שאלה וסיפור קצרצר

eyalap

New member
שאלה וסיפור קצרצר

בעקבות ה"חשיפה" על די וי די ב20 שקל בתחנות הדלק הפעם בדקתי את העניין וכל מה שנשאר שם זה להיטי אמ טי וי והופעה של the who .. אני לא ממש מעריץ נלהב שלהם אבל בכל זאת ב20 שקל שווה לבדוק. אז חוץ מזה שעל העטיפה ועל הדיסק עצמו רשום live at the isle of wight festival 1970 ומצולמים חברי הלהקה עם השיער בצבעו המקורי (אין ספק שהתמונה נלקחה ב1970) ההופעה עצמה היא הרבה יותר מאוחרת ובכלל מ albert hall בלונדון. חברי הלהקה כבר עם שיער לבן, רוג´ר עם שיער קצר וכו´ אבל בכל זאת נותנים הופעה מצוינת .... ניחא ... עכשיו שאלה קטנה .... בין השירים מזכיר פיט טאונסנד שהם כמו הרבה להקות אחרות בשנות ה70 לקחו חלק בעידן הפרוגרסיבי והם מופיעים עם השיר bargain שלטענתו פרוגרסיבי ... עוד לא יצא לי ממש לשמוע אותו אבל איזה שירים אם בכלל יש לwho שהם נחשבים פרוגרסיביים? שמות ספציפיים אני אשמח. תודה ....

orbiti

New member
טומי, בעיקר

במיוחד הקטע underture - קטע אינסטרומנטלי באורך 10 דקות, שלוקח נושאים משאר האלבום (במיוחד מהאוברטורה והקטע sparks) ומפתח אותם בצורה מיוחדת ומעניינת. בכלל טומי אלבום מאד מורכב מבחינה הרמונית ותמטית, ויש קשר לא מבוטל בינו לבין הפרוג. האלבום who´s next, שממנו לקוח הקטע bargain, אמנם לפעמים קצת חורג מגבולות הרוקנ´רול הבסיסי, אבל בגדול הוא נשאר בגבולות מצומצמים מאד, לא מסתבך הרמונית יותר מדי ולדעתי גם הקומפוזיציות בו לא משהו. אחרי האלבום הזה המי הוציאו עוד אופרת רוק - אלבום כפול בשם quadropheniaהאלבום הזה אמור להיות מאד מעניין, אבל עוד לא שמעתי אותו. מישהו יודע אם הוא קשור לפרוג איכשהו?

אני מאזין לזה כרגע

נחמד ביותר. יש סאונד קלידים של פרוג לעתים, למרות שהWho עדיין נשמע כאילו הם בסיקסטיז, משום מה. יש לרוב מקצבים של ארבעה רבעים (עדיין לא שמעתי את הכל), אבל יש הרבה דגשים של "כאילו" שבירות. וחוץ מזה זה קונספט אלבום, יש כל מיני קישורים בין השירים, דיבורים וכדומה, ו...זהו.

למעלה