שאלה חשובה מאד..

siamese dream

New member
שאלה חשובה מאד..

אני מתכוונת להתחיל שירות לאומי בשנה הבאה במד"א (כרגע אני בשירות באיכילוב). אני אעבור קורס חובשים של 145 שעות. מישהו יודע מה יעשו איתי אחר כך? דיברתי עם מישהי שהיתה מע"רית בפתח תקוה, ואמרה שכל היום היא ישבה בתחנה ולא עשתה כלום וחיכתה שמשהו יקרה, ואם כבר משהו קרה, זה היה להעביר אנשים ממקום למקום, נגיד מבי"ח אחד למשנהו וכו'.. נשמע די מדכא. אותו דבר יהיה גם איתי? ענת.

chanand

New member
לא מדויק

את תוכשרי כחובשת מלווה, וזה מה שתעשי בשרות. יש ימים מענינים יותר ויש ימים מענינים פחות. נכון שיש הרבה העברות וכד' אבל זה לא הדבר היחיד. באיזה תחנה תעשי את השירות שלך?

siamese dream

New member
אני מאמינה שברמת גן

כי זאת התחנה הכי קרובה לבית שלי, אבל מי יודע איך הם קובעים את הדברים האלה.. מישהו מוכן לתת לי קצת מושג על אופי העבודה?.. ומה זה בכלל אומר "חובש מלווה"? ע.

orend123

New member
שלום

קודם כל, שלום לך. שנית, את חילונית או דתיה? תראי, ישבצו אותך לפי מה שיהיה למד"א ולך נוח, אבל אם יחליטו לשבץ אותך באיזור אחר גם יספקו לך דירה, בד"כ עם שותפות- בנות שירות נוספות. אופי העבודה? רובצים כל היום בחדר מתנדבים ומחכים לנסיעות, חלק מהנסיעות סתם מגעילות שזה סתם העברות. חלק מהמשמרות יהיו שקטות ולא יהיו אפילו נסיעות. וחלק יהיו סוערות ומלאות אקשן, החחיאה, לידה, דקירה וכו'. אבל תזכרי שכך או כך את מצילה חיים. בד"כ לבנות שירות נותנים גם עבודה מנהלתית כלשהי, אבל לא לכולן. חובש מלווה זה חובש, אבל את לא יכולה לנהוג באמבולנס. בשונה ממע"ר את יכולה להכניס עירוי ולקבל לידה (מע"ר יכול רק לסייע). נדמה לי שזה הכל.

siamese dream

New member
מזה בדיוק אני מפחדת..

לשבת שם ולא לעשות כלום..:( אני חילוניה בשירות לאומי של "שלומית"..

orend123

New member
אל תדאגי

לפעמים יפלו עלייך כאלה נסיעות שתעדיפי לשבת כל היום בתחנה. וכמו שציינתי, לבנות שירות בד"כ גם נותנים תפקיד מנהלתי

Yev

New member
קצת יודע.

כעקרון לבנות שירות יש 3 תפקידים עיקריים. אלה שבמנהלה עוזרות בכל מה שקשור להתחייבויות וטפסים. יש כאלה שיושבות במוקד, כעקרון זה דיי נחמד, עד כמה שהבנתי. יושבת בכסא נוח, יודעת כל מה שקורה באזור, עונה לשיחות ולמקרים. אם אני לא טועה אמרת שתהיה ברמת גן, המוקד של דן נמצא בתל-אביב אז אני לא יודע עד כמה זה רלוונטי לגבייך, כנ"ל לגבי המנהלה, אני לא יודע אם עוסקים בזה בכל התחנות. התפקיד השלישי חובשת מלווה. את איש צוות רפואי לכל דבר. תעלי על נסיעות של אמבלונס. שוב אני לא טועה אמרת שתהייה ברמת גן, עד כמה שידוע לי האזור יחסית רגוע. אבל זה עדיין לא אומר שלא יכולות להיות נסיעות מעיניינות. כעקרון כמעט בוודאות, אם תהי בת שירות במשך שנה, יהיה לך החייאות,תאונות דרכים קשות, יש סיכוי גם ללידה, ובכלל דברים מעיינים. אבל יכול להיות סתם כל מיני נסיעות לא ממש לא טובות. אבל באופן כללי רוב הסיכויים שתהני. משיחות שנהלתי עם בנות שירות בתחנה שלי, הם ממש נהנים מלהיות חובשות מלוות באמבלונסים, והיו להם הרבה מקרים מעיינים. הכשרות: בשביל להיות מוקדנית, את צריכה לעבור קורס חובשים(אם אני לא טועה בנות שירות עושות קורס נהגים שזה חובשות+נהלים),והשתלמות/קורס מוקד, בשביל להיות חובשת מלווה, בנות שריות עוברות קורס נהגים. לגבי מנהלה, לא נראה לי שעוברים איזשהו קורס. מקווה שעזרתי לך.

amitzahavi

New member
השתלמות\ קורס מוקד...

