היי, עברנו זה מכבר לבית עם גינה,נעזרתי רבות במאמרים של הפורום (דשא,ריסוס וכד') לאחר שפרסנו את הדשא ,דישנו,השקנו וכו',הופיעו שתי תלוליות במרכז הדשא ו"הרימו" את הדשא
ככל הנראה זו חפרפרת(או חולד) איך גורמים לה ללכת ואיך מתקנים את הדשא? תודה
ואי אפשר לגרום לו ללכת, צריך להרוג אותו. יש מגוון דרכים- פתיון, הטבעה, עישון או נסיון לחפור אותו החוצה. שיקום הדשא- סלקי את העפר שהחולד הרים, ואם בעתי יווצרו "תעלות" היכן שהמנהרה שלו עברה פשוט להוסיף קצת אדמה.
ואת מבריחה אותם? אני מדבר על שמן קיק,"משחרר" ועוזר ללחץ אצל החולד אחרי שחיסל אגפנטוס אדום ותפו"א בשל כקינוח. את מבינה,אח"כ אומרים שהגברים רעים והנשים שוחרות שלום? בפעם הבאה בוודאי תגידי, טיפ-טיפה של חומצת מלח על האף של החולד והוא כבר יברח
לשחרר את הכלבים בגינה ולתת להם לחפור. אחר כך כל הגינה מלאה בורות, הכלבים מבוצבצים והחולד לא גורם נזקים לצמחים כי הכלבים כבר הרסו אותם. למזלי אף פעם הכלבים לא תפסו את החולד. חולד יכול להסתובב מכל מצב ולנשוך את מי שמחזיק אותו.
היום הוא "הרים" עוד חלק מהדשא,אני אנסה חלק מהרעיונות... אבל מה שמטריד אותי זה הדשא,מדובר במרבדים שרק הונחו וטרם נקלטו ממש ,החולד ממש הרים כבר שני "שטיחונים" של דשא ונוצרה גבעה מה עושים כדאי שהדשא ישאר ישר?(דשא בן שבועיים בערך) ושוב תודה על המגוון המגוון של העצות אתם ממש חמודים....
הבזיליקום והטגטס? היא פחות אכזרית מכל האחרות, ואולי היא אפילו עובדת. אם היו לי חולדים, הייתי מנסה בעצמי, נשבעת לכם. והנה, אפילו שאין לי, אני מגדלת את שני הצמחים האלה.