שאלה חשובה מאוד

danielo18

New member
שאלה חשובה מאוד

א.היה לי אירוע שנהג תקף אותי,איים עלי ונמלט ובעדות שלי היום התבלבלתי בסדר הפעולות שנקטתי(קודם דיוחתי בקשר ורשמתי מספר ואז הנהג יצא אלי ולא כמו שאמרתי בעדות שהוא יצא אלי ואז דיווחתי ורשמתי).זה הכל עניין של לחץ,כי זה היה האירוע הרציני הראשון שלי.מה עלי לעשות?? להשאיר את זה כמו שזה כתוב או לבקש לשנות?מותר בכלל לשנות?? זה בכלל משנה או שהתוצאה הסופית(שהוא תקף אותי) היא זו שקובעת? ב.יש לי זכויות לבקש יעוץ משפטי וכו'? ג.אני צריך להתייחס לאיומים שהוא השמיע באוזניי? ד.כדאי לי לקחת פסק זמן ממשמרות או להמשיך כרגיל(המב"ס שלי אמר שפעלתי נכון וטוב אבל אני לא בטוח..)? תודה על התשובות מראש דניאל

ESU Boscorelli

New member
מה שנראה לי

ואך ורק מה שנראה לי... לתקן עדות, לדעתי זה יראה כי עדותך הקודמת לא הייתה אמינה ויצטרכו לדעת איזה מבין הגרסאות נכונה למרות שאין שינוי ממשי אבל לך תדע... יכול להיות שסתם ראיתי יותר מדי סרטים... צריך להתייחס לאיומים? תמיד! זה עדיף מאשר לגמור מדמם... פסק זמן? שלילי ביותר, זה מראה סימן לפחד...

שלום30

New member
הבנתי שאתה מתנדב פעיל

אני מציע לך להתייעץ בנושא גם עם המב"ס שלך ואם הוא לא יודע - שיפנה אותך לאדם הנכון. כפי שאני מבין, פעלת תחת פיקודו ועליו להמשיך לתמוך בך ולהסביר לך את הנוהלים. אתה אמור למלא מזכר ושם יצויינו כל פרטי האירוע לפי הסדר הנכון מטרת המזכר היא גם להזכיר לך את פרטי המקרה אם וכאשר הדבר יגיע לבית משפט בעוד שנה... גם לשוטרים קשה לזכור מה בדיוק קרה ואת סדר התרחשות הדברים. כמדומני אתה רשאי לצלם את המזכר ולשמור ממנו העתק. אם תוכל להרחיב את פרטי המקרה כגון: האם היית רשום ביומן ? מה בדיוק קרה ואיך הגעת לתקיפה ? האם היו איתך עדים נוספים ומתנדבים ? איפה מסרת עדות ? איזה איומים הושמעו באוזניך ? והאם המב"ס שלך מעורב בכל המקרה הנ"ל ?

danielo18

New member
האירוע בקיצור נמרץ..

יצאתי אני וחבר לסריקות אוטובוסים וסיור רגלי,יצאנו בנוהל רגיל(רישום ביומן,ציוד זיהוי,נשק ומגלייט)והיה נהג שהפריע לתנועה והוא סירב להשמע להוראה שלנו להתקדם קדימה.הוא התעצבן שהוא ראה שאנחנו מדווחים למוקד,הוא יצא והתחצף אלי(לא שזה הזיז לי),והתייצב מולי בצורה מאיימת ואמר לי שהוא יתפוס אותי ברחוב ויטפל בי.בסוף הוא דחף אותי.בנוסף לכך הוא גם נמלט מהמקום. אחרי זה באתי לנקודה ולא היה מי שיקח ממני עדות אז חזרתי למחרת(אתמול) ושוטר לקח ממני עדות,ופתח אירוע ונתן לי אישור תלונה. כל המפקדים יודעים מזה,גם סגן מפקד המשא"ז בעיר יודע(הוא ועוד מפעיל היו בעדות אתמול והם אמרו שהייתי בסדר וכו')וגם חצי מהנקודה יודעת מזה. זהו בערך... רציתי לציין שאני לא התגריתי בנהג ולא עשיתי שום מעשה שהיה אמור לגרום לזה.לנהג הזה יש הסטוריה של איומים ותקיפה של שוטרים ומתנדבים..

מה זאת אומרת 'דחף' אותך?

ב"ה שמעת על המושג 'להחזיר'? אחד שדוחף אותך בסיור, תן לו בראש! ואם קשה לך להתמודד איתו - יש לך שותף שעוזר. ואם הוא מכניס לשניכם, יש לחצן מצוקה על הקשר תלחץ ותצעק 'תקיפת מתנדבים ברח'..' תראה איך כולם באים לעזור לך בשניה.

danielo18

New member
צ'מע..

