שאלה חשובה..(לי!)

שאלה חשובה..(לי!)

שלום! אני מבקרת פה לפעמים אבל לא משתתפת כל-כך. קודם כל שלום, ומתעניינת איפה כולם בזמן האחרון..(זיו ברוך בעיקר!?) שאלה לי אליכם: אני ניהלתי קשר טלפוני עם ידיד שהכרתי בשכונה. בעלי גילה (לא שהסתרתי אבל לא דיברתי מהבית ..) למעשה הוא חיזר ואני לא מספיק עצרתי אותו. העניין עמוק ומורכב, היו לי ולבעלי בעיות לפני זה (נשואים מעל 15 שנה) אבל מעולם לא היתה נכונות ללכת לטיפול (מצידו) היום, אנחנו בייעוץ אבל הוא כל הזמן מעלה את החשדות שלו כלפיי, קשה לו לחיות איתי והוא סובל וכואב, קשה לי לראות את כאבו, קשה לי שפגעתי בו כל-כך, ב-א-מ-ת מבלי להתחשבן על יחסו אללי או המעשים שלו, אני באמת רוצה שהוא יצליח להשתחרר מהדמיונות שלו והדאגות שלו, שילמד לאהוב אותי שוב.. ואינני מצליחה, כבר עברו כמה שבועות וכל פעם, למרות שנדמה שבסדר, זה עולה מחדש והוא משתגע מזה, ולי מתחיל להיראות כאילו הוא בכלל לא רוצה להישאר איתי. אני כבר מתחילה להסכים איתו-שילך לתקופה ויחליט עם עצמו..אבל אז הוא חוז בו, ואני שוב צריכה להיות גיבורה ולקבל אותו..אי נשמעת מבולבלת, כי באמת כך אני!!

האלי

New member
כולם כאן, תיכף תראי...

ולשאלתך. קודם כל תעשי לעצמך סדר בראש. כי לי נשמע כאילו את לוקחת את העובדות ו"מסדרת" אותן כך שיתאימו לך. את אומרת במשפט אחד: "לא שהסתרתי אבל לא דיברתי מהבית" בעיניו של בעלך זה בהחלט יכול להראות כאילו שהסתרת... ובהחלט אפשר להבין אותו שהוא לא בוטח בך אחרי שגילה שיש לך מחזר... נסי לגלות לעצמך מה באמת היה שם, בלי לנסות לייפות את הדברים. מה הדברים שחסרים לך בקשר, לאן את רוצה להוביל את הקשר ואיך את רוצה לעשות את זה... אחרי שהדברים יהיו ברורים לך, נסי לשמוע מה הוא רוצה (ולשמוע את השני, לא פעם זו משימה ממש לא קלה). אם תצליחי בשתי המשימות האלו, אני כמעט בטוח שתמצאי גם את הדרך ללכת בה. שלך, האלי.

adam33

New member
אמון ובגידה

אחד הדברים שקשה לשקם לבד זה אמון בין בני זוג המצב כפי שאת מתארת אותו מראה שבעצם כל כולך נתון כעת לשקום היחסים והוא הוא עדיין רוצה ומנסה רק שקשה לו להאמין לך ובצדק.. ולכן שקמי את האמון בכך ששתפי אותו בכל מה שקורה לך אם זה בעבודה ואם זה דברים שלכאורה נראים דביליים לשתף תראי לו שהוא בעצם הגבר שלך ונימצא במרכז הענינים רק לאחר מכן הוא ירגיש את מה שכל כך קיוה להרגיש וזה שאת עושה דברים בשבילו מעבר לרגיל מכיון שהמצב כעת הינו לא רגיל אם בכל זאת לא יעזור כלום וגם לאחר מכן הוא ירגיש אובססיבי לעניין חשדות שלא היו ולא נבראו ( כי בעצם הרי הפסקת עם הידיד) אזיי נסו שוב ייעוץ זה לא משהו שמתחילים ומפסיקים מורידים את המינון בכל פעם אבל במצב שלכם אתם עוד בתחילת הדרך ולכן המשיכי עם הייעוץ ( בהנחה שיש לכם ייועצת טובה) שתצליחי ותזכרי שזה קשה ודורש מאמץ מצידך ומצידו.

פלסטיק

New member
המון קנאה יש כאן

לא כך כך חשוב אם בצדק או לא, השאלה מה עושים איתה היא נובעת מחוסר ביטחון עצמי שלו מולך? הוא לא בטוח ביחס שלך אליו? הוא לא בטוח בך? את צריכה לחפור עמוק יותר, עד שלא תדעי מאיפה נובע חוסר האמון יהיה לך קשה לפתור את זה

ניחוש

אני רוצה להתייחס דוקא לצד של בעלך. נראה כי החשדנות שלו והקנאה הינם ביטוי של פחד וחוסר ביטחון. כולנו, עד היום לא פגשתי מישהו שיוצא מן הכלל בענין, סובלים מחרדת נטישה בעצמה כזו או אחרת. גם בעלך. כנראה בעצמה גבוהה יותר. אפילו עד כדי כך שכדי להשאר בשליטה הציע לך שהוא יעזוב ויקבל החלטה. כי אם הוא שולט בעזיבה הוא הצליח להמנע מנטישה. אבל הוא חוזר בו כי בעצם הוא לא רוצה להפרד. כאמור, רק ניחוש של קריאה בין השורות. אבל אם הוא נכון, זה גם יכול לשפוך אור על בעיות שהיו ביניכם קודם. לא סתם הסתרת את הקשר עם הידיד. רצית את הפרטיות שלך וידעת מה תהינה התגובות של בעלך ולא רצית שיפגע. אבל הוא נפגע בכל זאת. מעבר ליעוץ הזוגי, שיכול לשפר את הפתיחות ביניכם, אני חושב שכדאי לבעלך לטפל בעצמו, בביטחון העצמי ובחרדת הנטישה שמפעילה אותו כאוטומט. עודדי אותו לכך.

תודה לכולם

אתה כל-כך צודק איש!! זה בדיוק בדיוק אחד המסקנות שהגעתי אליהם היום-לאחר שהוא חזר השיחת הייעוץ שלו-וזאת אחרי לילה נוסף של שיחות=צעקות=האשמות הילדות שלו מאוד קשה ומורכבת והוא נמנע מלעסוק בה עד עכשיו. ההצלחה שלו כלפי חוץ לעומת הפחד הטמוע בו מפני חשיפה או שיתוף,לצד הפחד שייעזב או לא יטופל כשיהיה בצרה הם דברים עמוקים ומהותיים אצלו. הוא אדם מצליח, אוהב ואהוב, אבל ללא אף חבר קרוב ואינניו מספר לאף אחד, אף-פעם דבר על בעיותיו האישיות. היום הוא "חזר אליי" (למרות שפיזית הוא באמת אף-פעם לא עוזב!) ואמר "אני כל-כך נהנה תמיד לחזור אלייך" ואני,שוב אומרת לו שאני לא רוצה שיילך, וכי הוא יודע זאת. הצורך שלו לשלוט בזה,בי אולי, ולשמור על ה"בית והמשפחה" מפרים את שלוותו. אבל היום שוב (..כמו בכל פעם שמתרוממים מחדש) אני מאמינה ומקווה שנצליח יחד לשפר את הקיים ולא להגיע לפירוד. תודה רבה לכל המגיבים!

למעלה