שאלה חשובה

שאלה חשובה../images/Emo26.gif

שלום, זקוקה לעזרתכם, אני רוצה להכין סופלה אבל יש ברשותי רק 2 תבניות והמתכון שברשותי הוא עבור 4 מנות לפחות. רציתי לדעת אם ניתן להשאיר את הבלילה שנותרת ולהשתמש בה אח"כ ואם כן אז לכמה זמן? תודה רבה.

נראה לי שאי אפשר..

את מתכוונת לסופלה או לעוגה ההיא המשפריצה? זאתי שנשארת עם קרם שוקולד חם בפנים?

למיטב ידיעתי זו עוגת סופלה

אבל אני אצרף את המתכון ותגידו לי אתם אם ניתן להשאיר את הבלילה אפילו רק לזמן האפיה ומיד אח"כ להכין גם אותה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3182644,00.html תודה

אני חולקת על אחותי שתח' ../images/Emo25.gif

לפי המתכונים שיש ברשותי- רצוי לשים בקירור את הבלילה לפני האפייה. ולכן אין סיבה שלא תשמרי ותאפי לאחר שהתבניות מתפנות.

האם יש מישהי שתוכל להכריע? ../images/Emo13.gif

פשוט זה נורא חשוב ואני לא רוצה חלילה לטעות ושהכל יילך לאיבוד.

לכן שאלתי אם זה סופלה...../images/Emo13.gif

זאתי המשפריצה... הסופלה זה קטע עדינדין ואחר לגמרי ראיתי את המתכון, את זו את יכולה להבין בלי חשש ולהשאיר במקרר... לכמה זמן, אין לי מושג. אני מניחה שיום .. אבל לא יודעת.

תודה לכולכן

עוד שאלה מפאת חוסר הידע שלי מה ההבדל בין העוגה הזו לסופלה? גם בעוגה הזו יש שוקולד נוזלי בתוכה, לא? (אם אכן הבנתי נכון את המתכון)

עוד משהו...

אם אני שמה במקרר את הבלילה הנותרת כיצד אני משתמשת בה אח"כ? האם רק להמיס על הגז ולמזוג לתבניות או שיש משהו אחר שאני לא יודעת? תודה רבה רבה.

אני שמה בקירור בתוך הכלים לאפייה

ומכניסה לתנור כמו שהם. מכיוון שלך יש מצוקת כלים (לא כדאי לרכוש עוד 2-3 ולחסוך כאבי ראש מיותרים?
) תנסי להוציא מהמקרר ישר לכלי אפייה ואם זה ממש לא הולך תני חימומון קטנטן במיקרו עד שישנה מעט מצב צבירה כדי שיתאפשר להעביר לכלי האפייה. בהצלחה

תודה לך

אולי את יודעת מה ההבדל בין עוגה זו לבין עוגת סופלה? בשניהם יש שוקולד נוזלי בפנים לא? אגב, לגבי הכלים, יש לי יותר מאשר 2 תבניות פשוט אני מכינה את זה לא אצלי בבית ולא רציתי להיסחב עם יותר מידי תבניות מכיוון שאני צריכה 2 מנות בלבד.

אוקיי

פשוט לפי התגובות השונות שנתתן כאן הבנתי שיש הבדל בין השתיים. תודה רבה לכולן על העזרה. מקווה שייצא טוב.

למען הסר ספק...

ברוב המסעדות בארץ קוראים "סופלה" לעוגת שוקולד חמה עם מרכז נוזלי - שזה בעצם נקרא פונדנט או עוגת וולקנו/משפריצה. אם התכוונת לסופלה אמיתי - המאכל המאד אוורירי שעשוי משוקולד וביצים וסוכר בלי קמח בכלל והמרקם שלו הוא של קציפת שוקולד (או גבינות בגרסה המלוחה) חמה ואוורירית..(ההסבר במילותיה של BALI מפורום מתכונים) את הפונדנט אפשר להכין קודם ולשמור בלילב במקרר, את הסופלה לא. אני מצרפת קישור להכנת סופלה מYNET.. מקווה שזה יבהיר יותר

למעלה