שאלה חוקית

UrbanDK

New member
שאלה חוקית

אממ... אני שואל כאן כי נראה לי שלכם יהיה הכי הרבה נסיון בעניין (אם זה לא מתאים, אני מתנצל מראש): האם כדי לקבל פיצויים ולהיות מוכר כנכה צה"ל אני צריך להוכיח שהפגיעה נגרמה באשמת צה"ל, או שמספיק שהיא קרתה בזמן שירותי הצבאי? והאם חובה שיהיה נזק לטווח ארוך ע"מ להיות מוכר כנכה צה"ל? תודה מראש, DK.

ינשוף23

New member
אז ככה:../images/Emo24.gif

שלום לך! בשביל להיות מוכר כנכה צהל עליך להוכיח שני דברים: א.שהפציעה\חבלה\מחלה קרתה בעת השירות הצבאי. ב.שהפציעה\חבלה\מחלה קרתה עקב\בגלל השירות הצבאי. להוציא יש מקרים של פציעות\תאונות שסעיף ב הוא לא הכי ברור לגביהם אבל מאחר וזה קרה בזמן השירות הצבאי ולולא היית בצבא יכול להיות וזה לא היה קורה אז יש מצב. לגבי פרק הזמן נכות בהגדרתה היא מגבלה קיימת....שכן אם לא זה לא נכות. כל טוב לאדוני!

UrbanDK

New member
או.קיי, תודה. עוד שאלה:

האם יש למישהו מידע על מחלות של מערכת העצבים בנוגע לקבלת נכות מצה"ל? אני אישית מכיר מישהו שנלחם 12 שנה עם משרד הביטחון ע"מ לקבל הכרה כנכה צה"ל על כך שהתפרצה אצלו טרשת נפוצה בזמן מילואים במלחמת לבנון. האם תקדים שכזה (הוא ניצח, בסופו של דבר) מצביע על כך שמעכשיו משרד הביטחון מכיר במחלות עצביות כנגרמות משירות בצה"ל? שוב תודה.

prince amir

New member
טרשת נפוצה

עדיים לא הוכח בעולם כי טרשת נפוצה הינה מחלה אשר מתפרצת עקב בעיות של לחץ או זיהום או בעיות תורשתיות, זוהי מחלה קשה שנאבקים איתה המון בני אדם. אינני יודע עם אותו בחור הוכר בגרימה למחלה יכול להיות שהוכר כהחמרה. מחלה זו באה לעיתים קרובות באנשים מבוגרים , נדיר מאוד באנשים צעירים. יקח לך המון שנים גם להוכיח קשר במחלות מסוג זה ועוד המון זמן בבתי משפט כך יעוץ משפטי לנושא זה

עומר י

New member
על הנכות להגרם...

"תוך ועקב השירות הצבאי" (סעיף 1 לחוק הנכים). תוך = במהלך. עקב = קשר סיבתי (תיאורטי וקונקרטי). הנזק אינו רלוונטי לשאלת ההכרה, יש קודם ךעבור משוכת ההכרה ולאחר מכן אם הוכרת (בגרימת הנכות או החמרתה), נבדקת השאלה האם כרגע יש נכות ומה שיעורה הנוכחי. עומר יעבץ, עו"ד, יועץ האתר

למעלה