צריך (ולא את שולחן הקפה הפרטי שלך
) אלא השולחנות במכבי עם צעקות ומה שבא לך לעשות באותו הרגע ותראי שתקבלי מה שתירצי. ככה זה עובד בארץ שלנו. את כל השאר כבר אמרתי לך בטלפון. ביי חומד. סאני.

למעלה