שאלה חשובה מאד!

aerophoebe

New member
שאלה חשובה מאד!

איך כל אחד מכם התחיל, מההתחלה להקשיב לאירוסמית'. עשינו נדמה לי כזה דבר כבר , אבל יש כאן הרבה אנשים חדשים, אז אני חושבת שזה מאד רלוונטי... מי שכב רכתב, יכול להעתיק...(חחחחחחח). וגם , למה התחלתם להקשיב לזה, מה בדיוק בלהקה משך אותכם?

SaintJohn

New member
באמת שאלה חשובה

היו שרשור אחד או שניים בנושא הזה בעבר, אבל כמו בכל פורום - אנשים באים ואנשים הולכים, אז תמיד כדאי ורצוי לרענן את מה שצריך לרענן. ההתחלה שלי עם אירוסמית' הופיעה כשהם חזרו למיינסטרים בארץ עם הוידאוקליפים של Get A Grip. הייתי בן 13 אז, וכמו כל אחד באותו גיל הלכתי כמו עיוור יחד עם העדר המיינסטרימי של MTV. נורא אהבתי את הוידאוקליפים של Livin' On The Edge ושל Amazing. כש-Cryin יצא לרדיו עם וידאוקליפ, החלטתי לקנות את Get A Grip. התאהבתי בו. החלטתי לקנות גם את Big Ones, ומאוד אהבתי את כל שירים משם. בעקבות ביג וואנס קניתי את פרמננט ואת פאמפ, וגם אותם חרשתי בלי סוף. המיפנה הגדול קרה כשמצאתי ב"חור בשחור" את Pandora's Toys, וגם אותו התחלתי לחרוש. היתה לי התאהבות משמיעה ראשונה ב-Sweet Emotion, Draw The Line, Mama Kin, Dream On, Train Kept A Rollin', Big Ten Inch Record, All Your Love. אני זוכר שחשבתי לעצמי ש-Helter Skelter ו-Nobody's Fault היו די נחמדים אבל כבדים מידי בשבילי (איך השתניתי מאז...). אז התחלתי לחפש אלבומים ישנים, במקביל לחדשים שיצאו. הייד-פארק. קעקוע. 3 הופעות. תפוז. אירו-ליג. אז הסיבה שהתחלתי להקשיב להם היתה מה שאני חושב הסיבה שבגללה כולנו התחלנו להקשיב להם - MTV. למה נשארתי איתם כשהם ירדו מהמיינסטרים? אני לא חושב שיש לי אפשרות לשים את האצבע על סיבה ספציפית. המוזיקה שלהם עשתה, עושה ותמשיך לעשות לי משהו מיוחד שאף אמן אחר לא עשה לי. האווירה המגניבה, הסקסית, האנרגטית והמאוד מיוחדת שעוטפת כל שיר ושיר שלהם (החל מ-Rattlesnake Shake וכלה ב-I Don't Want To Miss A Thing) היא משהו שחיפשתי במקומות אחרים ופשוט לא מצאתי. הם האושר הפנימי שלי, החיוך שלי, משהו שאף אחד לא יוכל אי-פעם לקחת ממני. אני משוכנע בלי צל של ספק שיש פה אנשים שמרגישים כמוני. היה לי ממש נחמד לספר איך התחלתי להקשיב לאירוסמית' ולמה. יהיה יפה לראות פה שרשור מכובד ומעניין של הסיפורים של כולנו.

Hangman Jury 87

New member
טוב

למרות שכבר היה את זה פה פעם אני יאמר שוב
שמעתי אותם לראשונה ב-98 ב-I dont want to miss a thing. הפעם אני טיפה ירחיב: זה התחיל בתחילת שנת 2000, פתחתי במקרה ערוץ vh1 וראיתי את עשרת הגדולים שלהם.. השירים Cryin', Crazy היו מוכרים לי מאוד מאוד מעבר והכרתי אותם פשוט לא ידעתי שהם של אירוסמית.. אחרי שראיתי את "עשרת הגדולים" חשבתי אולי לקנות אלבום שלהם.. וויתרתי, אבל ממש לזמן קצר, אחותי אמרה לי שיש לה דיסק שלהם (Nine Lives) אז ביקשתי ממנה שתביא לי לשמוע. שמעתי אותו ופשוט לא הפסקתי לשמוע.. תמיד פעם אחרי פעם את כל הדיסק... ומאז הוא שלי חחח גנבתי לה אותו. כמה חודשים אחרי קניתי בטאוור רקורדס בערד את הדיסק Get a grip. ולאלבום הזה אני ממש משש התמכרתי.. שמעתי אותו ללא סוף פעם אחרי פעם. ועוד פעם. 24 שעות הייתי רק עליו. זה 2 הדיסקים היחידים שהיו לי בשנת 2000.. ואז ב-2001 שהם הוציאו וידאוקליפ ל- Jaded, מאותו יום שראיתי התחלתי להרגיש שאני ממש מתחיל לאהוב אותם אז קניתי ישר את Just Push play.. וממש כמה ימים אחרי שקניתי אותו התחלתי לקנות אלבומים ישנים שלהם.. ככה עוד ועוד ולא הצטערתי על אף אחד
זה בערך הסיפור

