שאלה חשובה לרב

שאלה חשובה לרב

שלום יש לי שאלה אני בת 19 אני חוזרת בתשובה חצי שנה יש לי בעיה אני גרה עם אמא שלי לבד אין לי אחים ההורים שלי גרושים אמא שלי אישה מאוד עצבנית וכל הזמן היא מקללת אותי קללות מאוד מאוד נמרצות קללות ממש חמורות זה כואב לי והכי גרוע שאני יודעת כמה השפעה יש על הדיבור שלנו ואני יודעת שאדם מקלל בנאדם אחר זה גרוע אבל לא כמו שאת בני ביתו זה ממש יכול לגרום לבעיות חמורות ואני ממש מפחדת אני מפחדת שהקללות האלה ממש מזיקות לי למשל במציאת עבודה וכו' כל מיני דברים זה משפיע אני לא יודעת מה לעשות זה תמיד היה ככה ואי אפשר לדבר איתה כבר דיברתי איתה עץ עקום לא מתיישר אי אפשר לשנות בנאדם ככה ובמיוחד לא את ההורים! הבעיה שאין סיבה למה היא מקללת אותי אם פרי אחד יצא מהשקית במקרר היא כבר הוציאה עליי סידרה של קללות אחת אחרי השניה ואיך שהיא אומרת אותן במלוא הכוונה זה מפחיד אותי בבקשה מה אני יכולה לעשות ?????

mgb

New member
בעיה עם האמא

בס"ד שלום! אם כפי שאת מתארת זה המצב אולי כדאי לשקול מגורים מחוץ לבית עם בחורה נוספת ושמירת קשר עם אמך. עצם הקללות לא להתייחס, קללות אינן משפיעות אם לא מתייחסים. בהצלחה

אבל

כרגע אין לי עבודה מסודרת אז איך אני יכולה להשכיר בית .... זאת בעיה עד שאני אמצא בע"ה עבודה.

מתוקה....

החיים יפים רק צריך לדעת איך לראות את היופי, למשל... לי אין אמא שצעק עלי, והייתי מעדיף שהיא הייתה היום בחיים והייתה צועקת, קחי את החיובי ולא את השלילי! בהצלחה לך

kren2

New member
אצלי זה ממש שונה

אבא שלי הוא זה שצועק אליי ואמונםמ לא מקלל אבל גם לא מרותה מתהליכי ההתחזקות שלי בדת וככה גם סבתא שלי אבל אמא שלי ממש מאושרת מזה חחחחח היא רואה שממש טוב לי ..

kren2

New member
אצלי זה ממש שונה

בס"ד אבא שלי הוא זה שצועק אליי ואמנם לא מקלל אבל לא מרוצה מתבליכי ההתחזקות שלי וסבתא שלי זה סיפור ממש שונה היא בכלל פותחת דיון בכל מה שקשור לדת אבל אמא שלי ממש מרוצה מזה חחחחח . אני ממליצה לך (אם יש לך אמצעים ) לעבור למדרשה לבנות באזור מגורייך עם פנימייה .

mgb

New member
מקום מגורים חינמי או מוזל

בס"ד אולי נסי לשאול את הבנות בפורום "חוזרים בתשובה" על מדרשות עם תנאי פנימיה באיזור מגורייך או בכלל? עד כמה שהתרשמתי וקצת מוכר לי אישית המקומות מסודרים ומכובדים. בהצלחה

צריך לשבת על כוס קפה ולדבר עם האמא

ואולי להוסיף עוד אדם ניטרלי בנושא וכול אחד ישמיע את הצדדים שלו בנושא

אופירA

New member
מנהל
הקללות לא יזיקו לך מבחינת המזל

אמא שמקללת את בתה היא אם כל כך מסכנה, שאין לה כוח להזיק ברמה הרוחנית. אבל קללות של אמא בהחלט יכולות להזיק מבחינה נפשית, ומאד לא בריא שתשהי במחיצתה ותושפעי נפשית מיחסה, כשאת צעירה כל כך וזקוקה לתמיכתה. אלא אם כן, האם חולה בנפשה, ואת אינך מתרגשת מהתנהגותה, אינך מפחדת ממנה ואת בריאה וחזקה מאד בנפשך, ויש לך הכוחות לתמוך בה בחוליה. אני שומעת שאת מפחדת מהתנהגותה, ומשוכנעת שזה לא רק בגלל החשש מפני השפעה רוחנית של כוח הדיבור. לא נראה לי שטוב לך לחיות במחיצתה. נסי להתקבל לסמינר לחוזרות בתשובה עם פנימיה - כמו סל"ה.

למעלה