שאלה חשובה מאוד

סנונית 1

New member
שאלה חשובה מאוד

בשבוע שעבר עשינו הזרעה שלישית מקווה להצליח סוף סוף. הרופא שלי אומר שאם זה לא ילך נעבור ל IVF (רועדות לי הידיים רק מלהקליד את זה), הוא מילא את הטפסים ושם אני נדרשת לעשות צילום רחם ופאפ. עשיתי בדיקת פרופיל הורמנאלי ובדיקת ביוץ והכל תקין הבעייה שלנו היא מורפולוגיה 5%. מאחר ואני חוששת מצילום רחם הרופא ויתר לי וגם על הפאפ. השאלה האם כדאי לוותר על שתי הבדיקות האלו או לעשות אותן למרות שהכל תקין אצלי וזו רק דרישה של הקופה? מקווה להצליח פוחדת מהפרייה

נטאשה

New member
סנונית הי

קודם כל מאוד מקווה שתצליחי הפעם ולא תצטרכי לעלות כיתה... אבל אם כן, את בכלל לא צריכה לדאוג זה רק נשמע מפחיד. וזה לא כל כך מסובך כמו שזה נשמע והסיכויים גבוהים יותר להצלחה. אבל בואי נעבור קודם את ההריון הזה, שיגיע! ואחר כך נראה...

פּוֹנְג

New member
תאמת... ../images/Emo18.gifלא תאהבי לקרוא זאת

מילא ויתר על צילום הרחם אבל על הפאפ? בדיקת הפאפ היא חשובה ביותר בלי קשר לפוריות שלך או לא. זוהי בדיקה לגלוי סרטן צוואר הרחם וצריך לעשות אותה פעם בשנה. אז תעשי. (היא ממש, אבל ממש לא כואבת, בסך הכל לוקחים דגימה מצואר הרחם על ידי קיסם עם צמר גפן בקצהו |לפחות ככה זה מרגיש|) בקשר לצילום הרחם, נו טוב, אני אישית גם על זה לא הייתי מוותרת. מי יודע. זה שיש לכם בעיית מורפולוגיה זה עדיין לא אומר (לצערי) שאצלך הכל בסדר, לא עדיף לך לדעת שבדקת הכל לפני שאת מתחילה לעבור טיפולים מתישים, יקרים, ומתסכלים....? לא מאחלת לך שהטיפולים ימשכו וימשכו ושלא תצליחי על הפעם הראשונה, אבל לצערנו הרב, של כולנו פה, זו המציאות. תארי לעצמך שאחרי X הפריות, את כבר לגמרי בקרשים ועושים לך אז צילום רחם ומגלים שהייתה סתימה בחצוצרה. חס וחלילה כמובן, אבל אם זה יקרה, לא תצטערי על כך שלא ידעת, וטיפלת בזה לפני עשרים אלף אמפולות שהזרקת לעצמך לחינם? צר לי שאני מראה את הצד היותר שחור של העניין, - שאלת לא?

k o k o p e l i

New member
עוד נקודה למחשבה....

אצלנו, הכל נראה בסדר, פרופיל הורמונלי וביוצים מדהימים ורירית לא רעה , רק הזקיקים לא ממש הגיבו. צילום רחם העלה שהחצוצרה השמאלית סתומה, ושום בדיקה אחרת לא היתה רומזת על זה. מקווה שאצלך הכל הכל תקין, ושבמילא הטיפול האחרון הצליח ושאר השאלות לא רלוונטיות...אבל ..רק שתדעי שתמיד כדאי לכסות את כל האפשרויות (והצילום הזה פחות נורא ממה שהוא נשמע).

קוקופלי שלום

אני גיליתי היום את אותה הביעה בדיוק ובגלל שהתעקשתי (כי הרופא המליץ כבר להתחיל גונאל F... ) - חסימה בחצוצרה השמאלית - מה עושים ???האם יש לך מידע על הדברים הבאים שעלולים לקרות - מה המליצו לך וכו' - תודה.

סנונית 1

New member
קראתי את התשובות שלכן ו....

