שאלה חשובה ודחופה

שאלה חשובה ודחופה

רציתי לשאול האם עפ"י הקוד האתי של הפסיכולוגים מותר לפסיכולוג להעביר טיפול לשינוי נטייתו המינית של אדם? עפ"י מה שידוע לי, אין זה אפשרי, ואף פסול. אודה לך על התשובה.

marcelo majlin

New member
תגובה

על פי הידוע לא כתוב במפורש לגבי הומוסקסואל אבל ברור שמטפל לא יכול לעשות שום דבר בלי הסכמה של המטופל כמו כןאם לא יזקה לשיתוף פעולה של המטופל סכוים להצלחת הטיפול קלושים

גרא.

New member
בחירה של אדם בזהותו המינית,היא

ענינו בלבד,וכל נסיון להשפיע עליו בכיוון זה או אחר,פסול.אבל לשוחח עם אדם,מה שאת מתכוונת אולי לטיפול,על רגשותיו,מחשבותיו,לבטיו,רצוי בהחלט. בתנאי שחופש הבחירה ישאר בידיו.

almog4

New member
בחירה ? אני תמה

אני תמה באיזו בחירה בדיוק מדובר. האם אתה "בחרת" להימשך לנשים ? לא בדיוק. פשוט ככה אתה. כמוך גם אני, לא "בחרתי" להימשך לגברים. ואגב, מי היה "בוחר" מרצון להשתייך למיעוט מנודה בחברה? למה "לבחור" דבר כזה, אם יש אפשרות לבחירה ? אלא מה ? הבחירה שלי היא להיות מאושר כפי שהקדוש ברוך הוא (או הגנים, או הטבע) יצרו אותי : בין אם זה קשור לגובה (שאין לי הרבה ממנו), לנטיה לנשירת שיער, או לנטיה מינית. ואיכשהוא אני מצליח להיות מאושר. אולי גם כי אני אחד שגם היה עונה כהלכה לאותו פסיכולוג שניסה לבלבל את המוח בעניינים האלה (אם באמת זה מה שהוא עשה), והייתי מציע לו, במקום "לשנות" את נטייתי המינית, לנסות להתמודד בעצמו עם ההומופוביה שלו.

גרא.

New member
אלמוגי,איני יודע בן כמה אתה,יתכן

שאתה סטודנט,ואז וודאי מעל גיל 18,יתכן ואתה נער מתבגר ??זה לבטח לא יכול להיות אם לא שמעת על תקופת ההתבגרות המתגברים,בתהליך חיפוש ובניית הזהות שלהם,חלקם לפחותך מתלבט לגבי זהותו המינית..כן ברור אם הוא בן,או בת,לא זו הבעייה,אלא לגבי המשיכה לבן הזוג השונה,או הדומה..בשלב זה או אחר,חלק עושה את הבחירה שלו,והולך אחרי נטיית ליבו.נכון,יש מחקרים שמצאו כי זו שאלה של גן כזה או אחר,ואז אין בחירה.אבל יש מחקרים הפוכים.יכול להיות שאתה אלמוג,כבר ידעת עוד בנעוריך שאתה נמשך לגברים..ללא ספק לפי קביעתך.אבל אני מכיר בני נוער רבים,כולל מספר מכתבים לפורום הזה,שהם מתלבטים לבחור בין נטייתם,לבין לחצים מסוגים שונים.בנוסף,אנא ממך,כתוב ככל העולה אל רוחך,דעותיך חשובות,אבל כבד גם דעות אחרות שאינך מסכים איתן,סתם ככה,מתוך נימוס.

למעלה