שאלה חוזית

MRuthie

New member
שאלה חוזית

שלום, ברצוני לשכור דירה. שאלתי היא עם מי עליי לערוך חוזה שכירות? עם בעל הזכויות בדירה ,איש קשיש איתו לא הייתי בקשר כלל וכלל, או עם בנו ( בן 40 לערך), שפרסם את הטלפון שלו בעיתון,ענה לפנייה הטלפונית שלי לגבי הדירה ואיתו נוהל כל המשא ומתן? יודגש כי האב, במהלך כל המשא ומתן היה מעודכן על ידי בנו שלא העז לתת לי תשובות לשאלותיי מבלי לשאול את אביו.

חוזה חותמים עם

בעל הזכויות או עם מיופה כוח שלו לעניין ההסכם (כדאי לטרוח ולהוציא נסח טאבו ולוודא מי באמת בעל הזכויות וכן לוודא אם יש בעלים רשומים נוספים). בהצלחה.

MRuthie

New member
תודה רבה. שאלה נוספת..

תודה על התשובה המהירה. שאלה נוספת ברשותך: על מנת לחתום עם הבן ( שהוא מיופה הכח להסכם-זאת אני מבינה על פי התנהגותו, אוכל לדרוש יפוי כח בכתב) כצד להסכם כיצד עליי להעלות את הדברים בחוזה? האם עליי לציין את שמו של בעל הזכויות בדירה+שמו של הבן כמיופה הכח להסכם או ששמו של הבן יספיק ואנסח משפט כגון: " היות והמשכיר הינו מיופה הכח של בעל הזכויות הרשום בדירה.." ברצוני ליצור יחסים משפטיים עם הבן ולא האב, לגבי קיום הזכויות והחובות הן של המשכיר והן של השוכר.

יפוי כוח

על יפוי כוח לא לומדים מהתנהגות אלא אך ורק על ידי יפוי כוח כתוב וחתום ורצוי מאד גם מאומת ע"י עו"ד. צריך גם לבדוק שיפוי הכוח כולל גם את השכרת הנכס. בחוזה צריך לרשום בכותרת (היכן שרשומים שמות הצדדים): מר ... (שם המשכיר) ע"י מר ... (שם מיופה הכוח) באמצעות יפוי כוח מיום .... היחסים המשפטיים הם עם בעל הנכס. כל עוד הבן מיופה כוח הוא פועל כשלוח של בעל הנכס. אני מציעה שתראי את ההסכם לעו"ד לפני שאת חותמת.

למעלה