שאלה חשובה על עץ

hilabir

New member
שאלה חשובה על עץ

שלום לכם, יש לי בעיה, יש לי בבית משקופים מעץ ופתאום שמתי לב שבתחתית אחד המשקופים יש חור כשהסתכלי על החור ונקשתי על העץ ראיתי שחלק מהמשקוף חלול, משהוא אכל את המשקוף מישהוא אולי יודע מה אפשר לעשות כדי למנוע מהחרק הזה לאכול את כל המשקוף?? תודה רבה, הילה

maybesure

New member
קודם כל

לבדוק אם זה באמת חרק, אולי תולעי עץ. אם אלו חרקים רק טיפול בעישון יכול לעזור ולשם כך כדאי להתייעץ עם מדביר ועם מישהו שיש לו נסיון בנגרות, לקחת עצות משניהם. אם מצב המשקוף ממש מתפורר מבפנים (לפעמים המצב גרוע הרבה יותר ממה שנראה), אפשר לעשות לו הלבשות ממתכת. לפעמים יוצרים ממש חלק תותב ממתכת אם חייבים לחתוך את המשקוף כדי להפטר מהחלק עם החרק. אבל יכולה להיות גם בעיה של רטיבות. לפעמים משקופים נאכלים מלחות כמו בחדרי אמבטיה, למשל, או בדלת כניסה החשופה לגשם. במקרה הזה אטימה וטיפול נכון בצבע אוטם יכולה לעזור.

maybesure

New member
עוד פרט

אם זה אכן חרק כדי לגלות עד לאן הוא הגיע, נעזרים בסטטוסקופ. ניתן לשמוע את ההתקדמות שלהם היטב דרך דופן העץ!

יובל 1234

New member
זה יכול להיות מספר דברים

טרמיטים תולעי עץ או רקבון בטרמיטים או תולעי עץ צריך לטפל בדרך של הדברה או ע"י קידוח נגד טרמיטים או ע"י טיפול בגז נגד תולעי עץ שזה זחל של חיפושית תשלחי לי מסר מאיזה איזור בארץ ואני אמליץ לך על מדבירים אם זה באיזור הפעולה שלי אני אוכל לטפל

למעלה