שאלה חצי-לוגית.........

לדורטש

New member
שאלה חצי-לוגית.........

לא פרובוקציה, לא התגרות, אלא הגיון קפיטליסטי טהור: אני עובד בעבודה מסויימת בתחום הניהול. נכנסתי לעבודה אחרי שקודמי בתפקיד לא היה ממש מוצלח. עבדתי בתפקידי החדש חצי שנה - ושיפורים אין, אני טוען שהמצב קשה, למרות שאני אחראי על המצב. עבדתי חצי שנה נוספת, ולא רק ששיפרתי את מצב החברה שלי, אלא שהרעתי אותו. מתחילים לאיים עלי בפיטורים, אך אני אומר שיהיה בסדר. עובד שנה נוספת, ולצערי הבאתי את החברה למצב הגרוע ביותר בכל שנות קיומה הקצרות. הפיטורים לא איחרו להגיע, והיום אני מחפש לי עבודה אחרת. בכל ארגון כלכלי הפועל בחברה קפיטליסטית מודרנית היו מעיפים אותי בלי לחשוב פעמיים, אחרי שהמצב נהיה רע כל כך, ולא היו מחכים כל-כך הרבה זמן. המדינה היא החברה הכלכלית הגדולה ביותר. אם האחראים על הניהול שלה לא הצליחו להרים אותה מבחינה כלכלית-חברתית, מדוע להשאיר אותם בעבודתם? אין עוררין על כך שהמצב רע, ומי שמנסה לערער על כך, הוא עיוור, או סתם מנסה לטמון ראשו בחול. אם האחראים על ניהול המדינה בשנתיים האחרונות, קרי, ממשלת הליכוד, לא הצליחו בעבודתם, אזי יש לפטרם ולהביא מישהו שכן יצליח לחלץ את החברה-מדינה מהבוץ. אז מדוע אנשים מצביעים ליכוד? שוב, לא פרובוקציה, ואם אין למישהו תשובה עניינית, אזי יש מספיק הודעות שניתן להגיב להן מלבד זו. מתלבט למי להצביע, לדורטש.

כי המנהל הקודם הביא לחדלות פרעון

המנהל שהיה לפני הליכוד הביא לחדלות פרעון. נושים עטו על החברה מכל עבר. ההוצאה לפועל כבר נכנסה לבניין והחלה לעקל מיטלטלין. בא הליכוד, החליף את המנהל הישן והתחיל לעבוד. המצב עדיין לא כ"כ טוב, אבל החברה חזרה לחיים ולא מרחפת מעל ראשה סכנת התמוטטות. אתה רוצה להצביע למנהל הקודם? בבקשה. לי זה נראה חסר רציונאל עסקי לחלוטין.

לדורטש

New member
החברה חזרה לחיים?

מצבה של החברה רק הורע, כלכלית, חברתית ובקשריה עם חברות-מדינות אחרות. האבטלה החמירה (הוצאות כספים ללא תמורה), הייצור הצטמק, משכורות העובדים הצטמצמו, מצבן של משפחות העובדים התדרדר. הזוהי "החזרה לחיים"? הזהו רציונאל עסקי? באשר למנהל הקודם, אין חברה כלכלית שתבחר מנהל שלא הצליח לקדנציה נוספת. אין הכרח להצביע דווקא עבור המנהל הקודם. אולי צריך מנהל אחר לגמרי, שאינו מגיע ממשרדי חברות הניהול הגדולות. לדורטש

לדורטש

New member
צר לי, אבל לא שוכנעתי.

נורא קל להאשים את תהליך אוסלו, ערפאת אשם וכל אותן מנטרות חוזרות ונשנות. אני מאמין שכמו שאמר אותו נשיא אמריקני, הכל בכלכלה, והיום הכלכלה מתרסקת, בלשון המעטה. אין צריכה, אין ייצור, מתקרבים ל- 10% אחוזי אבטלה (ואני מכיר 4 מובטלים, ארבעה במילים). נורא קל להאשים את אוסלו, נורא קל להאשים את ערפאת. על כך שתקציב החברה לא נכון, אף אחד לא מלין, על כך שרבע מכלל הילדים בישראל נמצאים מתחת לקו העוני, אף אחד לא מדבר. רק אוסלו, אוסלו, אוסלו. מצטער אם קצת נסחפתי, אבל אני רוצה לקבל הסבר על מה שקרה במדינה הזו מבחינה כלכלית-חברתית בשנתיים האחרונות. לדורטש

