שאלה חשובה לי....

guyten

New member
שאלה חשובה לי....

אני מתכנן לעשות יום אחד (בתקווה...עדיין מעט בהתלבטות) את הקורס בארץ. הדבר שמטריד אותי יותר מכל הוא דווקא נושא הבטיחות ויש לי כמה שאלות בנושא. אני תמיד רואה כמה כותבים שהספורט בארץ מאוד בטוח והוא משתווה ברמתו המקצועית לזו בחו"ל, אך עדיין החששות שלי הן שישנם פערים. את מרבית הציוד (עד כמה שהבנתי אלא אם טעיתי) הרי לא ניתן לרכוש באופן מיידי בארץ אז כיצד תיתכן תחלופת בלאי ציוד מיידית? האם מאחר ואותם יצרנים לא פועלים בארץ תיתכן בעייה בבקרה מוסדרת על איכות ציוד הצניחה??? האם העובדה שהציוד אינו קיים בארץ מייקרת אותו משמעותית וייתכן ש"מעגלים פינות" בנושאי איכות הציוד על מנת לא לרכוש ציוד חדש מחו"ל??? בנוסף, אשמח לשמוע עד כמה אכן ההקפדה על נהלי הבטיחות בארץ יחסית לעולם היא מחמירה. דוגמא שנתקלתי בה כשביקרתי פעם באחד המועדונים בארץ (כמתעניין) הטרידה אותי. בעברי התחלתי (לא סיימתי מפאת חששות אישיים שלי. דבר שאני מתחרט עליו כיום) קורס aff באוסטרליה. זכור לי שאמרו לי שאסור בתכלית האיסור לעשן בשטח הקיפול. במועדון בו ביקרתי בארץ (פרדייב) זכור לי שדיברתי עם אחד המדריכים שקיפל את מצנחו ומעליו עמד צנחן נוסף ועישן סיגרייה ממש מעל הציוד. כמובן, שאני לא יודע עד כמה הדבר הוא חמור אבל, אני מודה, הוא זה שגרם לי לתהות בנושא ואני אשמח לשמוע דעה מלומדת. חשוב לי לציין שאני לא בא בביקורת אלא לחלוטין שואל מחוסר ידיעה מאחר וחשוב לי לדעת יותר בנושא בטיחות הספורט לפני שאחליט אם להמשיך בו (אחת הסיבות שלא המשכתי מעבר ל4 הקפיצות שעשיתי באוסטרליה היא החשש בנושאי הבטיחות והסיכונים הכרוכים בספורט שהטריד אותי. סוג של פחד אם תרצו) אשמח לקבל התייחסות לחששות שהעליתי,וגם לדעת האם אני פרנואיד שאני בהתלבטות כה קשה אם להמשיך בספורט שרק טעמתי ממנו עקב סיבות של בטיחותו. אני מודה שאני לא טיפוס הרפתקני ביותר ואולי מכך זה נובע. או מהעובדה שאני חושב יותר מדי
למרות זאת, זה שלא סיימתי את הקורס לא מניח לי כבר זמן רב. מתנצל אם השאלה קצת (מאוד) ארוכה. תודה.

oferbar

New member
זה שאתה פרנויד

לא אומר שלא רודפים אחריך
שכחת דבר חשוב, בטיחות המטוסים. תאונה הצניחה (חלק יקראו לזה "תאונת טיסה") החמורה ביותר בארץ קרתה בגלל ליקויים במטוס. צנחן שמעשן ליד ציוד זו בעית משמעת ולא בטיחות. באופן כללי, הבטיחות בארץ הי די גבוהה, גם יחסית למקומות אחרים בחו"ל. יש יותר מחמירים ויש פחות. למיטב ידיעתי עד היום נהרג צנחן אחד בלבד בארץ בגלל צניחה חופשית (למעט תאונת המטוס) וגם זה בגלל בעיית תפעול. בכל שאר המקרים היו פציעות מכל מיני סיבות. דבר עם קובי ישראלי לגבי סטטיסטיקות תאונות, אני בטוח שהוא יספר לך כמה דברים מעניינים. בהצלחה