יש לי רופא מדהים שאני מאוד סומכת עליו והוא אמר שאין צורך אז מה עושים? מחר אני צריכה להגיש את הטפסים. מצד אחד אתן צודקות מי יודע מה קורה בצנרת? מצד שני הוא לא רואה צורך והוא לא היה מוותר לי אם היה חושב שצריך מצד שלישי (המצאתי עוד צד) שמעתי שצילום רחם זה אחד הדברים הכואבים שיש וגם ככה אני מתה מפחד אז מה עושים? באמת מקווה שלא אצטרך.

קרנקל

New member
לא נורא

גם אני מתי מפחד מצילום רחם ובסוף גיליתי שהשד לא נורא בכלל! זה לוקח 2 דקות ושווה לא לוותר על זה

k o k o p e l i

New member
אני מניחה שכבר החלטת

ובכל זאת... שלושה ימים אחרי שעשיתי את צילום הרחם, עשיתי גם צילום אגן קטן. אני חושבת שהמטרה של הצילום הזה היא בעיקר לבדוק מיקום וגודל . בצילום הזה לא ראו את החסימה, ולא את שק הנוזלים שלכאורה אמורים לראות. יכול להיות שזה מצביע על דברים אחרים (שה"שק" התמלא בצילום הרחם ביוד והוא לא שק נוזלים ), אבל רק רוצה להמחיש שיכולים לחטט לנו מכל הכיוונים, ולא תמיד לעלות על הכל. ההצעה לשלוח אותי לצלום רחם , היתה דווקא של רופא מחליף ולא של הרופא שלי, אבל התוצאה היתה שכל כיוון הטיפול השתנה. אני מאחלת לך כמובן כמובן שהכל בגדר תיאוריה, ושלא ימצאו כלום ככה או ככה...אבל יש דברים שגם הרופא הכי מדהים לא יכול לנחש בלי לבדוק אותם.

רחל5

New member
לסמוך זה נחמד...

אם לא נסמוך על הרופא שלנו, על מי נסמוך? אבל אני מציעה לא לסמוך עליו (ועל אף רופא) במאה אחוז אף פעם. אני מטופלת של הרופא שלך כמעט ארבע שנים. מסכימה עם רוב התאורים שלך, אבל הויתור שלו על פאפ וצילום רחם נשמע לי מתאים לרופא שאני מכירה. לא הייתי מוותרת. על פאפ - כמו שכתבו לך - בלי קשר לטיפולים. גם אותי הוא ניסה להוריד מהבקשה לעשות פאפ אולי שנתיים או שלוש אחרי הפאפ האחרון. לא מבינה למה. לגבי צילום רחם, אני הייתי אפילו אומרת - אם הצילום תקין, להמשיך עוד קצת עם הזרעות. אני לא רופאה, אבל ההגיון שלי אומר שכשמומחה פריון טוען שמיצינו הזרעות וזה הזמן לעבור ל- IVF, אז זה הזמן לעוד כמה הזרעות... (בהנחה שאין בעיה חמורה וברורה. אני מבינה שהמורפולוגיה היא הבעיה היחידה שלכם?). לפני שנים רבות (חמש?), רופא אחר אמר לחברה שלי "אין לך מה לעשות צילום רחם. לא נראה לי שיש לך בעיה". בצילום רחם גילו חצוצרה חסומה. איך, למען השם, הרופא יכול לנחש שאין בעיה ברחם או בחצוצרות בלי צילום רחם?

אני לא מכירה את הרופא שלך

אבל אני חולקת על דעתו. הדרישה של צילום רחם היא לא סתם גחמה של קופות החולים. יש להם סיבה טובה לדרישה הזו. נכון, לפעמים זה לא נעים. מי כמוני יודעת. אבל לעבור טיפולים שאינם קלים פיזית ונפשית מבלי לבדוק האם ישנה בעיה שיכולה להפריע להם? בדיקת הפאפ, כבר אמרו לך - לעשות ויפה שעה אחת קודם. זה בכלל לא כואב וזה ממש בבריאותך.

