שאלה חשובה להיום

tiroz

New member
שאלה חשובה להיום

יש היום לבני הבכור בר מצווה ושאלתי היא האם לתת לבני הצעיר בן ה-12 ריטלין או פשוט לסמוך על מילתו שיתנהג למופת?

zivadina

New member
ההצעה שלי

אם הוא מסוגל לשלוט בהתנהגותו, תאמיני לו. בדרך כלל ארועים כאלה הם מרגשים, מעלים אדרנלין ומאפשרים שליטה בהתנהגות. אם ארוע מרגש גורם לו תמיד להיות היפר, כדאי לתת לו. אבל בר מצווה זה ארוע של התבגרות ומתן אמון בילד, לא?

zivadina

New member
טעיתי, לא שמתי לב שמדובר באח שלו

עם האח לא הייתי מקפידה כל כך על ה"מילה" כמו שעם בר המצווה עצמו. אם את חושבת שהאח לו ישלוט בהתנהגותו, כדאי לתת לו ריטלין כדי שלא יקלקל את השמחה לשאר בני הבית. אולי תספרי לנו מה החלטת ואיך היה?

האם התנהגותו תלויה ברצונו ???

אם הוא יכול לשלוט בהתנהגותו, אולי לא צריך ריטלין, ותמיד לסמוך על מלתו.. אם הוא מתקשה להתנהג אחרת, והריטלין עוזר לו, למה לקלקל ביום הבר מצווה ? זה עלול להיות מבחן קשה מדי, לא ?

spidergirl

New member
לא נכון

אפשר להתאמץ מאוד לשלוט בהתנהגות לתקופה מוגבלת. למאמץ יש מחיר שאולי שווה לשלם לערב אחד. לטווח ארוך, מתעייפים ולא מצליחים לשלוט בהתנהגות. מאוד נפוץ למשל, לראות התפרצויות למשל כשהילד עייף רעב או כשכואב לו משהו.

tiroz

New member
הבר מצוה-חוויות

לא הבאתי לו ריטלין והיה פשוט עשר כולנו הינו נרגשים והוא עמ לידנו ולחץ ידים לאנשים ובריקודים גנב את ההצגה אפלו אני לא ידעתי שכחה הוא יודע לרקוד בסוף הערב שרק אנחנו נשארנו והמשפחה הקרובה הוא התחיל עים ההצקות שלו אבל זה היה כנראה שחרור המתחים שהצתברו במהלך הערב היה נסבל ולא כמו עכשו שאני חייבת לקום מהמחשב כי התחילה מלחמה בבית....ביי

zivadina

New member
כיף לכם!

העיקר שאת מקבלת את המציאות הזאת, וממשיכה לחשוב על שיפורים. נשמח לשמוע עוד חוויות ועצות ממך, ולתת הצעות מתוך נסיוננו.

למעלה