שאלה והתלבטות

SimsY

New member
שאלה והתלבטות

כמי שהצביע פעם קודמת שינוי וגם הפעם הייתי רוצה לתמוך אני רוצה לשאול מה הקטע הזה שהתפלגה המפלגה ? הרי זה הרג את המפלגה כי הרי מה שהמפלגה תקבל זה יתחלק לחצי ואז הסיכוי שהם יעברו את אחוז החסימה אפסי ממש, שתיהן ואז הפאשיסטים מש"ס שוב פעם יעלו. וחוץ מזה עכשיו איך אפשר לדעת מה להצביע חץ או שינוי? מה ההבדל בכלל? מישהו יכול להסביר לי את כל הבלגן הזה?

netc

New member
אם פעם קודמת הצבעת שינוי

ולא התאכזבת מהם (אני מניח זאת כי אתה רוצה להצביע להם שוב) אז עלייך להצביע חץ. שינוי המקורית, שינוי של 2003, נמצאת היום בחץ. בשינוי כיום נמצא שדרן רדיו ועוד 2 ח"כים משינוי הקודמת. תעשה לבד חשבון למי כדאי ואף רצוי להצביע.

דללה

New member
לדעתי דווקא שינוי...

הסיבה שהמפלגה התפרקה הייתה בגלל אותם אנשים שיושבים כרגע ב"חץ". חוץ מזה, אתה באמת רוצה לתת את הקול שלך למפלגה שאותה מנהיג בן אדם כמו פורז שאמר שהוא יפרוש מחץ בתמורה לתפקיד שר?

World Of Music

New member
לשינוי...

לשתי המפלגות אותו המצע - שתי המפלגות ילחמו על אותם הדברים - אבל יש להצביע שינוי כי אנשי "שינוי" יודעים לקבל בחירות דמוקרטיות - לעומת אנשי "חץ" שתמיד נהגה בשיטת "טומי והגמדים..." עובדה - לפיד ופורז לא יכלו לקבל את התוצאות הדמוקרטיות בבחירות הפנימיות בשינוי. עובדה, עד עתה מפלגת שינוי צייתה לכל דבר שטומי ופורז קבעו - לא עוד!!! שינינו את שינוי - נשנה ת'מדינה!

netc

New member
פורז איש גדול

ופרלמנטר מעולה, ואחד המנוסים והטובים שעוד נותרו בכנסת. רק בכנסת היוצאת הוא חוקק מעל 50 חוקים. הוא הסכים להיות שר בתמורה לפרישה?! המקור היחידי לזה זה אתר שינוי. לעומת זאת, וואלה, אתר חדשות אובייקטיבי, טוען הפוך. למי נאמין?

Sashka7

New member
האמת היא שאני מסכימה איתך

פעם פורז היה פרלמנטטור מעולה. הייתה תקופה שהוא היה הח"כ הכי טוב... אך התקופה הזו נגמרה- תגיד לי מה הוא עשה בכנסת ה-16?? הוא היה שר, הוא היה בהנהגת המפלגה השלישית בגודלה, הוא פרלמנטטור עם ותק של 16 שנה.. מה הוא עשה למען הציבור בכנסת ה-16(כלומר אילו 50 חוקים הוא חוקק?)??

netc

New member
את שוכחת שבתור שר הפנים

בפסח אנשים יכלו למכור חמץ ללא חשש מקנס, הכושים העבריים קיבלו סוף סוף תעודות זהות כחולות והוכרו כתושבים ע"י המדינה, הקיצוץ לפנימיות הדתיות, המלחמה בועד עובדי חברת החשמל, שעון הקיץ, חקיקה רחבה למען זכויות בעלי החיים (בעיקר פיטום האווזים), ועשה מהפכה ברשויות המקומיות. וכל זאת בכנסת האחרונה... מבחינתי? עשה מעל ומעבר.

SilentMike

New member
נו?