AeroTom

New member
Shall I dare?... I dare

אוקי,נעשה זאת שוב: השיר הראשון אי פעם שהכרתי של הלהקה היה Crazy שתמיד הכרתי אותו (גם בעזרת MTV והרדיו כמובן) וב-1996 בערך שהייתי בן 14 קניתי את GAG.אהבתי מאוד את האלבום אבל עוד לא ממש נכנסתי ללהקה. ואז ב-1997 כשהייתי עדיין בן 14 יצא אלבום נחמד ששמו Nine Lives וממנו אהבתי מאוד שיר מסויים שהיה בטלויזיה ושמו-Hole in my soul. אחרי איזה שנה בערך בגיל 15\16 הייתי באיזו חנות מוזיקה וראיתי את Nine Lives ואמרתי לעצמי שנקנה את הדיסק שהיה בו את השיר היחיד שהכרתי משם-Hole... ואז שמעתי את NL-אהבתי.מיד אחרי זה שמעתי שוב את NL-אהבתי אפילו עוד יותר,אחר כך שמעתי אותו שוב ושוב ושוב ב-לופים חוזרים ונדלקתי על האלבום הסוחף ואז,בדיוק אז מנורת האירוסמית' נדלקה אצלי מעל הראש והתחלתי להתעניין ממש ולהיכנס לתוך הלהקה. משם הדרך הייתה ממש קצרה: Pump Permanent ואז מיד לישנים יותר (שאת רובם קניתי אגב בטאוור בעזריאלי עוד בימים הדי ישנים שלו עם המבחר הגדול): Aerosmith GYW Toys Rocks DTL Live bootleg Dome with mirrors Rock in a hard place לאט לאט (או די מהר מהר דווקא הייתי אומר) גם באו האוספים,אלבומי הלייב הנותרים,והאחרונים בדיסקוגרפיה הרגילה הגיעו מאמזון: Gems Classics live-2 Night in the ruts (האחרון שקניתי מאלבומי הסטודיו) ו-Pandora's Box שאיתו השלמתי את הדיסקוגרפיה הרגילה של הלהקה. אחרי שהדיסקוגרפיה הרגילה הושלמה אז כמובן המשכתי לחפש דברים נוספים לאוסף שגדל והושחת ככל שהזמן עבר (ועדיין הוא גדל כמובן)... אבל בשורה התחתונה הסיבה שהתחלתי ממש ממש להעריץ ולאהוב ולסגוד ללהקה הוא אלבום קטן מ-1997...(הסיבה גם שהוא תמיד יהיה אצלי number-1 חוץ מזה שהוא יצירת מופת כמובן...) שרשרת האירועים בקצרה עד היום: גט א גריפ,ניין לייבס,The old shit,שאר האלבומים,שחיתות,רדיפת בצע,אמזון,יפן,הייד-פארק,תפוז,אירו-ליג,הודעה של לי... ומה בדיוק מושך אותי בלהקה? נראה לי באמת נועם הסביר את זה יפה.הסגנונות השונים והכל כך הרבה שירים שאתה שומע אותם שוב ושוב ואומר לעצמך-"איך לעזאזל להקה אחת יכולה להוציא כ"כ הרבה שירים ואלבומים כ"כ טובים שאתה כ"כ אוהב וכ"כ מתחבר ואוהב אותם?". זה די קשה להסביר...

Bastet

New member
סיפור קצר ולעניין

לי הפנאטית החביבה עלה לי לשמוע נתנה לי להקשיב לשיר ערב...שיר יפה, שקט ומדהים בשם Angel . החוויה נצורה בליבי לעולמי עד ומאז אני מקבישה למוזיקה של אירוסמית'

Xboy123

New member
ואני זוכר ש..

כששאלתי בעבר הרחוק שאלה כזאת, התשובה הייתה "תלך כמה דפים אחורה ותסתכל בהודעות קודמות"... אפליותיישן!

