שאלה חשובה מאוד!!!

סוסxסוס

New member
שאלה חשובה מאוד!!!

באוקטובר קניתי עץ בונסאי, בהתחלה הוא לא ממש פרח (העלים שלו נשרו והיתיבשו) אחר כך החלפתי לו אדמה והוא התחיל לצמוח. לפני כחודשים היתה תקופה יחסית ארוכה שבה לא ממש השקתי אותו, הוא התיבש לחלוטין ולא מוכן לצמוח שנית למרות שאני משקה אותו לעיתים קרובות.אני חוששת שהוא מת
, אבל אולי יש סיכוי קטן שהוא עדיין יכול לצמוח ולחזור להיות העץ היפה שלי, ואני מעונינת שתציעו לי רעינות (אולי יש איזשהם ויטמינים או משהו כזה) יש לי עוד שאלה : העציץ שבו מצוי הבונסאי שלי הוא צר וארוך האם כדי לי להחליף אותו לעציץ יותר מרווח כדי שיהיה לו יותר מקום ולא יהיה לו צפוף, אולי ככה הוא יחזור לחיים?

סן תאי

New member
תשובה חשובה מאוד !!!

בונסאי אינו פסל דומם, הוא שייך למשפחת החיים, יש לו צרכים שחיוניים לקיומו, בהעדרם הוא ידעך וימות. לגדל בונסאי זו מחוייבות, כמו לגדל כלב או ילד. הרי לא היית מעלה על דעתך להזניח כלב או ילד בלי משקה ומזון ל'תקופה יחסית ארוכה', אין הדבר שונה עם בונסאי. סביר מאוד להניח שהעץ מת,צר לי. כעת עלייך לשקול אם את ערוכה לקבל על עצמך את המחוייבות שנגזרת מגידול בונסאי, אם כן נסי שוב עם עץ חדש.

גיא קרן

New member
תגובה

אפשר לומר על ציור שזה כולה ציור קצת צבע על בד או על מוזיקה: כולה צלילים ואדיוט ששר..... או באופן כללי על בן אדם שמזלזל ואומר כאלה שטויות: כולה בן-אדם....(וגם לא הכי חכם)

גיא קרן

New member
נסיונות בהחייאה

אני מציע את הניסוי הבא: גשי לבית הקברות הקרוב, מצאי לך "בן אדם" שלא אכל כבר כמה חודשים (בעברית זה נקרא "מת") ותנסי להאכיל אותו. את יכולה גם לנסות ויטמינים ותוספי מזון שונים. אם זה יצליח לך אז קדימה ....תנסי להחיות גם את העץ... ואל תשכחי לדווח לפורום על מידת ההצלחה.

למעלה