בולה101

New member
סנוניתו'ש רוצי לבדיקת PAP

כאחת שעברה ניתוח בצואר הרחם C.I.N דרגה 3 לא ממליצה לוותר על הבדיקה הזו לפחות פעם בשנה וזה בלי קשר לנסיונותייך להרות. לגבי צילום הרחם - לא יזיק. האגדה מספרת על כאילו שזה רק עזר להן להרות.
אני ששלחתי את כל מי שהייתה בסביבה להיבדק

לסנונית 1

רק רציתי שתדעי שעדיין מחזיק לך אצבעות (מרוב שאני מחזיק אצבעות כבר אין לשם זרימת דם). נשיקות לך ולבעלך ולאכילס, ומתפלל עבורך שהפעם זה יגיע! ביי בינתיים. קרדו.

אפרסקה

New member
סנוניתוש בדיקת פאפ זה בכלל לא כואב

ממש לא מרגישים את זה וזה מאוד מאוד חשוב, כי זה עוזר לגלות סרטן בצוואר הרחם חלילה (
מלח מלח שום בצל טפו טפו טפו) אז אני ממליצה לא לוותר. לגבי צילום רחם- מבינה אותך, גם אני מתה מפחד ממנו, אבל אני חושבת שאני כן אעשה בשלב מסוים (הלוואי ולא אצטרך כי יצליח החודש
) כי למדתי מהניסיון, אחרי שעשינו שלושה טיפולים על השחלות הפוליציסטיות שלי ורק אז נשלחנו לבדיקת זרע וגילינו שיש גם בעיית זרע... שלצערי, זה שיש כינים לא אומר שאין פרעושים!!
בכל מקרה מחזיקה אצבעות שלא תצטרכי!! אפרסקה.

blessed

New member
לגבי בדיקת פאפ

סנונית, בדיקת פאפ היא לא כואבת. בבדיקה לוקחים דגימה מצוואר הרחם (כמו במשטח גרון...) כדי לשלול המצאות תאים טרום סרטניים. התחושה היא פחות או יותר כמו בבדיקה גניקולוגית רגילה או הזרעה. זו בדיקה חשובה מאוד ולא כדאי לוותר עליה. לגבי צילום רחם אני לא יכולה להגיד לך מנסיון אישי אבל ממה שקראתי בפורום הבנתי שלא לכולן זה כואב ויש כאלה שעוברות את זה בקלי קלות. אבל בשביל מה כל זה? הרי ההזרעה של החודש תצליח, לא???

פינקי33

New member
שתי הבדיקות לא כואבות, באמת,

פאפ- נורא חשוב לעשות, אני עושה כבר הרבה שנים, כל שנה. צילום רחם-כל כך חשוב לדעת שהכל בסדר שם, גם אם הבעיה אצל הגבר, חשוב לדעת שאצלך הכל בסדר כי לשלול בעיות אחרות. לדעתי כדאי לעשות את שתי הבדיקות ולהיות רגועים.

Galit29

New member
סנוניתוש , חשוב מאוד

פאפ אני עושה מגיל 25 כל שנה בערך זה טוב לגילוי מוקדם וכל השלא נדע, טפו טפו. לגבי צילום רחם גם אותי לא שלחו עדיין ואני לפני IVF, אז אני עושה קודם את כל הבדיקות ואח"כ נראה מה יהיה, כי בינתיים יש לי התלבטויות משלי (ראי למעלה או למטה)

אורליה1

New member
צילום רחם ../images/Emo45.gif

סנונית שלום, כותבת לך שורות אלה אחת הפחדניות הגדולות ששיקשקה בעת ההמתנה לצילום רחם ורצה בטווח של 10 דקות משהו כמו 5 פעמים לשירותים, עם דפיקות לב מכאן ועד הודעה חדשה - ועברה כל זאת רק כדי לגלות שהבדיקה בכלל לא כואבת ומסתיימת תוף 3-5 דקות. בנוסף - ממליצה לך לבצע אותה אצל ד"ר טוגנדרייך שעושה אותה בעזרת בלון קטטר
שהופך את הזרקת הדיו למשהו כמעט בלתי מורגש (אולי קצת תחושה של לחץ בבטן וזהו). בשביל להרגע ולדעת שהכול בסדר - ממליצה לך לעשות את הבדיקה. אורלי.

למעלה