תשמעי
אוקיי, תשמעי קארין - זה ש"אפשר" להשתמש בדורבנות באכזריות לא אומר שעושים את זה ככה. אני לא יודעת מתי ואיפה ראית שימושים אכזריים, אבל אם ראית את זה אצל מאמנים ידועים אז בטוח שמה שאת קוראת "אכזריות" היה בסה"כ אילוף הסוס. בגלל שאני רוכבת בשיטה מיוחדת של הווסטרן אני לא ממש יודעת איך מאמנים סוסים בחוץ, אבל אני יכולה לומר לך שבווסטרן לפעמים נראה כאילו ´מתעללים´ בסוס - כשבעצם זאת הדרך לאלף אותו, וגם אם זה נראה אכזרי - לפעמים זאת הדרך היחידה לגרום לו להבין שאין לו אפשרות אחרת אלא לפעול ע"פ רצון הרוכב (באנגלית זה נקרה breaking the horse, אומנם ביטוי לא סימפטי אבל הוא מסמל את השיטה של בעצם להראות לסוס שבעצם יש לו רק דרך אחת - וכל ניסיון שלו לברוח ממנה ירד לתוהו) ולעיתים זה כרוך באלימות, מה לעשות.... אבל את צריכה להבין ש"האלימות" (שמתי במרכאות כי זה לא בדיוק אלימות, כמובן אני מדברת כל הזמן על מאלפים יודעי דבר ולא על סתם חובבים, ברור כן?) בהתחלה של האילוף או באילוף יותר מתקדם נועדה כדי למנוע מהסוס אלימות אחר כך - מין "בום וגמרנו". תביני, יש שיטות לעבוד עם סוסים וגם באילוף אינטנסיבי הדורבנה לא אמורה לשמש ככלי מכאיב. ובקשר להמשך ההודעה שלך, שדורבנות זה "ממש מיותר" - אני יכולה רק לומר לך שכל רוכב בוחר מה שנוח לו וזה גם תלוי בסוס שרוכבים עליו, יש סוסים שממש קשה לעבוד איתם בלי דורבנות, ויש סוסים שאיתם העבודה עם דורבנות מגיעה לרמות הרבה יותר גבוהות מאשר עבודה בלי דורבנות. דורבנות זה אכן כלי עזר. כל אלימות שאי פעם ראית בשימוש בהם, היא פסולה. בכ"ז אין להכליל. טוף? (עוד מגילה..)