hungry penguin

New member
זה קשור לליכוד, ושרון לא מנהל

ישראל אינה מדינה קפיטליסטית, והזרוע הציבורית בה אינה מתפקדת כחברה. יש ממסד וותיק ומפא"יניקי, ולנבחרי הציבור יש שליטה מעטה ביותר בנעשה במדינה. אני אוהב תמיד לתת את הדוגמה של של המפעלים להטפלת מי-ים. גם שרון וגם ברק הקציבו תקציב כפול מהנדרש, ודרשו שיחלו בבניה. הכנסת אישרה, גם-כן. אלא שאגף התקציבים של האוצר, שלא נתון לבחירתנו, מעכב את התהליך שנים על גבי שנים. כך שלא יעזור לנו להחליף מנהל. עלינו להחליף את הביורוקרטיה. זה לא הדרך - זו השיטה.

דורטש לאן נעלמת תחזיר להם

או שאבדו לך המילים ואין לך אין מי לשכנע כאן

הוא בסכ"ה נזכר בהבדל

בין אחריותו של מי שקיבל לידיו מפעל משגשג ופורח (ערפאת מבודד, אהדה בינ"ל וכו´) וחתם על הסכמים עם נוכלים שהביאו למותם של חלק לא מבוטל מהעובדים באוטובוסים ושאר מיתות משונות; לבין אחריותו של מי שהוזעק ע"י בעלי המניות להציל את המפעל מהתמוטטות מוחלטת, והצליח (כי אכן: למרות אוסלו מדינת ישראל קיימת ואיתנה, מה שאיני בטוח בכלל שהיה קורה אילו התאפשר לנביאי אוסלו להגשים את חזונם). אני רק עזרתי לו להיזכר, זה הכל.

לדורטש

New member
מדינת ישראל קיימת......

אבל כבר לא ממש איתנה, לא ממש מעצמה כלכלית, והעיקר, עם פחות 650 עובדים פוטנציאלים (ותסלחו לי על הציניות) שנמצאים בעולם הבא, עם הוצאות פיצויי ענק למשפחות השכולות ועם פחות עובדים בארץ (שיעורי הגירה עולים). אל תזכירו לי את אוסלו. אני יודע יפה מאוד מה זה אוסלו. אני פשוט רוצה תשובה כלכלית שתתמודד עם הנתונים בשטח.

Charlie

New member
אין לי תשובה חד משמעית לשאלתך דורטש

אני מסכים איתך שהדרך של הליכוד, להאשים בכל מחדל שלו את המערך, היא לא נכונה. כך היה אצל ביבי וכך אצל שרון. מישהו כאן הזכיר את מפ"אי. הליכוד שולט במדינה מאז 1977 להוציא את 4 שנות ממשלת רבין ה-2 ועוד שנה וחצי של ברק...אז היכן מפא"י בסיפור?! לשאלתך, גם אני ניסיתי היום להבין את אחי, מדוע הוא מתעקש להצביע לליכוד לאחר שמרבית משפחתי ואני (אנשי ליכוד) החלטנו להצביע לשינוי. תשובתו היתה שהוא חושש שמצנע יבחר. לא שיש בו שנאה למצנע, חלילה. הוא, בדיוק כמוני מוקיר את מצנע. ואולם אחי סבור שערב מלחמה בעיראק, בשעה הכי קשה של ישראל, עם איומי מגה-טרור, עם אפשרות להתלקחות בלבנון, בתחילת שנת הכרעה של הנושא הפלשתיני - הוא מעדיף את זקן השבט, האיש הכי מנוסה לתפקיד. שכן לניסיון אין תחליף ולא משנה כמה מוכשר תהיה. תשאל את ביבי וברק, שני אנשים מוכשרים שהיו ראשי ממשלה איומים מפני שלא השתפשפו דיו במערכה. אז נכון ששרון ניהל באופן לא טוב את המדינה בשנתיים האחרונות ואולם אין מנהל מנוסה ממנו באופק ולכן עדיף מנהל שעדיין לא פרע את השטרות שמכיר את המצב ובעל ניסיון מאשר מנהל חדש, שצריך עוד זמן ללמוד את המצב, חסר ניסיון שאת שכר הלימוד שלו ישלמו המדינה היהודית ואזרחיה.

