שאלה חוקית קטנה

forester404

New member
שאלה חוקית קטנה

טוב זה לא קשור ישירות להנדסת תוכנה, אבל לא מצאתי פורום יותר מתאים. האם יש אפשרות להגן על רעיון לתוכנה (רעיון אפליקטיבי, לא טכנולוגי) בדומה לפטנט ?

עידו פ

New member
-->

ככל הידוע לי, ישנן כמה אפשרויות להגנה על תוכנה: - פטנט - זכויות יוצרים - סימן רשום (לא ממש תקף על התוכנה, יותר על השם שלה) לגבי פטנט זה קצת מסובך, כי יש הגדרה מדויקת למה נחשב פטנט (כמדומני זה צריך להיות מוצר חדש, שהוצג בפני קהל והוא מביא איזשהי תועלת לאנושות), ותוכנה שהיא רק כרגע רעיון אינה נחשבת כל כך כפטנט (צריך להיות משהו מוחשי על מנת להוציא פטנט) זכויות יוצרים לרוב חלות על התוכנה עצמה ועל השימוש בה, כך שהן יותר מגנות עליך אם מישהו גונב ממך את התוכנה (בין אם לשימוש או להפצה) - נפוץ מאוד כאשר עובדים שעוזבים את מקום העבודה לוקחים איתם חומר שפותח כחלק מעבודתם והם מנצלים אותו במקום העבודה הבא שלהם. ישנו גם הנושא של קניין רוחני שאני לא כל כך מכיר, אבל בגדול הוא חל על דברים שהם פחות גשמיים (אם זכרוני נכון, העתקת מראה של אתר אינטרנט הינו אחת הדוגמאות להפרת קניין רוחני, או שאולי זכויות יוצרים, כבר הספקתי לשכוח את מה שלמדתי בקורס ההוא). בכל אופן, אפשר תמיד להתייעץ בנושא עם עו"ד מוסמך (יש כאן פורום של עורכי דין אם אני זוכר נכון)

arnonrgo

New member
בגדול כן

הדבר נעשה בעבר למשל הפטנט של Amazon על Click-1 או הפטנט של מיקרוסופט על מעבר בין לינקים ע"י TAB אבל כנראה כדאי לך לברר את הדברים מול עו"ד המתמחים בפטנטים... ארנון

hg1979

New member
בינתיים אין פטנט על תוכנה

האיחוד האירופי שוקל כבר יותר משנתיים הצעת חוק לגבי זה

arnonrgo

New member
לא מדוייק

יש פטנטים על חלקים בתוכנה ראה למשל את הלינק המצורף

user32

Well-known member
מנהל
אני רשמתי פטנט על חלק מתוכנה

אי אפשר לרשום על תוכנה מלאה, אלא על רכיב או קונספט שמשולב בתוכנה (כמו בכל מוצר). אצלינו בחברה היו רושמים פטנטים על כל שטות (כבר שמו פטנט על cache ועוד פיצ'רים) בעיקר בשביל היוקרה של החברה. החברה היתה מתגמלת כל מי שהצליח לרשום פטנט וזה הפך לספורט: לסרוק את הקוד שלך ולנסות למצוא פונקציה שאפשר לרשום עליה פטנט. מיקרוסופט רשמה פטנטים על דברים שונים ומשונים ולפי מה ששמעתי גם על פקדים כמו קומבובוקס, וטאבים. הבעיה היא במבחן בית המשפט: הפטנטים אומנם נרשמים, אבל כשזה מגיע לתביעה משפטית בגין הפרת פטנט ב90% מהמקרים בתחום התוכנה בית המשפט (בארה"ב אגב) מבטל את הפטנט בטענה שהוא לא היה חוקי מלכתחילה. אני מניח שזו הסיבה שחברות תוכנה נמנעות מלתבוע זו את זו בגין הפרות פטנט. IBM רושמת כ8,000-10,000 פטנטים מכל שנה, מן הסתם חלקם הגדול מופר ע"י חברות אחרות... אגב, ידעת שלICQ יש פטנט על מסרים מידיים (IM)?

למעלה