elraviv

New member
אני הולך להפחיד אותך

אני רק צנחן מתחיל - אני אשאיר לגדולים ממני לענות לחלק העקרי בשאלתך לגבי רמת הבטיחות של הספורט בארץ. אבל דווקא בתור צנחן מתחיל אני יכול לענות לך משהו לגבי הפחד. אחרי 32 צניחות הפסקתי לצנוח, פשוט כי ההתלהבות ירדה (הרגשה של מיציתי, זה כבר לא חידוש בשבילי) והתחלתי לחשוב על הסיכונים, מה שהכי הפחיד אותי בעצם זה שאפילו לצנחנים מנוסים שעובדים לפי כל החוקים והתקנים קורות תאונות. אז אם בארזים נפלה שלהבת מה יגיד אזוב קיר כמוני... השבוע - אחרי חודשיים - חזרתי לצנוח (כבר צנחתי פעמיים), תשאל איך? מישהו אמר לי shit happens אם אתה מתחיל לחפש רק איך לחיות את החיים הבטוחים ביותר - אתה לא יכול לעשות כלום: לנהוג - השתגעת? , תחבורה ציבורית גם לא בטוחה, לגור בחיפה - בתי זיקוק, לגור בת"א היה פיגוע רק השבוע... בקיצור אם אתה רוצה לחיות אתה חייב לקחת סיכונים - אני לא אומר לקחת סיכונים מיותרים, כל אחד צריך להחליט עד כמה סיכון מיותר לו. יש אנשים שצריכים לנגן בשביל הנשמה - אני צריך לצנוח (ואני בהחלט הכי רחוק מטיפוס שמחפש ריגושים). שביל הזהב שמצאתי, זו הידיעה שאני עשיתי את כל מה שאני יכול כדי שהצניחה שלי תיהיה בטוחה. מעבר לכך שום דבר לא בטוח. אני לא חופר עמוק מדי כדי לחפש איפה תיהיה הבעיה - יש לי תחום ברור של דברים שלגביהם אני צריך לדאוג ומעבר לכך אני לא מחפש להפחיד את עצמי. לדוגמה: באחריותי להתאים לי את המשקפיים, והקסדה, ולבדוק גם שמד הגובה שלי בסדר, אבל אני לא דואג לבעית מחיר הציוד במועדון והאם הוא משפיע על הבטיחות. אם הייתי רואה מישהו מעשן מעל לציוד אז גם לי היו חששות, אבל לא נתקלתי בכך ועד עכשיו אנשי פרדייב דווקא הראו לי אכפתיות והקפדה על בטיחות, והעירו לי לפעמים על דברים עוד לפני ששאלתי עליהם.

noamk

New member
בקשר לבלאי.

ראשית, הציוד אכן יותר יקר בארץ, אבל הסיבה העיקרית היא שציוד שנקנה בחו"ל צריך לעבור דרך מנגנון המיסים הישראלי, וזאת לאחר תשלומי ההובלה לארץ. אם תקנה ציוד בחו"ל ותדאג להביא אותו בעצמך - הוא יעלה לך בדיוק כמו לכל צנחן אחר בעולם. בארץ יש מספר אנשים שהם ריגרים (rigger) שיש להם או אמור להיות להם את הידע מה לעשות בציוד שאינו כשיר. במידה וציוד שכשזה יכול להיות מתוקן בארץ - הוא יתוקן בארץ, ואם אין לריגר את הסמכות לעשות כן - הוא ישלח אותו לחו"ל לתיקון אצל היצרן. הקו שמפריד בין מה מותר למה אסור לריגר לעשות הוא קו די ברור שכתוב בנהלים בינלאומיים. מבחינת בקרה - אני לא מכיר את כל הריגרים בארץ, אבל היחיד שאני מכיר הוא הקפדן ביותר שפגשתי מעולם. תאמין לי שאם יש לך ציוד שאינו תקין או שיש לו חשד שהציוד שלך לא תקין - אתה לא תראה שמיים. לדבי הסכנות - אי אפשר להגיד שהספורט בטוח ב-100% אבל דבר אחד בטוח - אם לא תצנח, זה בטוח לא יהרוג אותך. למיטב זכרוני, מתוך 30 הרוגים בארצות הברית בשנת 2005, כמות התאונות שהיתה קשורה לציוד לקוי היא אפסית יחסית לכמות התאונות של טעות אנוש, ואף אחד מהתאונות לא קרתה בשל בקרה לא נכונה או בלאי ציוד.

