שאלה חוקית

שאלה חוקית

כתבתי לפני כמה ימים הודעה על השותפה שלי, עכשיו אחרי שהתעלמתי ממנה כמה ימים היא מאיימת לפנות לבעלי הבית בדרישה להעיף אותי האם יש לה זכות משפטית? ליתר דיוק האם יש להם זכות משפטית? (החוזה סטנדרטי - בסעיף 6 ד מצוין כי אין לגרום הפרעה לדייר מדיירי הבית - השאלה היא האם צריך להוכיח ומה נחשב כהפרעה) אם זה לא מספיק היא טוענת (ומשקרת) שהיא "קיבלה אותי" כשותפה בדירה בשתי תנאים 1. שאהיה נחמדה 2. שנתחלק בהוצאת הכלבות לטיול שזה כמובן שקר מוחלט וכחלק מההתנתקות אין לי שום רצון להוציא את הכלבה התוקפת שלה לטיול אין שמץ שכאן אני צודקת אבל היתי צריכה לשתף... המטורפת דרשה היום שנלך ליעוץ. אחרי חודש וחצי של שותפות. היא גם אמרה לי "זרקת את עצמך יחד עם האלוהים שלך" (אני מבית דתי) זה כל כך בוטה!

Jazz Singer

New member
אין לה שום זכות לבקש כזה דבר...

לא עשית לה כלום מלבד להתעלם ממנה וזו זכותך המלאה. אני מניחה שבחוזה שלך לא כתוב כלום על להיות נחמדה אליה וגם לא על להוציא את הכלבה שלה (חוצפה מצידה לבקש דבר כזה בכלל) ולכן אין לה זכות לבקש להעיף אותך כי לא עשית זאת.

אני לא מבינה

עברתי על הפורום וראיתי שיש מקרים בהם בעל הדירה העיף שותפים השאלה היא מה נותן לו את הזכות לעשות את זה? האם הוא צריך הוכחות או רק תלונות של אחד מתוך 2 השותפים? ואם 2 השותפים מתלוננים האם זכותו להחליט מי נשאר ומי הולך? ובכלל הוא לא מחויב בחוזה? זאת לא הפרת חוזה מבחינתו? וגם - ראיתי שבמקרה כזה של "הפרעה לדייר מדיירי הדירה" נחשבת הפרת חוזה. ומבחינתי אם עשיתי את זה (ולא עשיתי) ואז בעל הביית זכאי לפנות אותי ולקבל את הכסף לכל תקופת השכירות לכן לא כל כך ברור לי למה הוא יכול להחליט על דבר כזה בלי הוכחות? בכל אופן -מה נותן לבעל בית זכות להעיף דייר כשהדייר לא רוצה להתפנות בחוזה סטנדרטי?

koka09

New member
לכי איתה ראש בראש!

יש פתרון אחד!!!! תעירי לה גם על כל דבר! תציקי לה! תאימי עליה שאת תפני לבעל בית!!! וככה הלאה!!!! זה נשמע כאילו היא תיכנע ראשונה! בהצלחה

הכל צריך להיות מעוגן בחוזה

וברגע שלא מופיע סעיף כזה בחוזה - אין לה שום מניע לטעון שאת מפירה חוזה ושום עילה חוקית לבעל הבית להעיף אותך. אני אספר לך על השותף שהיה לי, שבעל הבית התכוון להעיף אותו בעילה של הפרעה לדיירים האחרים - הטענה נגדו הייתה שהוא מרעיש, מלכלך ומאיים (הוא איים עלי באופן כזה שגרם לי להזעיק משטרה). בגלל החמדנות של בעל הבית בסוף אני והשותפה השניה עזבנו והבחור נשאר, כי בעל הבית לא היה מוכן לוותר על שכר הדירה של השותף, ודרש מאיתנו לשלם אותו אם הוא מעיף אותו מיידית (דבר שהיה יכול לעשות בלי שום בעיה לפי החוזה), ואנחנו כמובן שלא הסכמנו, כי אחרי מה שעברנו בגללו למה שנשלם? בקיצור - במקרה שלך השותפה יכולה להתלונן עד מחר, אבל כל עוד היא טוענת בלי הוכחה (ואין ספק שאין לה שום הוכחות), ובחוזה לא מצויין הסעיף של להוציא את הכלבה שלה כחלק מהתנאים למגורים בדירה, ככה שאין לה שום עילה נגדך. זה מזכיר את הטענה של השותף שלי, שגרמה לשוטרים להסס ובסוף לא לעצור אותו, לפי אני זו שמפירה את החוזה כי הפעלתי את מכונת הכביסה בלי רשותו (הוא אמר להם שיש סעיף בחוזה שדורש הסכמה של כל השותפים לפני שמפעילים מכשיר חשמלי, מה שכמובן שטות מוחלטת). אם זה באמת היה ככה, בעל הבית היה יכול להעיף אותי - אבל היות שזה לא היה כמדובר, התלונות של האדיוט לא עזרו לו, ואלמלא בעל הבית היה כה חמדן ורודף בצע האדיוט היה עף מהדירה והכל היה בסדר. (תסלחי לי בבקשה שניצלתי את ההזדמנות להביע מרמור וקיטורים על מה שעברתי...)

למעלה