שאלה, ועוד משהו נחמד.

שאלה, ועוד משהו נחמד.

נתחיל עם השאלה, (סתם לידע כללי, הרישיון עוד די רחוק ממני אני סה"כ, בן 15.5)... אבל ללא ספק, אני מתענין ולא יכול לחכות כבר שיגיע היום שבו אתחיל לנהוג. תמיד רציתי לדעת, האם מבחינה חוקית, מותר לצפצף לאנשים ברמזור ירוק שלא נוסעים? ועוד משהו, כתבה נחמדה מ Ynet על מכוניות ידניות, שנכתה בצורה יפה...

פרטנר

New member
תשובה

בדרך עירונית אסור לצפור, אלא בכדי למנוע תאונה שאין דרך אחרת למנוע אותה.

yoni162

New member
אני אגיד לך מה

כעקרון יש חוק שאומר שאסור לצפור בתוך העיר. דו"ח סביר להניח שאף אחד לא יקבל, כי כולם יגידו "זה היה הוא". אין דרך להוכיח את זה. אבל תחשוב על זה - רכב שעומד כשיש אור ירוק, בטח יש לו סיבה. אולי נכבה לא המנוע, לך תדע..מקדימום תהבהב לו עם האורות. פעם נעמדתי מאחורי איזה אוטו ברחוב שלי, הבהבתי לו עם האורות כמה פעמים - לא הגיב. לבסוף אני רואה שהדלת של החניון שלו נפתחת, הוא בטח ניסה להפעיל אותה. מיותר לציין שהרגשתי כמו חמור (קצת). זו סתם דוגמא, יש עוד דוגמאות של נהגים שצופרים כמו משוגעים כשהרמזור מתחלף לירוק, כשמסתבר שהרכב שלפנים שבק חיים. מההודעה שלך נראה כאילו אתה ממש נלהב לעצור באיזה רמזור ולהתחיל לצפור - רד מזה, אלה הכי מעצבנים.

חס ושלום ללא כוונה.....

להפך, אמנם, כפי שציינתי רישיון עדיין אין לי, ואני מאוד לא אוהב את אלה ש"עוזרים לך לשים לב שהרמזור צהוב" השאלה עלתה במהלך נסיעה שנסעתי עם אבי, על רחוב ראשי עם הרבה רמזורים, וכל פעם שהיה צהוב, הוא "הזכיר" לנו שעוד שניה צריכים להתחיל לסוע.

driver2b

New member
למה לא לצפור סתם...

ראשית, כבר שמענו על דוח שניתן על צפירה בדרך עירונית. שנית, אם נחשוב על זה, את הצפירה שלך שומע לא רק הנהג שלפניך אלא גם עוד כמה עשרות אנשים, חלקם הולכי רגל וחלקם פשוט גרים בבתים שמסביב, מנסים לישון, לראות טלוויזיה או משהו אחר. לא מגיע להם עונש על כך שמישהו לא היה מרוכז ברמזור, ובטח לו על כך שמישהו צופר לחבר לו "שירד כבר". החוק שאוסר לצפור בשטח עירוני נועד לשמור על איכות חיינו, אז גם אם אין בכל צומת שוטר שנותן על זה דוח, בואו נעזור לעצמנו...

פרטנר

New member
צודק בהחלט!!

הצפירה לפני שהאור הירוק מופיע מוכיחה שבישראל ---מהירות הקול גבוהה יותר ממהירות האור....---

פהpumiky

New member
לא!...

אבל אתה יכול להבהב להם עם האורות הגבוהים... מותר לך לצפצף רק בתנאי של סכנה או תרחיש שעומד לקרות כמו אי מתן זכות קדימה שיגרום תאונה וכו'....על צפירה ללא צורך בשטח בנוי העונש הוא כנס...

למעלה