Kobi Israeli

New member
המקרה של גיא

גיא, השורות שכתבת ומה שבינהן רומזות שנתונים סטטיסטיים בנושא תאונות צניחה זה הדבר האחרון שאתה צריך. אנחנו לא צריכים הרבה בשביל לא לצנוח. זה לא טיבעי, וחלק מזה גם לא כל כך נעים, בעיקר החלק שקשור במחשבות שליליות ומעגליות הקשורות באסון. הנושאים שבחרת להתיחס אליהם כבעיות בטיחות מעידים שיש בך משהו שמחפש סיבה להתרחק מצניחה, המשהו הזה מתחרה עם הרצון העז של שלך להתגבר על הפחד. סליחה על המשפט הבא אבל הקטסטרופוביה היא הרציונליזציה המרכזית בהמנעות מספורט אתגרי. במילים אחרות, בתוך כל סטטיסטיקה אתה יכול למצוא את הסיבה להמנע ממשהו. קח למשל את הויכוח הנצחי בין המעשנים ללא מעשנים. אתה יודע כמה 'הרצאות' המעשנים שמעו ? כמה סטטיסטיקות ציטטו באוזניהם ? חלק הפסיקו לעשן וחלק לא. לדעתי לא בגלל אף נתון סטטיסטי, כמעט תמיד יש נתון נגדי סותר, השאלה היא מה אתה בוחר לשמוע, וממה אתה מתעלם. מרבית הצנחנים שנפגעו קשה בתאונת צניחה ויכולים להמשיך לצנוח, צונחים. התנהגות אנושית לא רציונלית תשאר כאן כנראה לעולם. ישבתי אתמול במשרד של פרדייב ונכנסה מישהי שבאה להתעניין בצניחת טנדם. השאלה הראשונה שלה היתה: 'מישהו פעם נהרג מצניחה ?' אמרנו לה: 'כן', היא עלתה למטוס, צנחה ונהנתה מכל רגע. לך תבין, אנשים. האישה הזאת כמו כולנו בסה"כ הכל היתה צריכה 'כדור הרגעה קטן' ובצדק. יכולנו להגיד לה: 'אנשים גם נהרגו כשירדו במדרגות אז מה ?' זה לא עובד. כנראה שבשביל לעשות משהו לא רציונלי צריך לפנות לחלקים לא רציונליים. המקרה שלך גיא זה המקרה של כולנו. ההתלבטות בנושא הסיכון ורמת הבטיחות קים גם אצל צנחנים מנוסים. חוסר התלבטות כזאת היא חוסר אחריות. תפקידך לשאול, להתעניין, לקרוא אבל אם תהפוך להיות צנחן זה כנראה בזכות איזו הכרעה פנימית ובחירה סוביקטיבית בוודאות מדומה. לדעתי יצירת תנאים כאלו אפשרית הרבה יותר בעזרת אנשים שאתה סומך עליהם, יותר מאשר דרך נתונים כאלו ואחרים. יכול להיות גיא, שכמו אחרים (ראה מקרה צביקה מעוז) זהו בסך הכל מחסום פסיכולוגי זמני שתעבור אותו ותהפוך להיות צנחן מהשורה הראשונה ויכול להיות שבסה"כ רצית להוכיח לעצמך שאתה יכול לקפוץ ממטוס. וזהו. מי שלאורך זמן סובל, לא צונח. שמיים כחולים.

Z o o k

New member
כן, צביקה, מה המקרה שלך ../images/Emo35.gif

עכשיו אני כבר ממש סקרן

GuyDaMac

New member
לא ברורה לי התגובה המזלזלת שלך.

אני בסה"כ מעלה כאן דילמה אמיתית שלי. ותגובה כזו בטח שלא עוזרת.

למעלה