Xboy123

New member
קיצר

יום אחד בא אליי בן דוד שלי, כהרגלו, לצרוב דיסק(עד כמה שזה נשמע אכזרי
) ואחד מהשירים שביקש שאשים היה CRAZY ונראה לי גם CRYIN'... אז באותו יום החלטתי שנמאס לי למחוק תשירים אחרי הצריבה אלא לשמוע את השירים שאני משיג בשבילו בקאזה ולדעת איזה מין טעם יש לו.... מכל השירים שדווקא היו נחמדים שמעתי את CRAZY והתאהבתי.. השיר הזה פשוט ממכר!! שמעתי אותו ימים.. שבועות .. חודשים.. ושנתיים-שלושה עד היום
ואני לא מסוגל להשתעמם ממנו בשום פנים ואופן... הוא תמיד יהיה שיר חיי כי הוא השיר הראשון שאהבתי אי פעם בצורה רצינית.. ובזכות השיר הזה הכרתי את הלהקה. בהתחלה לא התעניינתי בלהקה בגלל שיר אחד או שניים.. אבל יום אחד.. שהחלטתי שבא לי להכיר עוד שירים של הלהקה השגתי עוד ועוד שירים.. מהחרושים.. ודיי נמכרתי גם להם... עשיתי לי אוסף וצרבתי
שמעתי אירו' בחיי במשך חודשים שלמים.. אבל לפני שנה אני חושב... התחלתי להתעמק יותר באירו'.. להיכנס לאתרים שלהם.. הכרתי את הפורום... שאלתי שאלות על אירו'.. על הלהקה.... על שירים נוספים מומלצים וזה... ולפני כמה חודשים השגתי את הדיסקוגרפיה השלמה באינטרנט... ו... דיסקוגרפיה דיי טובה בסה"כ
טוב קיצר בתקופה הזאת הידע שלי באירו' הגיע לרמה מרשימה...

AeroTom

New member
מתי אבל תתחיל לקנות את הדיסקוגרפיה?

יפה מאוד שאתה עם הזמן יותר אוהב את הלהקה ויותר לומד דברים חדשים,אבל הגיע הזמן באמת שתביא גם את הכבוד הראוי למוזיקה של הלהקה ותרכוש דיסקים מקוריים (ואם זאת הלהקה האהובה עלייך אז בכלל מובן והגיוני שתרכוש את האומנות שלהם) כי אני אישית וגם כמובן הרוב המוחלט ממש לא מעודדים להוריד שירים ובמיוחד כמובן לא של הלהקה הכי מדהימה בעולם... מגיע להם שתקנה את הדיסקים שלהם ולא תוריד את המוזיקה שלהם בתמורה לאומנות המופלאה והאושר שהם מספקים לך. אף פעם לא מאוחר.הגיע הזמן להתחיל,מגיע ללהקה שתרכוש את האלבומים שלה ולא תוריד אותם מהאינטרנט...תחזיר ללהקה על מה שהם מביאים לך (וזה נוגע גם לכל סוגי המוזיקה שאתם אוהבים,אבל כמובן במיוחד ללהקה שבגללה התכנסנו כאן.כבד אותם וכבד את האומנות...)
ותאמין לי שזה יגרום גם לך אושר ויכניס תרתי משמע יותר "צבע" לאוסף המוזיקה שלך. הכל במילה טובה כמובן,אבל זה באמת די מרגיז שאנשים מורידים את השירים במקום לקנות,במיוחד אצל אירו ובמיוחד שזאת להקה שהם מאוד אוהבים שזה גם לא מובן לי... וכמובן נשמח לעזור ותמיד אנחנו מעדכנים איפה בארץ אפשר למצוא אלבומים שונים כדי שלאחרים שחסר יוכלו לקנות.ונשמח גם להמשיך להעשיר יותר את הידע שלך עם כל שאלה,המלצה וכו'... Let The Music Do The Talking

Hangman Jury 87

New member
אגב- תומר מצטער שאני אומר את המילה

"הורדה" בזמן האחרון בקאזה יש מלא זיופים כל שיר זיוף חבר שלי מערד ניסה להוריד את "Rattlesnake shake" כמה וכמה פעמים והשיר שהוא הוריד בערך איזה 10 דקות אבל.. בהתחלה אחרי שסטיבן מדבר הוא אומר "Well, if you wanna rock" ישר אחרי שהוא אומר אותו קטע חוזר על עצמו כמה וכמה פעמים ואז עוד פעם ואז עוד פעם ככה 10 דקות... זה לא מתקדם לאף מקום זה תקוע על אותו קטע וככה עכשיו זה לגבי כל שיר בקאזה נראה לי... זה ממש זבל!! אבל בלי שום קשר לזיופים עדיף לקנות את הדיסקוגרפיה של הלהקה

