שאלה חשובה לפורום.......

• פותח הנושא dor50
  • פורסם בתאריך

dor50

New member
שאלה חשובה לפורום.......

מה זו אהבה? האם אהבה בין זוג (בין גבר לאשה) דומה לאהבה בין הורה לילד? האם זו אותה אהבה לטבע? ניסיתם פעם לחשוב על זה? אהבה בהגדרתה הנכונה היא - "נתינה ללא מחשבה מה יצא לי מזה:. צביקה

האלי

New member
כן. התשובה לשתי השאלות

היא כן. חשבתי על זה הרבה (זה הכן לשאלה השניה שלך
) ולשאלה הראשונה שלך, האהבה - אהבה אמיתית - נמצאת במקום הנקי שמתחת למרתף השדים (ראה לעיל). אני מדמה אותה לפנינה גדולה וזוהרת, אבל כל אחד יכול שיהיה לו הדימוי שמתאים לו. אבל אם אפשר לדמות את הפנינה הזו למקור אור (ואני לא הראשון שמדמה אהבה לאור) כי אז מקור האור הוא אחד, והוא מחליף את צבעיו, אם אהבת גבר לאשה, או אהבת אב לבנו, או אהבת אדם בפשוטה. כמו גם אהבת הבריאה והברואים. כל אלו אפשר על דרך המשל להשוות אותם לנירות צלופן ששמים לפני מקור האור, כדי לשוות לו את הצבע המתאים. כמו בתיאטרון, התאורן מכוון את הפנסים כל אחד בצבע המתאים כדי ליצור את האווירה המתאימה לכל אחת מהסצינות. כך גם האהבה ההיולית שלנו, שוב בהסתייגות של אהבת אמת - שהיא נדירה מאד בימינו, מקבלת את הגוון השונה, אבל מקורה אחד. אני לא בטוח אם הצלחתי להיות ברור מספיק ולהבהיר את כוונתי (אפילו שניסיתי) מה גם שהדעה הזו אני חושב שהיא לא כל כך מקובלת. מכל מקום התשובה לשאלה שלך היא כן. האהבה היא אחת, היא רק מקבלת גוונים שונים. שלך, האלי.

dor50

New member
לא הצלחתי לגמרי לרדת לסוף דעתך

מקבל את הגישה שאהבה היא היא מקור לאור הזוהר מעלינו, אם כך מדוע היא נגמרת כאשר מדובר בין בני זוג? האור ניגמר? לא מקובל עלי, אהבה כפי שהגדרת אותה (הגדרה מקובלת עלי) היא ניצחית. אלא מה - נראה לי יותר שאהבה בין בני זוג היא למעשה "משיכה מינית", וכך אפשר להסביר שהמשיכה המינית בין בני זוג ניגמרת. מתי הזוגיות מוצלחת? - כאשר המשיכה הראשונית בין השניים הופכת לאהבה אמיתית כפי שהגדרת, כלומר כל אחד רואה בשני את האור, את היפה, את היחודיות שבו/ה ולא מנסה לשנות ולהתאים את בן/ת הזוג לצרכיו הוא.

אהבה...

היא נתינה מוחלטת לבן הזוג, לילד, לטבע, ועוד. האהבה פשוטה וניתנת בטבעיות. הנותן צריך לזכור שאל לו לצפות לקבל אותה מהאחר. אבל גוונים שונים לה לאהבה. אין האהבה לבן הזוג דומה לאהבה לילד, או לטבע. לכל סוג של אהבה יש את היופי השונות והיחוד שלה. שבת של אהבה כזו או אחרת לכולנו.

dor50

New member
אהבה.....

שושן אדום... השם כנראה מתאים לך.... שושן פורח בצבע אדום
. כל מילה שלך יצוקה בסלע... לכך גם התכוונתי. רק לא מקבל שלאהבה יש כמה סוגים גוונים אולי? אם כולם היו אוהבים כפי שהגדרת אהבה לא היו גרושים..... כיוון שהיינו מסוגלים לקבל את האחר כפי שהוא ללא רצון לשנותו. שתשכון אהבה גדולה במשכנך צביקה

האלי

New member
בוא נעשה סדר

על האור הזוהר מעלינו אני לא יודע שום דבר... בעיני אני מדמה את המקום שבו נמצא מקורה של האהבה האמיתית לפנינה זוהרת. כמו שכתבתי יכול להיות שלמישהו אחר יהיה דימוי אחר. המקום הוא אותו מקום. צריך להדגיש שצריך לעבור את מרתף השדים כדי להגיע למקום הנקי שבו נמצאת האהבה. מעטים מאד בימינו אלו מוכנים להעיז ולגעת בחומרים שאגורים במרתף הזה. ולכן לא פעם אנחנו מתבלבלים לחשוב משיכה מינית כאהבה. ועוד דבר אחד אבהיר חזור והבהר: האהבה היא משהו פנימי ואישי... כשאתה יכול להגיע למקום הזה אתה אוהב. נקודה. אין לאחר שום קשר לאהבה שלך, הוא רק נהנה ממנה מכיוון שהוא נמצא במחיצתך. כל האמור לעיל, על אחריותו של הכותב בלבד
שלך, האלי.

למעלה