שאלה חברתית

שאלה חברתית

שוב לגבי הבכור שלנו שעולה שנה הבאה לכיתה א' יש לילד חבר מאוד טוב מהגן ויש לו חבר מאוד טוב מילדות השלישיה הזאת ממש לא הולכת יחד!!! והדוגמא לכך שחגגנו השבוע יום הולדת נפלא ומה שקרה במהלך היום הולדת הבן שלי 3 פעמים רץ לחדר בוכה והסיבה שהמלחמה עליו בין ה 2 פשוט רומסת אותו פיזית שהוא יותר לא יכל לעמוד בזה !!! עכשיו נודע לנו ששנה הבאה הם יהיו יחד באותו ביה"ס והסיכויים הם ענקיים גם שיהיו באותה כיתה עם 1 הבן שלי ביקש להיות והשני יהיה גם כי הוא לא מכיר אף אחד בבית הספר הזה והם ביקשו שיהיו ביחד בן זוגי טוען שזה דווקא יכול להיות לו טוב ואני חושבת שאם עכשיו קשה לו בין שניהם ...אז מה יהיה בכיתה א' עיצות דיעות וחוויות יתקבלו בברכה

יחד איתם יהיו עוד ילדים והדינמיקה

יכולה להשתנות מאוד - פתאום יהיו לו חברים חדשים או שפתאום אחד מהחברים "יעבור" לקבוצה אחרת. אני יכוהל לומר לך שהבת שלי הגיע לכיתה א' עם 2 חברות - והיום בד' אין לה שום קשר איתן . לעומת זאת יש 2 שחברות שלה מגיל 4 ועוד 2חברות חדשות שהצטרפו לכיתה בשנה שעברה. צריך לחשוב איך להקל עליו עכשיו.

איזו נחמה!

ברצינות אני כותבת שאת מעודדת אותי מאוד!!! נכון לעכשיו הרבה יותר קל לי לעזור לו אני דואגת לרוב שלא יהיו פגישות משולשות כאלה לפחות כמה שאני יכולה למנוע ביום הולדת זה בעייתי לפעמים גם קורה שאחד מהחברים שלו מגיע לבד בהפתעה וגם אז אני לא יודעת איך לעזור לבן שלי במקרא כזה.... אבל בסה"כ זה לא קורה הרבה ששלושתם נפגשים יחד

דעתי

אל תתערבי מפני שבגיל הזה הם עוד אוהבים להיות אחד על אחד. לא לוותר כך קרה עם הבן שלי.גם אמרתי לו לא לוותר עם מישהוא עושה פרצוף שהוא ילך הביתה. תאמיני לי זה מסתדר וכל השלישה לומדים להיות ביחד. וזה מחזיק אפילו עד אחרי צבא.

פלגיה

New member
שלושה זה תמיד בעיה

יש תמיד נטיה להיווצרות קואליציה של שניים נגד אחד כשנמצאים שלושה ילדין במקום אחד. זוג משחק יחד וארבעה משחקים יחד או מתחלקים לזוגות, אבל כאשר יש שלושה זה נראה לי תמיד מתכון לצרות. זה מאוד מחמיא שהילד שלך הוא זה ש"נלחמים" עליו, ורוצים בחברתו. באמת רצוי ליצור את הצירוף המשולש הזה כמה שפחות, להציע לו לבחור ולא להזמין את שניהם יחד. אם שניהם יחד אצלכם (כמו בסיפור יום ההולדת) אפשר לנסות ולדבר מראש, ולהציע פרס מיוחד לשלושתם אם יצליחו לשחק בלי לריב. בכיתה? לא נראה לי שיש מה לדאוג, כי בכיתה יהיו עוד ילדים, ודינמיקה שונה. אם הסיפור יימשך גם בשנה הבאה (כאשר הם יהיו בוגרים יותר) וגם בכיתה - יהיה מקום לשתף את המורה שלהם ולדון איתה בפיתרונות אפשריים.

דרז

New member
אני התלוננתי כאן או בפורום דומה בתפוז בעבר

שהבן שלי היה בגן עם ילדה אחת,הוא אהב אותה מאד, אך היא שלטה עליו, רמסה אותו, הוא בכה הרבה...והם יחד מגיל שנה וחצי, שנה אחר שנה אני מנסה להפריד אך ללא הצלחה. כעת... הם בכיתה א, יחד, היא רודפת אחריו, מחפשת תשומת לב, והוא לא מתייחס אליה, יש לו חברים משלו, אומר שלא מוכן לשחק איתה כי היא משתלטת. אני מאמינה, ככל כשהוא גדל, הוא ילמד חברות טובה מהי, מי שלא עושה לו טוב, לא יהיה חבר שלו...

noa_f

New member
ֿ../images/Emo45.gif ואני גם דוגלת בלעודד קשרים עם ילדים

נוספים וחדשים. לדאוג שבתחילת השנה יחולק "דף קשר" (שכולל, אגב, גם את שמות ההורים, זה מאוד נוח). להציע להתקשר לכל מיני ילדים אחרים ששמעת שהזכיר את שמם וכו' וכו'. לא לתת לו להתקשר בלעדית לשני החברים המתכסחים.

ברור ברור

אולי פספסתי אבל הילד מעורבב עם ילדים אחרים והרבה החברים שלו לא מעובבים עם אחרים

למעלה