שאלה - חס וחלילה.

שרה א

New member
שאלה - חס וחלילה.

מה מקור הבטוי "חס וחלילה"? ו"חוזר חלילה"? מה פירוש ה"חס" וה"חלילה". מהן שורשי המילים? תודה.

חברון, חזרנו לתמיד. חליל=חברון

חס וחלילה. צוחקים! חלילה זה משהו מעגלי כמו מחול - שכפי הנראה היה בצורת מעגל כשנטבע השימוש במילה הזו. חוזר חלילה - חוזר במחזוריות. "חס"="בבקשה לא"

שרה א

New member
תודה. אבל

האם אפשר לקבל הסבר מפורט יותר? ב"חס וחלילה" קיים בטוי של הסתייגות ושלילה. איך מתקשר "חס" (שורש ח.ו.ס? רחמים?) עם "חלילה" (שורש ח.ל.ל. או ח.ו.ל? לחוג במעגל?) לכדי בטוי בעל משמעות של מניעה ואזהרה? משמעות דומה יש לבטוי "חס ושלום" - איך מתקשרות מילים אלו אל משמעותן? אם לא כאן המקום לשאלה זו, לאיזה פורום, אם יש, ניתן להפנות שאלות מסוג זה? תודה.

shellyland

New member
למה פורומים אחרים? זה בדיוק הפורום!

חכי שהחברים יתעוררו קצת ותקבלי תשובות לכל מה ששאלת, וגם למה שלא. מבטיחה. עלי. גנגי, מוגג, הלל בלי יוד... איפה אתם?

שרה א

New member
ועוד - אמן??? - כפתור ופרח???

כשעונים "אמן", למה מתכוונים? - אמונה? שבועה? הסכמה? אישור? אולי מישהו יוכל להרחיב קצת על המילה הזאת?(או להפנות לאתר מתאים). צירוף נוסף שמבקשת לגביו הסבר, רעיונות וכיוצ´ב: "כפתור ופרח".

כפתור ופרח!

כפתור ופרח הם קשוטים שהיו בבית המקדש המסורת אומרת שאמן זה ר"ת של אל מלך נאמן. אבל זה כמובן קשקוש חביב. יש אתר מרתק בנושא ה"אמן" הוא מאוד מרתק אותי כי אני מוצא שהא"ב הקוריאני הוא מאוד מיוחד. אם תביני מה כתוב שם, תעדכני אותי. שם המשפחה שלך במקרה הוא "גיבורת"?

batcheni

New member
אמן זה אמת. נכון.

כעין "אישור" לאחר הברכה, שאלוקים הוא שברא ונתן וכו´.

שרה א

New member
תודה .

האם יש עוד פרשנויות/הרחבה/השלמה למושגים: חוזר חלילה/חס וחלילה/חס ושלום. אמן. כפתור ופרח. תודה.

שרה א

New member
תודות.

תודה - על מעשה של גמילות חסד? גמילות חסד - טובה מרובה. צדקה. נדיבות. יחס לפנים משורת הדין. תודה - בפירוש מתון יותר - הכרת טובה למי שעשה מעשה רצוי. על כן תודותיים. מה עוד? מכיון שאין יותר *קפיצה*, אז יאללה: מה פירוש "זעליג" ו"בוסקילה"? הסבר/נמק/הדגם. ציין משמעות/מקורות/שורשים/קורות...

הממ... מה פירוש מה פירוש?

אני מניח שאת מתכוונת לקומבינציה... היות ואני כותב פה ושם בפורומים והיות ואני באמת אשכנזי ותימני לחצאין החלטתי לבחור ניק שלא יאפשר למישהו לקטלג אותי. האמת היא שמעת לעת מאשימים אותי בהתנשאות אשכנזית ומדי פעם בבכיינות של מזרחי מקופח. כדי להדגים את העובדה שאין אפשרות לקטלג אותי במגירה של האשכנזים או במגירה של המזרחיים בחרתי את הניק הזה.

שרה א

New member
להווי ידוע

שאין תימנים בשם בוסקילה. או שמא אין תימנים בעלי שם בולט במיוחד שיתאים למטרתך? על זעליגים אין ויכוח... ובלי שאלונת אי אפשר - איך ולמה אומרים "להווי"? מה פירוש?

יש לי כמה תשובות לעניין:

א- פעם כתבתי גם בניק "זעליג שרעבי" ו"ולדימיר צנעני" לפי העניין. ב- אני עצמי לא מחשיב את עצמי כאשכנזי - הואיל ואינני מתפלל לפי נוסח זה וגם לא כתימני לפי שאינני מתפלל לפי נוסח תימן או מרוקו גם כן. לפיכך מה שהיה חשוב לי להדגים זה שאין אפשרות לקטלג אותי ואין נפקותא אם אי אפשר לקטלג אותי כמרוקאי או אין אפשרות לקטלג אותי כתימני. אצלנו בבית, אגב, אוכלים מרק רגל עם נוקלאך, מרק חוואיג' עם קניידלאך, גפילטע פיש עם חילבה, מלאווח עם צימעס או דבש וכן זלבייה עם חזרת.

אין לי מושג

אבל אחרי ההתכתבות היית צריכה להגיד "כפתור ופרח" ולא "יופי טופי". עכשיו תעברי לפורום סקס ותקבלי מכות בטוסיק בגלל זה! היית ילדה רעה!

למעלה