שאלה ועצה...

רוני61

New member
שאלה ועצה...

לפני כשנה שיפצתי את הבית, קומה ראשונה. נראה שעשיתי את כל הטעויות האפשריות. החלפתי מטבח והלכתי אחרי הלב מבלי להפעיל שיקולי דעת או לבדוק לעומק. המטבח יפיפה נוח ופונקציונאלי אלא שבחרתי דלתות עץ צבועות בצבע שמנת (עם שיפשופים בפינות כדי לתת מראה מיושן וכפרי)בזמן האחרון שמתי לב שבמקומות מסויימים יש קילוף קל של הצבע, נראה לי לא הגיוני שאחרי שנה הצבע יתחיל להתקלף מישהו מכיר תופעה כזו? זה אומנם בשני מקומות בלבד, מאוד קטן ולא בולט אבל בהחלט מדאיג כי מטבח צריך להיות פרקטי אי אפשר להזהר כל היום. יש לזה פתרון? בנוסף החלפתי ריצוף, הזמנתי רצפה גרניט פורצלן דגם שנקרא "מרתה" קצת שבור בפינות צע לא אחיד לגמרי אוף וויט עם קצת חום בהיר ואפור. לאחרונה שמתי לב שיש לי כתמים לבנים על הרצפה כאלה שלא יוצאים, הזהרתי את העוזרת שלא תטפטף אקונומיקה על הרצפה אבל לא נראה לי הגיוני שאקונומיקה תיצור כתם על הריצפה. האם מישהו מכיר תופעה זו ויודע על פתרון? רק לפני שנה שיפצתי ואני חוששת שהדברים לא עמידים!!! על תלאות הבוצ'ר בלוק בפעם הבאה תודה מראש רוני

רוני61

New member
אולי בכל זאת יש למישהו רעיון דעה?

fireman

New member
אין יותר מידי מה להגיד

המסקנה שלך נכונה. עשית כמה וכמה טעויות בדרך....הלכת על המראה בלי לחשוב על הפרקטיקה... צבע בהיר לא מתאים למטבח לדעתי. ריצוף בהיר לא מתאים למטבח (אגב, "מרתה" לא אומר לי כלום) ובוצ'ר בלוק הוא לראותו בלבד, שום דבר מעבר. אקונומיקה לא אמורה לגרום לכתמים ברצפה. בכל מקרה רצפת פורצלן מומלץ לנקות במים בלבד אם הצבע מהארונות מתקלף פני לנגר שעשה את העבודה, למרות שהגוון לא פרקטי לטעמי, אין שום סיבה שהצבע יתקלף ממנו.

למעלה