שאלה חשובה בהחלט

שאלה חשובה בהחלט

שלום, נראה לי שזה הפורום המתאים לשאול ולהתיעץ - קיבלתי מרשם לגלולות מרופאת המשפחה שלי, זאת הפעם הראשונה שאני לוקחת והיא רשמה לי מיקרוגינון ל-21 יום. לא הייתי בטוחה בשימוש בגלולות ולכן חזרתי כדי לשאול ולהיות רגועה - אבל כמו שאי אפשר לסמוך על שומדבר... הרופאה בחופשה לשבועיים. במקומה, נתקלתי באחות הלא-סימפטית של קופת החולים שאני חברה בה, ובגלל שלא הייתה לי ברירה ביקשתי ממנה שתסביר לי ותאיר את עיניי. אז חוצמיזה שהיא רק עשתה לי חושך בעיניים וגרמה לכל השימוש הזה בגלולות להיראות מאיים משהו... היא גם סתרה את דברי הרופאה. הרופאה אמרה שכאשר מתחילים לקחת את הגלולה, הסקס בטוח. האחות אמרה שבגלל שזו הפעם הראשונה, בחודש הראשון מומלץ להשתמש באמצעי מניעה נוסף. מה נכון לעשות? כמו כן, היא הסבירה שאחרי 21 יום של גלולות (כאשר הראשונה נלקחת ביום הראשון של הוסת, ולא בחמישי כמו שמצוין בעלון המצורף כי זו הפעם הראשונה) צריך לעשות הפסקה של שבוע. שאלתי אותה מה זה אומר שבוע - כלומר, משני עד שני או משני עד שלישי, למשל? היא אמרה משני עד שני, אבל אני לא יודעת.... אשמח לכל עזרה ועצה!!

ממתי

New member
הסקס בטוח?

אם את מתכוונת לסקס בטוח מבחינת מחלות מין, אז עוד לא הומצאה הגלולה שתבטיח זאת. לסקס בטוח מבחינת מחלות מין - רק קונדום. אם את מתכוונת לסקס "בטוח" מבחינת מניעת הריון אז כמה שהאחות לא סימפטית יש משהו בדבריה. יש נשים בעלות מחזור לא סדיר שמסתדר רק אחרי החפיסה הראשונה ולכן אצליהן קיימת אפשרות/סיכון של ביוץ במהלך החפיסה הראשונה ולכן, ליתר ביטחון, היא אמרה לך שהחפיסה הראשונה עדיין לא מאפשרת "סקס בטוח". חיכית כ"כ הרבה זמן עד עכשיו, את לא יכולה לחכות עוד חודש?... מה זה שבוע? בואי נחזור לימי ילדותינו בביה"ס היסודי, אם את הגלולה האחרונה לקחת ביום שני וצריך לעשות הפסקה של שבוע ושבוע זה 7 ימים (אלא אם אני לא מעודכן), אז נספור 7 ימים: שלישי (1) רביעי (2) חמישי (3) שישי (4) שבת (5) ראשון (6) שני (7). מה צא לנו? את הגלולה הראשונה של החפיסה השניה את צריכה לקחת ביום שלישי. ד"א אל תתפלאי שגם את החפיסה הראשונה התחלת ביום שלישי ולמעשה כל החפיסות שתקחי מעכשיו, אם את מתכוונת להשתמש ברציפות, יתחילו ביום שלישי. ולגבי השחור בעיניים, אכן יש סיכון מה בגלולות. הסיכון קיים אצל נשים שיש במשפחה שלהן הסטוריה של קרישיות יתר (יעני יצירת קרישים קטנים בזרם הדם) ו/או נשים מעשנות (עישון גם מגביר את הסכנה לקרישים). למצבים כאלה יש פיתרון בצורת גלולות חדשות יותר (דור שני ושלישי של גלולות) אבל זה רק אחרי בדיקות והתייעצות עם הגניקולוג/ית. לא שחו"ח אני מפקפק ברופאת המשפחה, אבל לפחות ייעוץ ראשוני בכל תחום רפואי הייתי מתייעץ דווקא עם רופא מומחה בתחום. אז כמו שלתיקון הניאגרה את קוראת לאינסטלטור ולא לחשמלאי, וכמו שלתיקון הטלוויזיה את קוראת לטכנאי ולא לנגר, לשאלות לגבי גלולות למניעת הריון, מערכת הרביה, בדיקות והתאמות אישיות, לו הייתי אישה (nobody´s perfect) הייתי הולך (הולכת) לגניקולוג/ית. בהצלחה.

למעלה