שאלה חשובה

רוני471

New member
שאלה חשובה../images/Emo140.gif

שלום שואלת עבור חברה חולת אפלפסיה 7 שנים ללא התקפים ,מטופלת בדפלאפט ודגרטול ,על דעת עצמה הורידה מינונים של התרופות, עשתה בדיקת דם יצא לא מאוזן לאחר שיכנועים של המשפחה, שהיא טוענת שזה מזיק לה הכמות של הכדורים והמשפחה חוששת מחזרת ההתקפים, מה עליה לעשות למי לפנות? הרי לקחת שוב על דעת עצמה את הכמות של הכדורים בחזרה זה אפשרי, אודה לתשובות מאוד חוששת לה היא אמא לילדים, תודה

dnl9

New member
רוני 471

ברור שאם מורים מינון אז רמת התרופה בדם יורדת איזה סוג אפילפסיה יש לה? זה תורשתי ? מאיזה גיל ? היא לא במעקב? הורדת המינון לא גרמה לפירכוסים? האם עשתה EEG במשך התקופה? ידוע שאם במשך שנתיים אין פרכוסים והבדיקות תקינות מנסים להוריד מינון בהדרגה ומקווים שלא יהיו התקפים השאלה אם היה ניסיון????????

estelina

New member
שלום לך

"שאם במשך שנתיים אין פרכוסים והבדיקות תקינות מנסים להוריד מינון בהדרגה ומקווים שלא יהיו התקפים השאלה אם היה ניסיון???????? " לא מדויק. כל מקרה לגופו, במיוחד אם מדובר באפליפסיה מוקדית (פגיעה אורגנית), הנטייה אצל הרופאים לא להוריד את הכדורים. היום הייתי אצל הרופא 27 שנה ללא התקפים. לא דיברה עימי כלל על הורדה או הפסקת כדורים, כפי שהיא טענה- חשש מריבאונד-(חזרת ההתקפים). אסטלינה

רוני471

New member
יותר פרטים../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

היא קיבלה את ההתקף הראשון בגיל 19 ,ואז טופלה בכדורים כחולים היא לא זוכרת את השם,הפסיקה לקחת וההתקפים חזרו שוב בכמות גדולה יותר וחזקים יותר כמה שנים אחרי, אז היא פנתה לרופא שהתאים לה כמות גדולה של כדורים ,ולפני שנה היא התחילה על דעת עצמה להוריד, בדיקות של רופא היא עשתה אחרי שנתיים בערך ואז נאמר להמשיך לקחת את אותו מינון, הורייה לחצו עליה להוריד וגם רופא המשפחה בטענה שהיא לא זקוקה לזה, כי עובדה היא לא מקבלת התקפים, לפני 3 חודשיים עשתה ב, דם שגרתית ויצא שהרמה בדם מחוץ לסוגריים,אני במיקרה דיברתי עם איזה שכנה שסיפרה לי על איך משפחה נהרסה שאפלפסיה ושאלתי אותה לגבי זה ואז עלה לאויר הנושא וזה שהיא הורידה על דעת עצמה את המינון,החשש הוא שיחזרו ביום בהיר ההתקפים, האפלפסיה שלה הן כתוצאה מתאונת דרכים, זהו אשמח לאינפורמציה, מיצטערת עם האינפורמציה לא מקצועית אני פשוט רושמת מה שהבנתי ממנה, רוני

חייםלוי

Member
מנהל
לא מפסיקים לקיחת תרופה לבד

בשום פנים וגם לא לפי עצת רופא משפחה כי הוא לא מומחה. הפסקה כזאת עלולה להביא להחמרה של האפילפסיה. חייבים להתייעץ עם נוירולוג מומחה אם רוצים להפסיק. אני פעם הפסקתי על דעת עצמי ואחרי זמן מסויים קיבלתי התקף.

הפתרון הטוב ביותר...

יהיה לפנות בחזרה לרופא, שיאזן מחדש את התרופות ויתאים אותן למצבה. חשוב לדווח לרופא את המינון האמיתי שהיא לוקחת בפועל ולספר לו על הורדת המינון העצמאית. כדאי גם לבקש מהרופא הסבר על חשיבות הטיפול הממושך, במיוחד בתקופות בהן אין התקפים, תקופות בהן הכי קל לזנוח את הטיפול, שנראה, בטעות, כחסר טעם, מיותר ומזיק. טל

שכחתי להוסיף...

מן הסתם אם מדובר ברופא שמבין שהוא מטפל בבני-אדם ולא במכונות, הוא יבין את המצב שהיא נקלעה אליו ולא "ינזוף" בה. אם הוא לא יבין, שתחליף רופא
בקיצור, היא לא צריכה לחשוש מלפנות לרופא, לדעתי.

שלום רוני

אין בדיקת דם שהתשובה שלה שהאדם לא מאוזן. מה שעשת, היה . היא בן אדם ויש לה זכויות, ועכשיו חושבים מחדש. שתיגש רק לרופאים מומחים לאפילפסיה מהרשימה. ותדגיש את הצד שהפריעה לה בתרופות.

רוני471

New member
תודה ושאלה../images/Emo140.gif

האם זה רופאים שעובדים עם קופת חולים? האם באופן פרטי מה עלות? תודההההההההההההה רבההההה

למעלה