Xboy123

New member
תומרררר

מה לעשות... אתה צודק בקשר לדיסקוגרפיה אבל אני לא יכול עדייין.... אני צריך לחרוש את כל ישראל בשביל להשיג כ24 דיסקים של אירו'.. ואולי אפילו מחוץ לישראל... כשייצא לי להיות בעזריאלי או דיזנגוף סנטר שוב אז אולי אני אקנה..
בכל מקרה תודה :)

AeroTom

New member
עזריאלי ודיזינגוף סנטר-

הם לא המקומות היחידים בארץ שאפשר לקנות בהם דיסקים של הלהקה... כמובן שאת כל הדיסקוגרפיה אי אפשר כ"כ להשיג בארץ ולהרבה באמת אין את כולה,אבל בכל זאת קונים מה שמוצאים וככה מתחילים.אבך העיקר להתחיל. לאט לאט אבל בטוח...
אז כדאי לך באמת להתחיל לבקר בחנויות מוזיקה ות"א היא לא היחידה בארץ שיש בה חנויות... נראה לי פעם לבד אמרת שאתה מת כבר לקנות אלבום מקורי של הלהקה ולקרוע ממנו את העטיפה...אז למה אתה מחכה? Be Smart Buy The Art...

Xboy123

New member
חח.. צודק.. עוד יגיע היום שאקנה!!

אני לא יודע מתי אבל יגיע היום

RockThisWay

New member
אז ככה..

לפני שנתיים בערך חברה שלי נתנה לי אוסף צרוב שהיא הכינה לשמוע והאוסף כלל גם את CRAZY. מייד התאהבתי בשיר אבל לא ממש טרחתי לברר מי הלהקה והכל... ידעתי רק שזו איזו להקה בשם אירוסמית'. כמה חודשים אחרי זה שמעתי גם את CRYING ואת GIRLS OF SUMMER וממש, אבל ממש התאהבתי בשירים האלה.. כל פעם שנתקלתי בהם פשוט קפצתי משמחה... החלטתי שזה לא עסק, הלכתי לטאוור רקורדס וקניתי את O YEAH שמעתי את הדיסקים יומם ולילה ומאז גם הצלחתי לקנות את LIVE BOOTLEG אבל לצערי לוקח לי זמן לאסוף את הכסף לדיסקים וגם כשאני אוספת לא תמיד אני מוצאת דיסקים שלהם.. אני מקווה שעוד איזה שבועיים אני אוכל לקנות עוד אלבום.. למישהו יש הצעות איזה דיסק כדאי ואיפה אני יכולה למצוא?

AeroTom

New member
בטאוורים בארץ-

יש את 2 האלבומים המופלאים הראשונים ב-40 ש"ח כל אחד בסדרת תפוז. את Get a grip יש כמעט בכל מקום. את Honkin' on bobo יש כמעט בכל מקום. בדיסק סנטר בדיזינגוף סנטר יש את: Pump Just push play Rock in a hard place וכמובן שווה לבדוק בעוד חנויות...יש במאמרים עדיין איפה בדיוק אפשר אולי למצוא את כל אלבומי הדיסקוגרפיה. Check it out

aerosmith child

New member
הכל התחיל...

בקאמבק של שנת 1992 עם כל הלהיטים של אירוסמית בMTV כל היום, עם CRYIN שהיה אחד השירים הראשונים ששמעתי גם כל היום שמו אותו בMTV אז החלטתי לקנות את הקלטת של GAG (כן כן אז היו עוד קלטות לטייפ) ושמעתי את האלבום נונסטופ ואז התחלתי לקנות את כל האלבומים בשנת92-94 היה יחסית קל להשיג את האלבומים למרות שלחלק מהאלבומים ביקשתי מהטוואר רקורדס לעשות הזמנה מיוחדת (כן הם עשו כי ישבתי להם על העורק הראשי :)כמעט כל יום )אז הטאוור התחילו להביא את האלבוים הישנים וכל אלבום היה מדהים כל פעם הרגש שעטף את השירים חדר עמוק יותר לנשמה , לצד המוזיקה של אירוסמית היה גם את הסיפור האישי שלהם של הגמילה מהסמים שגרמה לי להעריך יותר ויותר את הלהקה בקיצור חיידק של 12 שנה כבר עם אוסף ענק. ואל תשאלו אותי איזה שיר אני הכי אוהבת כי כמו שסטיבן נוהג להגיד זה משתנה כמעט כל יום

grunger sheep

New member
אממ....