שמעתי על זה אבל.. זה היה אירוע ראשון רציני שלי(אני במשא"ז נוער סה"כ חודש וחצי) ופחדתי להסתבך כי שאני מתעצבן אני מפרק,למרות שהיתה לי אחלה סיבה לפוצץ לו את הצורה להבא אני אפוצץ כל מי שנוגע בי אנחנו עובדים עם מירס ועד שאתה מבקש עזרה אתה מת. הגשתי תלונה,יש לו עבר של תקיפה ואיום על שוטרים ויש לנו מספר רכב והכל אז בע"ה הוא יחטוף חזק הפעם והוא לא ישכח אותי בחיים

רואים שאתה חדש.. אתה תסתבך..

ב"ה ידידי, רואים שאתה חדש, לפי התגובה שלך. שלא תעיז לעולם לפוצץ בן אדם שתקף אותך. תמיד תלך דרגת כוח אחת מעליו לצורכי ריתוקו עד להגעת עזרה. במידה והשתמשת בכוח מעל הסביר (ועל זה יש דיון נפרד) אתה תאלץ לבלות על ספסל הנאשמים במח"ש ולאחר מכן בבית-משפט בגין תקיפה בנסיבות מחמירות. שים לב ידידי, שלא תפול בפח על שטויות, זכורני את ההתלהבות ההתחלתית שלי בתור מתנדב. כדאי מאד לצנן את היהירות והשחצנות הזו, אחרת נמצא את עצמינו כלואים בתא המעצר בתחנה בה אנחנו מתנדבים, מקרה בהחלט לא נעים. יום נעים. Kיציק

קרבינוש

New member
איציק הוא צעיר מידי לזה

איך יתעסק עם נהג בוגר שיכול לכסח אותו ? מה יתן לו מכות עם הקת של הקרבין? זה כבר כח מוגזם אנילא מבין למה זה מסתבך ככה אם יש לך מפקד בסיס אז כמו ששלום30 אמר שהמפקד יבוא לצידך ויתן תדרוך קצר על נוהלים כאלה ומה עושים במקרה כזה זה לא אחריות לשלוח מתנדבים צעירים לתת להם ככה להיות בספק תתאר לך היית יורה ברובה חס וחלילה ישר היו כולם באים לטפל באירוע אז גם עכשיו שיבואו לעזור כמו שצריך ולא לתת לך לשבור את הראש עשית דבר נכון ואל תפחד

danielo18

New member
רק בגלל שאני חדש..

רק בגלל שאני חדש לא הגבתי,חוצמזה שיצאתי עם חבר שהוא כבר שנתיים שם והוא עצמו אמר שנהגתי בסדר גמור.אני לא התגרתי בו ולא 'הזמנתי' את הדחיפה הזו. אני יודע מה מותר לי ומה אסור לי ואני צמוד להוראות שאני מקבל.שאני כתבתי שאני אפוצץ התכוונתי שאני אחזיר. המפקדים בתחנה וגם השוטרים באו אלי אחרי האירוע ואמרו לי שנהגתי באיפוק ראוי לציון ושהפעלתי שיקול דעת.לא צירך להיות תמיד צודק אלא לפעמים צריך להיות חכם. דבר אחרון,אני האדם האחרון שמישהו אי פעם יגיד עלי שאני שחצן.נכון יש לי סמכויות (ושאני בתפקיד אני יכול לעשות כמעט הכל) אבל אני כמעט ולא הפעלתי אותם(לפעמים גם שהייתי צריך) האדם שתקף אותי יש לו הסטוריה של תקיפות והוא סתם אדיוט מתנשא.טוב שהפעם הוא יחטוף חזק.

מתנדב

New member
דניאלו, אתה פעלת כשורה, אין לך מה

להילחץ, ואם אתה אומר שהוא מוכר במשטרה כאחד שהוא מתחצף לשוטרים ומתנדבים, אני מקווה מאוד שיגישו נגדו תביעה... אני יכול לתת לך עצה להבא מה לעשות, אם אתה מבקש מהנהג לזוז, והוא מסרב, כפי שקרה אתך, תבקש מאותו נהג לעמוד בצד ולהביא לך את הרשיונות, ואז אם הוא בורח לך, הוא מסתבך, כי ברגע שביקשת ממנו לעמוד בצד ולהביא לך את הרשיונות, והוא בורח ממך, הוא פשוט מסתבך, אבל זה במקרה קיצוני הייתי אומר לך לעשות את זה, כי נהגים שמתחכמים אתך, תתחכם איתם גם...

אפיגר

New member
תוספת למתנדב

במקרה כזה של תקיפה צריך להודיע לו מייד על מעקב בחשד לתקיפת שוטר או אי ציות להוראת שוטר ואז זה גם בריחה מעיכוב, וחוץ מזה העו"ד או השופט ישאל אותך אם הוא תקף אותך למה לא עכבת אותו או אמרת לו שהוא מעוכב, כנראה שזה כמו דבריו שהוא מכחיש על תקיפה. שלכם, אפינגר

למעלה