שאלה ועזרה....

yanatt

New member
שאלה ועזרה....../images/Emo53.gif

אני בת 23 וזה קורה רק בשנים האחרונות.. קרה לי כמה פעמים משהו מוזר. לא יודעת איך זה קורה אבל זה לא נעים בכלל ומאד מפחיד ישנתי ואז אני התעוררתי המוח שלי התעורר. אבל הגוף שלי עדיין ישן.. ידעתי שאני ישנה. לא ראיתי כלום ראיתי שחור. וגם לא הרגשתי את הגוף שלי. לא יכלתי לפתוח את העיניים שלי או להזיז את עצמי או להגיד משהו כאילו הייתי מנותקת מהגוף. זה היה ממש מפחיד. ניסיתי להזיז את עצמי או לפתוח עינים או לצעוק ואין לא יכלתי... נבהלתי.. הייתי פשוט בהיסטריה. וממש נלחצתי. ממש קיוויתי שמישהו יעיר אותי.. ואז התחלתי עם כל הכוח לנסות להזיז את עצמי ממש ולפתוח את העיניים.זה לקח זמן ואז בסוף הרגשתי שאני לאט לאט מתחילה לזוז טיפה ממש עם כל המאמצים עשיתי את זה וגם הצלחתי לפתוח את העיניים.. זה קרה הרבה פעמים ולפעמים גם הייתי שומעת ממש טוב הכל מה שקורה בחוץ... אבל לא יכלתי לזוז... זה כל כך מפחיד למה זה קורה לי ? שאלתי אנשים לאף אחד זה לא קרה ולא מבינים על מה אני מדברת.. תודה על כל עזרה..

silverhawk

New member
אהלן יאנה

ברוכה הבאה לפורום.
לפני הכל, אני ארגיע אותך - התופעה שתיארת הינה טבעית לחלוטין ועוד רבים וטובים נתקלים בה. אז את יכולה לקחת נשימה עמוקה.
ועכשיו להסבר. בכל לילה, בזמן השינה, מפריש הגוף חומר בגוף המשתק את השרירים. מטרתו היא למנוע מהגוף לבצע את הפעולות אותן מורה לו המוח לבצע במהלך החלום (גוף האדם הוא דבר די מדהים...). הדבר הזה נקרא 'שיתוק שינה'. עכשיו, בד"כ את כלל לא מודעת לשיתוק השינה, וכאשר את מתעוררת, ההשפעה כבר פגה. עם זאת, ישנם מקרים בהם מתעוררים 'לתוך' השיתוק, ואז באמת אין באפשרותך לזוז כלל (למרות שבד"כ את העיניים כן ניתן לפקוח ולהזיז). אם את מגיעה למצב הזה, את צריכה לזכור כמה דברים. ראשית, שכאמור, הוא טבעי לחלוטין ואין בו כלל סכנה (מלבד העובדה שהוא קצת מפחיד). שנית, תוך זמן קצר ביותר את תצאי מן השיתוק באופן טבעי. כמו כן, ישנן כמה שיטות שתוכלי להעזר בהן על מנת לצאת ממצב השיתוק: 1. השיטה הטובה ביותר בעיני - עצמי את העיניים וספרי לאחור מ-10 ל-0, תוך אמונה שכשתגיעי ל-0, תוכלי לזוז. בד"כ תרגישי מעין קפיצה ב-0 ואכן תצאי מן השיתוק. 2. התמקדי בקצות האצבעות ונסי בכוח להזיז אותן. לאחר מכן המשיכי לכף הרגל, הרגל וכו'. וכמו שאמרתי בהתחלה, גם אם השיטות לא יעבדו לך ישר, אל תדאגי - השיתוק יחלוף מעצמו במהרה. נקודה אחת חשובה - לאחר שיצאת ממצב השיתוק, ובמידה ואת לא רוצה לחזור אליו, קומי ותעשי כמה צעדים, אחרת יש סיכוי טוב שתשקעי חזרה לתוך השיתוק. עם זאת, מעבר לכל האמור, מומלץ בחום דווקא לאמץ את שיתוק השינה ולהעזר בו על מנת להכנס לחלום צלול.

hugothehand

New member
שיתוק

עצה שלי - אל תאבקי בזה. תתמודדי עם הפחד על כל שלביו, צורותיו, על הדמויות והצלילים שמלווים את התהליך. זה עשוי להיראות כמו נמשך זמן רב, אך הזמן זורם באופן שונה בשלב השיתוק. פשוט תחשבי על זה כעל ניסוי, וזכרי שדבר אינו יכול לפגוע בך. לאחר שגופך יחזור למצב שבו הוא יכול לנוע, את תמצאי את עצמך במקום שבו הלכת לישון. קחי שתי שניות להתרשם מהסביבה ונסי למצוא את ההבדלים בנה לבין הסביבה המוכרת לך מבעבר (משעות העירות). שימי לב כיצד לאט-לאט החדר מתמלא בעוד ועוד פרטים: הקרנות של הזיכרון שלך. וכעת, כל דבר שתרצי ליצור תצרי.

למעלה