שאלה חשובה ומעניינת...

שאלה חשובה ומעניינת...

יש לי דרכון רוסי... אני נחשב לאזרח רוסי... ואני גר בישראל... רציתי לשאול האם דרכון רוסי נחשב לדרכון אירופאי? כי פשוט רוסיה מתפרשת על אירופה ואסיה... אז האם דרכון רוסי נחשב לאירופאי? ועוד דבר, יש לכם אולי איזה אתר או מאגר מידע בו מצויים כל עינייני ההטבות והחיסרונות שיש לבעל דרכון אירופאי... שמעתי יש לא מעט כאלה.... דברים כמו הקלות על קבלת ויזות שונות במדינות אירופאיות ודברים מהסוג הזה.... תודה רבה

berlinale

New member
כן ולא

ברור שדרכון רוסי זה דרכון אירופאי, כמו שגם דרכון אלבני הוא דרכון אירופאי. מבחינה גיאוגרפית. אבל רוב האנשים פה, כשהם מדברים על "דרכון אירופאי" הם בעצם מתכוונים לדרכון של אחת ממדינות האיחוד האירופי (רוסיה לא חברה וגם אין צפי שהיא תהייה) או האזור הכלכלי האירופי (שזה ה-EU יחד עם שווייץ, נורבגיה, איסלנד וליכטנשטיין). בעל דרכון של האיחוד יכול (בעיקרון, יש הבדלים ושינויים) לחיות, לעבוד וללמוד בכל אחת מן המדינות האחרות של האיחוד. כרגע, למחזיק דרכון ישראלי יש יותר סיכוי לקבל רישיונות עבודה או שהייה ולהיתקל בפחות חשדנות בניסיון לעשות משהו באיחוד האירופי מבעל דרכון רוסי.

berlinale

New member
כמובן

שהכי קל זה להיות רומן אברמוביץ'. גם אם יש לו דרכון רוסי, הוא מסתדר לא רע.

jonbaum

New member
דרכון רוסי הוא דרכון מקולל

צריך ויזה נפרדת לכל מדינה ומדינה באירופה אפילו בשביל ביקור בה כתייר. יש לי חבר רוסי שחי בקרואטיה. הוא פסנתרן והוא מבקר ביפן לעתים תכופות. היות ואין שגרירות יפנית בקרואטיה, השגרירות הקרובה ביותר נמצאת בוינה. בשביל לבקר בוינה, על מנת לבקש ויזה ליפן, הוא צריך קודם כל לנסוע לזגרב, לבקר בשגרירויות של סלובניה ואוסטריה על מנת לקבל ויזות. אז הוא נוסע לוינה (ברכבת, שכמובן עוברת דרך סלובניה), ומגיש בקשה לויזה. אז הוא חוזר הביתה ומחכה. אחרי שמודיעים לו שהויזה מוכנה, הוא צריך לחזור שוב על כל הפרוצדורה בשביל לבקר בוינה פעם שניה.

Goldust

New member
צודק

מי שגם נוסע לרוסיה עדיף שיסע כאזרח זר. במקרה של הסתבכות ובעיות עם החוק היחס לאזרחי רוסיה בעייתי (בלשון המעטה)

Goldust

New member
רוסיה לא חלק מהאיחוד האירופאי

לפי הדינמיקה הפוליטית לטעמי גם לא תהיה. לגבי יתרונות של אזחרות רוסית טרם מצאתי כאלה לעומת האזרחות של איחוד האירופאי.

הבנתי אז בעצם...

אז בעצם כפי שהבנתי ממכם עם דרכוןם רוסי רחוק אני לא אגיע... אין איזה משהו טוב בזה, יתרונות וכאלה?

Goldust

New member
יתרון אחד

כשתרצה לטוס לרוסיה תוכל לטוס עם דרכון רוסי ולחסוך זמן כסף של הכנת ויזת תייר המחייבת אזרח ישראלי.

למעלה