תאמר בפה מלא שרון עדיף../images/Emo70.gif

כי מי שלא מצביע ליכוד מחליש את שרון תצביע שינוי תצביע עבודה מר"צ ושמאל כי שינוי תרצה גם עם השמאל לשבת מכיוון שזאת תהיה ההזדמנות היחידה שלהם לדפוק את הדתיים באין מפריע
אך בעצם אתה הורס את המדינה עם ההחלטות של מר"צ ועבודה למרות ששינוי יאמרו לא,, אנו נהיה הבלם של מצנע איזה בלם איזה קישקושים שמר"צ נמצאת עם עבודה הם ישמאילו את שינוי והיו דברים מעולם
נו ראית איך הצליחו להרוס מדינה תוך 6 שנות שלטון עבודה
לכן חייבים להצביע ליכוד

Charlie

New member
לידיעתך "תבונה היחידה"

טומי לפיד הודיע כבר שלא ישב בממשלת ימין ולא בממשלת שמאל אלא רק בממשלת אחדות לאומית במקום החרדים ולא לצידם. אז אין כאן דאגה ששינוי תחבור לממשלת שמאל קיצונית עם מצנע, מר"צ והערבים.

masorti

New member
הצחקת אותנו...

שינוי כבר מזמן לא ימנית, וכל מה שחשוב לה זה מלחמת חורמה בחרדים. מכיון שרק ממשלת שמאל תתן לה להשיג מטרה זו, שינוי תשמח לשבת בממשלת שמאל. המזל הוא שאין שום סיכוי שמצנע יוכל להרכיב ממשלה.

masorti

New member
לכל אדם הגון צריכה להיות אובססיה...

עם מפלגת-שנאה פונדמנטליסטית. חבל שבאירופה לא היתה נפוצה מספיק האובססיה נגד מפלגות אנטישמיות.

תמשיך לנסות עד מחר.

הבנתי שאתה מנסה להפנות את הטרמינולוגיה החילונית נגד שינוי - פתאום אנחנו פונדמנטליסטים, פאנאטים - מה אני אגיד לך שינוי ממש כמו איראן..
אבל בתכלס למי אתה מוכר לוקשים - שינוי לא שונאת את החרדים אלא את העסקנים החרדים וחברי הכנסת שלהם וגם זה לא מתוך סיבות כמו אנטישמיות אלא מתוך התמרמרות על החוצפה שלהם ועל אי תרומתם למדינה. בנוסף אני מציע לך להיזהר עם ההשוואות לאנטישמיות - להזכירך במפלגת שינוי יש 12 עורכי דין ואני מעודד את הרעיון שנתפוס שעיר לעזאזל שתוגש נגדו תלונה וכתב תביעה על הסתה.

masorti

New member
ברררר.... אני מת מפחד.

אני לא אשם שפורז הגיש הצעת חוק בנושא השחיטה הכשרה המזכירה משטרים חשוכים.

ודרך אגב...

הוכחת כאן בפעם המי יודע כמה את מה שטענתי לגבי תחושתך כלפי החרדים - כנציגי היהדות האותנתיים. לא היית משתמש במונח אנטישמיות אלא אם כן הייתה חושב (ואתה חושב) שהחילוניים קרובים יותר לגויים ואילו החרדים הם התגלמות היהודים. וכפי שציינתי כאן בעבר - אם החרדים של היום הם התגלמות היהדות הרי שאינני חפץ להיקרא יהודי.

masorti

New member
אתה מכחיש שהחילונים...

קרובים יותר בהתנהגותם לגויים מאשר החרדים? ודרך אגב, כבר הסברתי לך שאני חש קרוב יותר לציונות הדתית מאשר לחרדים. ומכיון שהמלחמה שלכם היא נגד הדת בכלל, הרי שהטיעונים שלי בעינם עומדים.

../images/Emo41.gif כן

החילוני המצוי דומה מאד לגוי אמריקאי או להולנדי. החרדי המצוי דומה מאד לגוי איראני או אפגאני. הדתי המצוי דומה מאד לגוי הקתולי או הפרוטסטנטי האדוק. הגויים זה לא רק אירופה וארה"ב אלא גם איראן, ערב הסעודית, אפגניסטן וכד´.

למעלה