ובפסח הבא מה יהיה? לא היה שינוי אלא רק מופע חד פעמי. בקשר לעבריים כל הכבוד. עשה נכון. כל קיצוץ לתת-חינוך החרדי מבורך. המלחמה בועד חברת חשמל קדמה לשרותו של פורז. ופיתום אווזים מעניין לי את הסבתא. בסך הכל בסדר. רק למה הוא לא יודע להפסיד למה?

netc

New member
אין לי כוח להיכנס שוב לדיון הזה

סשה שאלה מה פורז עשה בכנסת האחרונה, קיבלה תשובה.

dundy

New member
שיכנעתם אותי, אני לא מצביעה שינוי

פיתום אווזים מעניין את הסבתא שלך כמו שהומואים מעניינים את הסבתא שלי, או תחבורה ציבורים בשבת (רק בתל אביב כמובן, שהנגב ילך לה...) גם מאוד מעניינת אותה. בבחירות הקודמות היה במצע של שינוי מוזכר עניין זכויות בעלי חיים, דבר שאינו מופיע במצע של שינוי עכשיו, גם הנגב לא ממש מופיע שם... אז למה שאני אצביע שינוי? חוץ מנושא החרדים הם אינם מייצגים אותי בכלל. תודה שעזרתם לי להחליט!

ליבליך

New member
מי שחוקק הכי הרבה זה רצאבי

שהעביר 13 חוקים בכנסת היוצאת. 50 חוקים של פורז? אולי בכל הקריירה שלו יחד - וגם זה בהחלט לא מעט! כמו שכתבתי כבר, הייתי שמח אם בנוסף לשינוי גם פורז ובריזון היו בכנסת. אין לי ספק שהם היו עושים עבודה מעולה.

SilentMike

New member
וואלה לא טוען את זה.

הוא מצטט את טענת אנשי חץ. וגם את תגובת שינוי המכחישה כל קשר.

הצביעי למקור

רוב מוחלט חברי כנסת משינוי נמצאים בחץ. שינוי זה רק השם ורון לוינטל אם חשוב לך נושא החילוני הצביעי למקור זאת אני אומר לך כחבר שינוי בעבר במשך 7 שנים.

Sashka7

New member
ואתה גם שכחת לציין שחץ היא מפלגה

מאוד ישרה והגונה. מזמן רציתי לשאול בקשר להסכמי הקלפיות בין שינוי לחץ. אני מניחה שתמשיך להגן על חץ אז תסביר לי בבקשה איפה זה התפקשש.
בתקווה שאתה יודע על מה אני מדברת...

לסשה

שימי לב שאני כמעט ולא מזכיר את חץ. את הקולות אני מביא בשטח ברישום מסודר. לגבי הקלפיות, אם אני מבין נכון את כוונתך אז את שואלת איך זה שלחץ יותר קלפיות משינוי? ובכן למיטב ידיעתי ההקצאת הנציגים בקלפיות היא אישית לפי מנדט בכנסת. זה תקף לגבי כל ח"כ שהחליט לפרוש משינוי לטובת מפלגה אחרת. זה הוא החוק.

Sashka7

New member
לא לא לא.. זה שלחץ יש יותר קלפיות

כי יש לה יותר ח"כים אני יודעת. אז כנראה שאתה קצת לא מכיר הסיפור. כאשר פורז ואנשיו עזבו את שינוי, הוא ורצאבי חתמו על הסכם. רוב הסעיפים בהסכם הוא עניין הכסף והעברתו והיה שם סעיף קטן בו חץ מתחייבים להתחלק איתנו בקלפיות. לבסוף הם קיבלו את הכסף, לפי ההסכם, אבל את הקלפיות לא קיבלנו. זה אולי נראה לך שולי אבל אתה לא יודע כמה אנשים בסניף שלי כועסים עלי שלא קיבלו קלפי!

אינני מכיר את הנושא

אבל חשבי לרגע שאם לאותם אנשים היה חשוב לעבוד בקלפי יכלו גם לעבוד מטעם חץ.

צער לי

פוליטיקה זה מחשב אכזרי חבל על אותם אנשים וגם והמאבק בין חץ ושינוי. זה יכל להיות אחרת. אבל עכשיו כבר אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה.

למעלה