שאלה חשובה, אנא ענו לי בדחיפות.

shnift

New member
שאלה חשובה, אנא ענו לי בדחיפות.

אנא, רק מי שיודע בודאות שיענה כדי לא לבלבל אותי. בנושא הימים הבטוחים וההתעברות סמוך ליום הביוץ, אם הזוג מקיים יחסי מין כיומיים שלושה לפני יום הביוץ (הזרע הרי בתוקפו עד 72 שעות) ולא מקיים יחסי מין ביום הביוץ, האם יש סיכוי שהאישה תיכנס להריון ללא שהזוג קיים יחסי מין ביום הביוץ, מכיון שהזרע עדיין בעל יכולת הזרעה? וכן אם האישה הגיעה לאורגזמה אישית על ידי אוננות ביום הביוץ, ללא קיום יחסי מין, האם יש סיכוי שהיא תיכנס כתוצאה מזה להריון כשהיא כבר קיימה יחסי מין לפני יום הביוץ? תודה לעונים והעונות שיחכימו אותי.

m i c h a l y

New member
שלום לך.

כן. קיים סיכוי של קליטת הריון אם קוימו יחסים בטווח של 72 שעות לפני רגע הביוץ. השאלה היא האם התנאים מאפשרים זאת, כלומר, הזרע שורד בצואר הרחם עד 72 שעות רק אם הסביבה אינה חומצית (כרגיל) אלא מועשרת בנוזלים המזינים אותו. בנוסף, כיוון שקשה מאוד לאתר את רגע הביוץ - תמיד מדברים על יום הביוץ (במקרה המדויק ביותר). זהו טווח המוסיף עוד כמה שעות כך שאין לדעת למעשה את התשובה במקרה שתארת אלא לחכות שבועיים מרגע הביוץ. לגבי האוננות - עד כמה שידוע לי אם אין שום בעייה מיוחדת אין כל קשר בינה לבין קליטת ההריון (אולי אולי זה יכול אפילו לחזק קליטת הריון כי קראתי איפהשהוא שבזמן אורגזמה מופרשים הורמונים המחזקים את התנאים עבור הזרע.....) בכל החלק האחרון אני ממש הרחקתי לכת... אני ממש לא בטוחה בקשר לעניין. בהצלחה בכל אופן מיכל.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

מעיןבר

New member
הי לך

כמו שענתה מיכל - מקיום יחסי מין יומיים-שלושה לפני הביוץ אפשר בהחלט להיכנס להריון (ואפילו יש טענה שדווקא אז הסיכוי מוגבר כי הזרע ממתין כבר לבייצית). לעניין אורגזמה והריון (בין אם כתוצאה מאוננות או מיחסי מין) אני חושבת שבד"כ הקשר הוא בסמיכות ליחסי מי 0 זה מסייע לתנועתיות של הזרע לתוך הרחם. אחרי יום הזרע כבר ממתין בחצוצרה ולאורגזמה אין משמעות. בכל מקרה ניתן להיכנס להריון עם או בלי אורגזמה (ובשיטת שטלס גם יש המלצות למה מומלץ אם רוצים מין עובר מסויים - לבן רצוי שלאישה תהיה אורגזמה ולבת עדיף להמנע). לא ברור לי האם את/ה מעוניינ/ת בהריון או לא אבל שיהיה בהצלחה בכל אשר תרצו.

למעלה