אני כבר כתבתיעלזה כשהצגתי את עצמי אבל אני יכתוב עוד פעם: כשהייתי בכיתה ה' אז תמיד קמתי מוקדם בסביבות 6-7 בבוקר[אפילו בחופשות] וכשלא היה לי מה לעשות ראיתי טלוויזיה אז העברתי לאמ טי וי וראיתי את CRAZY ואהבת את השיר בכלל אירוסמית' הייתה להקת הרוק הראשונה ששמעתי....

Bad Girl 15

New member
מתי התחלתי להקשיב...לפני

כמה שנים טובות באתי אל חברה ושמעתי אצלה שירים..חלק כבר ידעתי ושמעתי אבל אף פעם לא ממש הקשבתי להם וזה..אבל עכשיו זה ממש הפך לשגרה כזאת וכל פעם ששומעים שיר יש תוושה טובה..:)ובאמת כבוד ללהקה..

ninelives99

New member
לי יש סיפור נחמד...

זאת היתה אותה תקופה שהבקסטריט בויז והספיס גירלס דיי שלטו בטלויזיה... ואני וחברות שלי חיפשנו את הטעם שלנו במוסיקה...בערך כל מוסיקה שנאהב אבל לא תהיה קשורה בצורה כלשהי לבקסטריט... כל משMTV נתן לי זה לאהוב כמה שירים דיי חסרי תוחלת של "אקווה" ו"קיס צויס"... בקיצור- יום אחד הלכתי לחברה שלי, היא מדפדפת בדיסקים שלה ושמה את אחד הדיסקים שהיא קנתה וכמעט לא יצא לה לשמוע...איזו להקה בשם אירוסמית'...דיסק שנקרא BIG ONES...(נשמע BIG HIT, לא??) "את בטוחה שזה לא משהו סטייל בקסטריט של אחותך?" היה דיי הדבר הראשון והיחיד ששאלתי אותה... PLAY... השיר הראשון... WALK ON WATER... סטיבן צורח בהתחלה... זה השיר שעשה לי את זה בפעם הראשונה...לא הייתי מוכנה לצרחה הזאת..ובטח שלא הייתי מוכנה לקצב ולמוסיקה המדהימה שהם עשו.. "אוקי...זה לא בקסטריט בויז..!!!" משמיעה ראשונה ידעתי שמצאתי את הלהקה שלי...הם היו בדיוק מה שחיפשתי! ירדתי למטה לדיסק סנטר וקניתי ובלי בכלל לחשוב פעמיים 3 דסיקים.. (אם מעניין אותכם הם היו: "פרמננט וייקישן" "גרייטסט היטס" ו"ביג ואנס") משם זה רק התדרדר למצבים של חריטה על שולחנות (במקרה הטוב- במקרה הגרוע זה היה עם עטים על הידיים) כל מיני סמלים שונים של אירוסמית'

Spirit4

New member
אהבה משמיעה ראשונה?

הסיפור שלי מתחיל בטיול השנתי של כתה ח'.. ישבתי ליד חברה שלי באוטובוס בדרך לירושליים והיא הוציאה את הדיסקמן שלה שמה דיסק עם תמונות מוזרות על העטיפה שלו ואמרה לי שאני חייבת לשמוע דיסק כלשהו של להקה בשם "אירוסמית'"... אני שתמיד פתוחה למוזיקה חדשה שמתי את האוזניות ומיד התאהבתי! הדיסק היה כמובן nine lives [למי שלא שם לב עדיין יש תמומות ממש מוזרות על העטיפה של הדיסק עצמו לא בחוברת :) ] אחרי שבוע בערך הייתי בטאוור בגן שמואל וראיתי שם את pump ישר קניתי אותו בלי לחשוב פעמיים.. זה היה הדיסק הראשון שלי של אירוסמית' ואחריו באו gag, nine lives ועוד... האושר הגדול ביותר היה כשאבא שלי נסע לארה"ב בשליחות מהעבודה ושלח לי את pandora's box [בקופסא הגדולה עם החוברת והכל!!
]!!!! אירוסמית' הייתה מה שנקרא "הלהקה הראשונה שלי", למרות שמאז שאני זוכרת את עצמי שמעתי זפלין וגאנס ו - Doors וכל להקת רוק אחרת, באירוסמית' היה משהו שונה, מיוחד, צליל כלשהו שלא שמעתי לפני, ואני לא יפסיק לשמוע אף פעם!

למעלה