זה רק מגיל מסוים או שכול אחד יכול לגשת למיונים

orend123

New member
פרטים בתחנה

בד"כ התחנות עושות פעמיים בשנה השתלמות מוקד לעובדים. אני יודע שאצלינו כל עובד עם וותק של חצי שנה חייב לצאת להשתלמות/קורס. בד"כ לחובשים, ורק מתנדבים בוגרים והלאה.

סופי1

New member
היי

אצלנו בתחנה (כפ"ס) יש שתי בנות שירות, בת שירות לאמבולנס במשמרת בוקר, דיברתי עם אחת שהיא כבר חצי שנה, היא אוהבת את זה, היו לה מקרים מעניינים... בתחנה (לרוב) יש אנשים נחמדים וממש כיף להיות שם.... כמו שאחת מבנות השירות אמרה, רוב התפקידים לבנות בצבא זה להכין קפה וכאלה, אם אפשר ממש לתרום, במד"א הנהגים במשמרת בוקר צריכים עוד מישהו איתם, זה עוזר וזה נחמד...

siamese dream

New member
הממ..

כעיקרון הסיבה שאני הולכת למד"א, זה כי קיבלתי רושם של עבודה אינטנסיבית. אני ל באה בשביל לנוח, ואני ממש ממש שונאת עבודות משרד ועבודות מנהלניות.... אני עושה שנה ראשונה כרגע במחלקה פנימית באיכילוב, שזה נחמד כי זה הרבה עבודה, אבל טיפה חוזר על עצמו. אם מד"א זה לא המקום שאני מחפשת בבקשה שמישהו יגיד לי שאני לא אפרוש באמצע סתם..:) ענת.

סופי1

New member
תראי....

אני אגיד לך את האמת, אני בתור מתנדבת נוער שעושה משמרות אחה"צ...יש משמרות עמוסות שאני לא מספיקה לנשום, ויש משמרות של העברות ולפעמים בלי כלום, אני לא יודעת איך זה ברמת גן, אני מכפר סבא, אצלנו הבנות שירות צריכות בסוף חודש לארגן טפסים וכאלה, במשמרות בוקר יש יותר נסיעות (יש יותר תאונות עבודה ודרכים), אם את לא רוצה לנוח אז לפי דעתי אל תלכי למד"א, חבל שכול פעם שתהיה משמרת עלובה תתחילי להתעצבן...

amitp

New member
יש ויש,

יהיו משמרות עמוסות ויהיו שלא, אבל אני חושב שתקבלי די הרבה סיפוק והנאה מהתפקיד (כמעט כמו באיכילוב, כל עוד לא יסתובבו תרנגולים בסביבה..
)

Yev

New member
סביבית עבודה דינמית סך הכול.

עד כמה שאני מכיר את רמת גן, את לא תשבי על התחת, זאת אומרת זה שהמשמרות שמה שוממות. כעקרון יש הבדל מהותי בין עבודה בבית חולים, ומחוץ לבית חולים. בבית חולים סביבת העבודה, היא דיי דומה, ואין הרבה שינויים. במד"א סביבת העבודה היא מאוד דינמית. זה יכול שיוציאו אותך להחייאה בבית איזשהו, ובתוך הבית, משפחה עם אקדחים, תאמר לכם אם הוא לא יצא חי גם אתם לא תצאו חי(שוב אמרתי כבר מקודם שברמת גן רגוע, אין מצב שיהיה כזה דבר...
), ואז את צריכה לדעת איך לצאת מהמצב הזה. נסיעה אחת, סתם העברה של חולה אונוקולגית, נסיעה הבאה תאונה בכביש 4, זאת אומרת, רוב הסיכויים, שיקרו לך כל סוגי המקרים, אבל יש משמרות שאין כלום ממשי, ויש משמרות, שיש החייאה, תאונה קשה, אם הזמן תתרגלי ואולי גם תתחילי לאהוב את כל הנסיעות שהם הלא דחופות והפשוטות, למרות שמהם גם אפשר ללמוד. אני רק אומר לך שבמסגרת האמבלונס הרגיל, אין הרבה אפשריות טיפול לפחות מבחינת חולים, אל תשכחי שאת תהיי חובשת כמו שהנהג(רוב הסיכויים), זה לא שממש תתחילו לטפל בחולה. אבל עדיין זה לא אומר שלא תעשי כלום. אם את מחפשת לא לשבת על התחת, למצוא קצת אקשן, אם שילוב של עזרה לזולת. אז זה בהחלט מקום מתאים. לגבי מוקדנים, צריך להיות חובש ובוגר

siamese dream

New member
הו , יופי

אתם גורמים זלה להישמע סימפטי. גם הקטע של להיכנס לבתים של אנשים משונים נשמע נחמד..:) תודה וד"ש ענת.

למעלה