שאלה(ות) קטנה(ות)

עופר ב.ה

New member
שאלה(ות) קטנה(ות)

האם קיים באינטרנט מאגר מידע ובו ספר החוקים של מדינת ישראל? עפ"י הדיסק שציפי מזכירה לעתים קרובות, אני חושש שלא. האם חששותי מוצדקים? מאגר כתבי הקודש כבר קיים (בסנונית), לא נראה לי שספר החוקים גדול יותר. לאנשים מסוימים הוא עשוי להיות שימושי באותה מידה. אם התשובה שלילית, האם בנמצא מדינה שספר חוקיה כן הועלה על האינטרנט? תודה, עופר

igalgolan

New member
ספר החוקים

ישנן מדינות (ומדינת ישראל אינה ביניהן) שספר החוקים שלהן מופיע באינטרנט (מדינות בארה"ב כולל החוק הפדרלי למשל). יגאל גולן

ספר החוקים נמצא בתשלום בתוכנות

באתרים מסוימים, וגם רק לשיעורין. מה שיש בסנונית זה אפילו לא פרומיל של ספרות ההלכה, והמעט שיש הם הספרים הלא משתנים כמו התנ"ך (אפילו שקראתי כאן שיש כמה הסוברים שהתורה נחתמה בימי בית שני). אם יש חוק קונקרטי שאתה מחפש, ואורכו אינו ריבוא מילים, אתה יכול להזמין כאן, ומי מאיתנו יעלה לך את הקובץ.

anva

New member
בתקליטורים המשפטיים

כמו: פדאור, תקדין - ניתן למצוא את כל חוקי היסוד, החקיקה הראשית והתקנות - מעודכנים. כך שאם אתה זקוק לחוקים במסגרת עבודתך וכו´ - כדאי לך לרכוש תקליטור משפטי כזה (שכולל כמובן גם פסיקה החל משנות ה- 70). ניתן להזמין את התקליטור ישירות מההוצאה. מצטרפת להצעת מנהלת הפורום- אם אתה זקוק לחוק ספציפי אשמח לעזור

עופר ב.ה

New member
../images/Emo51.gif לשלושתיכם

אני לא זקוק לחוקים במסגרת עבודתי. זו סתם היתה שאלה סקרנית, נראה לי מאוד חשוב שיהיה מאגר כזה פתוח לכולם ובחינם. אם יהיו חוק או תקנה ספציפיים שאזדקק להם, אפנה אליכם
עופר

anva

New member
הייתי חייבת להוסיף לשם שלמות התמונה

ואיך אף אחד (כולל אני) לא אמר זאת קודם: באתר של הכנסת נמצא מאגר החוקים, בחינם כמובן ופתוח לכל המעוניין. זו הדרך הפשוטה ביותר למי שאינו משפטן בעל תקליטורים וכו´ למצוא חקיקה. מעבר לזה - באתר מתפרסמות הצעות חוק מעודכנות כשזהו למיטב ידיעתי המקום היחיד למצוא אותן(באינטרנט). אז...זהו זה באופן סופי לגבי מקורות חקיקה נגישים. (אתר הכנסת: www.knesset.gov.il)

המאגר באתר של הכנסת כולל רק חוקים

מהתקופה האחרונה. הוא גם לא יעיל במיוחד כשמדובר בחוקים המתקנים חוקים קודמים, כי אין שם נוסח מעודכן של החוק המתוקן אלא רק את הנוסח המתקן (למשל "לאחר סעיף 3 יבוא סעיף 3א האומר ...").

למעלה