שאלה חשובה מאוד !!

ramil

New member
לא קשור לזכאות לתואר

סתם עיכובים ביורוקרטיים עד שיאושר השיבוץ בתקן וכו´.

פלטרון

New member
נתון לטוב ליבו של המפקד ...

ז"א , אם המפקד ( או מי שזה לא יהיה , בעל הדרגות הבכירות ) יקח באופן אישי שחייל ביחידה שלו לא יצא לקק"צ , ו"בייש" את היחידה , אז הוא יכול להפעיל כמה סנקציות לא נחמדות ... והכל כדי להפעיל לחץ על החייל ... מה שניסיתי להראות זה שהצבא לא "משחק משחק הוגן" עם העתודאים . כוונתי - אחרי הלימודים , אתם עוד חייל בסדיר , ואתם נתונים ללחצים של דרגות גבוהות מעליכם , לפעמים לחצים לא הוגנים כלל , והכל כדי שתלכו לפי הראש שלהם .... " ושלא יעבדו עליכם " ...

דימ1984

New member
שאלה חשובה מאוד !!

האם מקבלים את דרגת הקצין האקדמי, מיד לאחר הלימודים או רק בקבע ?

פלטרון

New member
תיקון קל

לא בטוח מה תלוי במה - אבל ... את הקמ"א מקבלים רק כתלות בחתימה על קבע ( מיד לאחר הגיוס ) . ז"א , אם התגייסת ,ואומרים לך , טוב תחתום שאתה מתחייב לקבע , ואתה אומר "לא רוצה" אז לא תקבל קמ"א . או משהו דומה .. שמעתי את זה מזמן , אז יכול להיות שאני טועה . אם מישהו יודע יותר טוב ממני - אז בבקשה שיתקן או יוסיף .

פלטרון

New member
הנה הקישור המתאים

כאן שימו לב - אין קק"צ , אין קמ"א . אין קק"צ , אין תואר שני ... בקיצור , יעשו הכל כדי לסחוט מכם קק"צ , ואז כבר לא תוכלו להתחמק מהקבע ( מעין חותמת הברזל , על ארון הפלדה ש"מחזיק" אתכם בעתודה/בצבא ... - ויסלחו לי על התיאור מי שנפגעו ממנו ) אני מחכה לתגובות ...

flugzeug

New member
" אין קק"צ , אין קמ"א " ??

... הרי ממילא דרגת קמ"א ניתנת למי שלא עשה קק"צ !!

פלטרון

New member
זה בדיוק העניין

אם עשית קק"צ , אז תקבל דרגות קצונה . אם לא , אז יכולים ( בתיאוריה ) לסרב לאשר לך קמ"א , ותשאר חפ"ש .והכל כדי להפעיל עליך לחץ שתצא לקק"צ . זה בדיוק העניין - הם רוצים שתחוייב לקבע שלך , וקק"צ "כובל" אותך יותר חזק לחוזה כולו .

למעלה