שאלה.... ועוד שאלונת

K A R I N

New member
שאלה.... ועוד שאלונת

מה אתם חושבים על רכיבה עם דורבנות? התעללות????????? ועוד שאלונת: יש פה אנשים שפעילים למען זכויות בעלי החיים??? אם כן מה דעתכם על רכיבה??? אוהבת, קארין

לבי

New member
אני לא אוהבת את זה בכלל!!!

אני חושבת שזה אכזרי ביותר ואנשים עושים את זה כי הם חושבים לקבל שליטה ככה! זה קורה גם בין בני אדם: הם חושבים שאם הם ירביצו, יאיימו, אז הם יקבלו שליטנ ויאהבו אותם אבל.. זה להיפך.. החיות נרתעות וכך גם בני אדם! אני למען זכויות בעלי החיים, אני מאוד אוהבת חיות אבל אני פשוט לא פעילה בשופ מקום. הייתי רוצה להיות אז אולי תוכלי להציע לי... ליבי

taz512

New member
תשובה.... ועוד תשובונת

דורבנות: בווסטרן למרות שהדורבנות נראות מאוד מאימות ורצחניות הדורבנו הן רק כלי עזר. משתמשים בדורבנות ע"י גילגול עדין על צידו של הסוס ולא ע"י הרבצה ומכות. אני לא יודע כל כך על השימוש של הדורבנות באינגליש כי זה סוג אחר של דורבנות. ובקשר לשאלונת אני נגד התעללות בחיות באופן תקיף מאוד אבל אני ממש לא רואה ברכיבה התעללות. טאז השד והתשובות

K A R I N

New member
טאז ולבי היקרים

לבי אני מארגנת פעילויות של אנונימוס באזור חיפה, אם את רוצה לעזור, בכל אזור בארץ אני אפנה אותך, רק תשלחי מסר. וטאז- שוב אני חולקת עלייך אומנם הדורבנות הן כלי עזר כמו השוט, אבל גם בשוט ניתן להשתמש באכזריות, כמו גם בדורבנות שכבר ראיתי שימושים אכזריים (משום מה רק ברכיבת הווסטרן). אני אישית חושבת שדורבנות זה ממש מיותר, אם רוכב לא יכול להניע את הסוס מהרגל, על ידי נגיעה (ולא בעיטה) וע"י תיקשור נכון עם הסוס, הבעיה כנראה הינה ברוכב או בתקשורת שבינהם, ולא מגיע לסוס עונש על זה. אני מנסה לגרום לסוס לעשות דברים ע"י כך שהוא מבין את רצוני ומשתף פעולה, ולא עי הכאבה או הפחדה. אוהבת קארין

אבו-דני

New member
רכיבה ללא לחץ או כאב על הסוס

--- כל רכיבה על סוס ללא כאב או לחץ מצריכה סבלנות ואילוף סוס שמקבל את הרוכב כראש העדר יציית לרוכבו ללא תנאי ללא לחץ או כאב מיותר. ...זה אינו ציטוט מדוייק של מאלף גרמני שראיתי בעבר... בעתיד אני אנסה לארגן שאלון למאלף ותיק ומנוסה אפילו באנגלית לטובת הגולשים שיחפצו לשאול ולהחכים...קצת סבלנות והכל יהיה יישים.

תודיע לי כשתעשה זאת

תרשום שהתעניינתי.. ודרך אגב.. סליחה שפרצתי לכאן הנה. סולחים?

taz512

New member
בואי תראי

עם תראי אותי רוכב פעם עם דורבנות את תראי כמה זה יעיל ולא מכאיב בגרוש. אני בקושי נוגע בה עם הדורבנות. אבל ברגע שאתה רוצה לאלף סוס או לאמן אותו דורבנות עושות את העבודה הרבה יותר קלה והרבה יותר חדה. טאז וההסברים

