שאלה ותמונות

mazoneli

New member
שאלה ותמונות

היום נגשתי לבדוק מה המצב עם עצי התפוח (תזכורת). לאחר שנקטתי בפעולת הדברה לפני כחודשיים הגמאה ברוגור וסתימת החורים הגעתי לעץ ולפתע חשכו עיני.

mazoneli

New member
על הענף היו חורים

ע נ ק י י ם , החלטתי שאני מוריד ענף מבסיסו וחותך אותו לראות עם מה יש לי עסק עכשיו

mazoneli

New member
מה שהסס עשה

פשוט טחן את תוך הענף ביסודיות ויצר תעלה לכל אורכו

mazoneli

New member
החלטתי שאני רוצה לראות את הנבלה

חתכתי את הענף טבעות טבעות לכל אורך התעלה....... אין כלום

mazoneli

New member
אז חזרתי לעץ לעשות סריקה יסודית

אין שרף על הגזע בשום מקום אין נסורת חדשה על האדמה אין סימני מצוקה או עקה בעץ ואז נזכרתי.................

טסונמי1

New member
כניראה שהקדימו אותך הנקרים

לפחות בענף המצולם על פי צורת החורים והניקור סביבם

mazoneli

New member
לא נותנת לבנות מתח הטסונמי הזאת

כרגיל את צודקת.נזכרתי בגנן של הישוב שהתלונן כל הזמן על נזקי הנקרים בצנרת טפטוף, אז ישבתי וגיגלתי לפי woodpecker וקיבלתי תמונות של ציפור חביבה שנראתה לי מוכרת משום מה
. המשכתי וגיגלתי לפי woodpecker holes ותראו לבד מה קבלתי. הדברה ביולוגית במיטבה
.

טסונמי1

New member
חבל חבל- בדיוק זו הסיבה שאני

לא ממליצה לישתול בגינה ביתית עצי פרי -בעיקר נשירים כדי לתחזק אותם כמו שצריך השימוש ברעלים מחוייב ריסוסים למינהם חייב לא חבל? המראה של מישמיש ענק מלא בפרי שכולו נגוע או תפוח ושזיף שניראים אומללים ביגלל הסס ענבים עקוצים עיי הזבוב ועוד כהנה וכהנה

טסונמי1

New member
../images/Emo7.gif

כך זה ניראה בערבה בוכיה -בצלום החור האורגינלי ויצירת קלוס חדש סביבו החור היה ענקי בעיקר לאחר שהנקרים החליטו שהוא מתאים לקן-

טסונמי1

New member
מזונלייייייי זה מתחיל עים הסס

כדי להגיע אליו הנקר חייב לחפור סביב ולהרחיב את התעלה זה לא שהנקר אשם- אים כי גודל החורים שהוא עושה גם לא מוסיפים נחת לעץ הנקרים לא מסוגלים ליצר נסורת -הם מיצרים שבבים את הנסורת מייצר הסס

mazoneli

New member
מצחיקולה

אני מודה לנקרים (לפחות בינתיים) הענפים דקים מידימ לבניית קן, כמו שאני מבין לפחות הנזק בנקרים הוא חד פעמי לא כמו הסס מניוק שהורג את העץ. נו מה לעשות עם החורים

טסונמי1

New member
תימרח עליהם מישחה- אי אפשר ליסתום

אותם הם בטח עמוקים מאוד יש שיטה שממלאים חורים ופגעים כאלה עים בטון אני משאירה מישתדלת ליגזום כמה שיותר נמוך -בדכ העץ מיתגבר על כך אים הוא חזק מספיק

mazoneli

New member
לסיום השאלה

מה לעשות עם החורים (של הנקרים והנמרים), לסתום במשחת עצים מספיק
. אני הולך לפנק אותם, קניתי היום לובן לגזעים הבאתי רסק עץ אני ממש גאה בתפוחים שלי. השנה יבוצע טיפול מונע
מבית מדרשה של טסונמי באיזור אפריל.

טסונמי1

New member
בתצלום שהבאתי היה חור ענקי

מהר מאוד העץ יצר קלוס סביב החור היום כבר אין סימן וזכר לחור הבעיה היא שהחורים בפנים מחלישים את הענף או הגזלכן כדאי ליגזום עד כמה שניתן לימרוח מישחה ליצבוע בלובן -וטיפול מונע חשוב מאוד

טסונמי1

New member
מה שמשגע אותי זה - איך הנקר יודע

שבתוך הגזע יש תולעת גם כשאין שום סימן חיצוני

למעלה