שאלה חשובה!!!!

מוריקק

New member
שאלה חשובה!!!! ../images/Emo2.gif

ג'ינג'ר הקיאה.....
שיחררתי אותה בבית והיא הקיאה... היא גם עושה לפעמים אפצ'י זה ממש ממש ממש מלחיץ אותי!! כי אמא שלי חולה... ואני ממש מפחדת שאולי היא הדביקה אותה.. למרות שאמא שלי לא נגעה בה או התקרבה אליה כשהיא הייתה חולה.... זה יכול להיות שהיא נדבקה ממנה??? יכול להיות שהיא הקיאה סתם בלי סיבה?? כמו כלבים למשל שאוכלים דשא ואז מקיאים אותו??..... אוףףףף לא יודעת.. זה ממש מלחיץ אותי. אני רוצה שהיא תהיה בסדר! לא רוצה שיקרה לה כלום....

zulli

New member
חמוסה מקיאה

קודם כל, יכול להיות שיש התקררות. אבל לפני זה צריך לבדוק, האם החלפתם לה מצע? האם החלפתם סוג אוכל? האם היא אכלה בטעות מוצרי חלב (גורמים להקאות)? האם היא בלעה משהו שהיא לא הייתה אמורה? האם היא ישנה יותר מהרגיל?

zulli

New member
אה כן, מתי היא קיבלה חיסון?

לפעמים הם מקיאים אחרי חיסון...

WTR

New member
(עונה בשמה) עדיין לא קיבלה, אז זה

לא זה..
אחד לבינתיים.

מוריקק

New member
לא החלפנו לה שום דבר פרט

לכלוב... קנינו לה כלוב חדש אבל אני לא חושבת שזה מזה.... בכל מקרה החיסון הראשון שלה יהיה ביום שישי... אז הוטרינר כבר יראה אותה... אני מקווה שהכל יהיה בסדר עד אז!

WTR

New member
קודם כל, תרגעי! ../images/Emo13.gif

אא שלך מקוררת? אם כן, זה מדבק ויש להתרחק מהחמוסה עד להחלמה מלאה. איך הקיא נראה? זה נראה כאילו זה משהו שהיא אכלה? אולי נתקע לה משהו והגוף שלה הוציא אותו פשוט. אם זה חד פעמי, לא נורא, להשגיח עליה טוב-טוב ולראות שהיא אוכלת, שותה, צוחקת, משחקת, ומתפקדת כרגיל. בקשר לאפצ'ים - יכול להיות התקררות ויכול להיות שלא. חמוסים דוחפים את האף שלהם לכל מקום, כולל מקומות מלאים אבק, וזה גורם לאפצ'ים - שבעצם קורה כי הם מנסים להוציא דברים שנתקעו באף שלהם. אם היא מתעטשת פעם ב.. לא נורא. גם אם זה מס' פעמים ביום. אבל אם זה ממש מוגזם, אפצ'י אחד אחרי השני, אף נוזל וכו'.. אז היא מקוררת וצריך ללכת לויטרינר. בקיצור - לראות שהיא מתפקדת כרגיל. אם כן, היא בסדר. אם לא - לויטרינר.

מוריקק

New member
הקיא שלה נראה כמו

האוכל שלה.... נראה לי שהיא הקיאה את האוכל שלה... ביום שישי אני הולכת לחסן אותה אצל ד"ר שור - אז אני אבקש גם שהוא יבדוק אותה... אני מקווה שהכל בסדר. אני אשים לב אליה ואבדוק אם היא מתנהגת כרגיל. אני אעדכן בהמשך היום.

איילת

צודקת. חמוסים מאוד אבל מאוד אוהבים לדחוף את האף (לפינות וכו'..) אז אם יש אבל יש גם אפצ'י את לא עושה אפצי? יכולים להיות כמה אפצים אבל בכמות מוגזמת יש ללכת לוטרינר. (אני פשוט מחזק את המילים של איילת:-}

מוריקק

New member
אוקיי תודה.

עכשיו היא ישנה.... כשהיא תתעורר אני אסתכל עליה שהיא בסדר.... אוכלת, שותה, משחקת וכו' תודה לכולם על התגובות. הרגעתם אותי קצת.

WTR

New member
ובטח גם תראי מתי היא עומדת לעשות

קקי, ושימי אותה בארגז שתי שניות אחרי שהיא נכנסה לפוזיציית פיפי-קקי
(עדיף שתי שניות, כי אז היא כבר ממש עומדת לעשות, וכשתעבירי אותה או שהיא תעשה באוויר או שהיא תעשה בארגז, בלית ברירה.. אז נקווה שזה לא יהיה באוויר
)

niritsilb

New member
יכול להיות דלקת במעיים

החמוס שלנו הוגו גם הקיא בעבר חשוב לעכוב ולבדוק תדירות ההקאות אם החמוסה תמשיך להקיא הייתי ממליצה לקחת לוטרינר לבדיקה אצלינו החמוס אובחן כחולה בדלקת מעיים שאופינית לחמוסים וקיבל טיפול אנטיביוטי ועוד תרופות שונות לתקופה של 3 שבועות אז רק תהיו בריאים. נירית

למעלה