תשמעי

אוקיי, תשמעי קארין - זה ש"אפשר" להשתמש בדורבנות באכזריות לא אומר שעושים את זה ככה. אני לא יודעת מתי ואיפה ראית שימושים אכזריים, אבל אם ראית את זה אצל מאמנים ידועים אז בטוח שמה שאת קוראת "אכזריות" היה בסה"כ אילוף הסוס. בגלל שאני רוכבת בשיטה מיוחדת של הווסטרן אני לא ממש יודעת איך מאמנים סוסים בחוץ, אבל אני יכולה לומר לך שבווסטרן לפעמים נראה כאילו ´מתעללים´ בסוס - כשבעצם זאת הדרך לאלף אותו, וגם אם זה נראה אכזרי - לפעמים זאת הדרך היחידה לגרום לו להבין שאין לו אפשרות אחרת אלא לפעול ע"פ רצון הרוכב (באנגלית זה נקרה breaking the horse, אומנם ביטוי לא סימפטי אבל הוא מסמל את השיטה של בעצם להראות לסוס שבעצם יש לו רק דרך אחת - וכל ניסיון שלו לברוח ממנה ירד לתוהו) ולעיתים זה כרוך באלימות, מה לעשות.... אבל את צריכה להבין ש"האלימות" (שמתי במרכאות כי זה לא בדיוק אלימות, כמובן אני מדברת כל הזמן על מאלפים יודעי דבר ולא על סתם חובבים, ברור כן?) בהתחלה של האילוף או באילוף יותר מתקדם נועדה כדי למנוע מהסוס אלימות אחר כך - מין "בום וגמרנו". תביני, יש שיטות לעבוד עם סוסים וגם באילוף אינטנסיבי הדורבנה לא אמורה לשמש ככלי מכאיב. ובקשר להמשך ההודעה שלך, שדורבנות זה "ממש מיותר" - אני יכולה רק לומר לך שכל רוכב בוחר מה שנוח לו וזה גם תלוי בסוס שרוכבים עליו, יש סוסים שממש קשה לעבוד איתם בלי דורבנות, ויש סוסים שאיתם העבודה עם דורבנות מגיעה לרמות הרבה יותר גבוהות מאשר עבודה בלי דורבנות. דורבנות זה אכן כלי עזר. כל אלימות שאי פעם ראית בשימוש בהם, היא פסולה. בכ"ז אין להכליל. טוף? (עוד מגילה..)

כיין...

טוף, אני מוסיפה עוד קצת כי הנושא קרוב לליבי..... אז נכון, טאז צודק - בווסטרן <אני> הדורבנות באמת נראות מאיימות אבל זה בהחלט רק כלי לסימון יותר מדויק <כמו שכתבתי בתגובה שלי> ובשווווווםםםםםםםםםםם אופן לא מעורבת כאן אלימות, בדיוק ההפך - המטרה היא להפחית את האלימות. לגבי האינגליש - אני לא בדיוק יודעת איך משתמשים בדורבנות באינגליש, אבל הצורה שלהן שונה והיא פחות חדה (בלי הגלגל בקצה) - זה בטח בגלל שבאינגליש העבודת רגליים היא הרבה יותר אינטנסיבית.

דורבנות או לא להיות...

טוב אז זה לא ממש כך... אבל הדורבנות הן כלי כמו כל כלי אחר ואין חובה להשתמש בו גם כאשר מחזיקים בו. הדורבנות יושבות על העקב הענל והרגל נמצאת במקביל לסוס, כך שלכאורה אין מגע בין הדורבנות לסוס. עבודת הרגליים היא מרכיב עיקרי ברכיבה על סוסים (גם ברכיבה אנגלית וגם במערבית) זו שפה בה מדברים עם הסוס. כשרוצים לחדד משהו, לתת לו דגש, ניתן להשתמש בדורבנות. זה כמו להרים טיפה את הקול. שימוש נכון בדורבנות לא פוצע ולא ממש כואב לסוס... לצערי יש כאלה שעושים שימושים אחרים בדורבנות. אך שימוש נכון בדורבנות איננו אכזרי כלל ועיקר.

הממ..

מה פתאום התעללות?... אפשר לומר שרכיבה בלי דורבנות זה התעללות. הדורבנות לא נועדו להכאיב לסוס <חסססססססססססס וחלילה> אלא רק לסמן לו בצורה יותר ברורה ובלי צורך לדרבן אותו (כאמור, רק סימון ובשום אופן לא כלי מכאיב). לכן אפשר לומר שילדים קטנים שרוכבים על סוסים עצלנים, במקום שידרבנו אותם כמו משוגעים אפשר פשוט לתת להם דורבנות והם לא יצטרכו להילחם בסוס. כמו כן ברור שיש סוסים (ובמיוחד סוסות) שרגישים באזור הבטן ועבודה לא מדויקת עם הדורבנות יכולה להציק להם ואפילו לסכן את הרוכב, אבל בד"כ אצל סוסים כאלה אין בעיה לעבוד גם בלי דורבנות בדיוק מהסיבה שהרגישות שלהם גורמת לדירבון להיות שווה ערך לנגיעה עם הדורבנה (וכשאני אומרת "דירבון", אני מתכוונת כמובן לסימון עם הרגל). אז כמו שלמדנו - ההבדל בין סימון עם הרגל לסימון עם דורבנה הוא בדיוק. דורבנה הרבה יותר מדויקת, תחשבי שמישהו ייגש אלייך ועם כל כף היד שלו ינסה לדחוף אותך הצידה, או שיבוא רק עם אצבע אחת ובעדינות יסמן לך בכתף שתזוזי (כאן כמובן נכנס הקטע של עבודה נכונה עם הדורבנות - עבודה לא נכונה היא בהחלט התעללות, צריך לדעת לעבוד עם המכשיר הזה כדי שגם הסוס וגם הרוכב יפיקו תועלת.). יו, איזה מגילה כתבתי..... ממ, זהו. :)

למעלה