שאלה והתייעצות

שאלה והתייעצות

שלום. שבוע שעבר הייתה בגן של אריאל מרפאה בעסוק שישבה עם כל הילדים(בקבוצות של 3-4) ועשתה איתור מוקדם של ילדים שצריכים לעשות אבחון מקיף יותר. (פרויקט מבורך לדעתי.) אתמול קיבלנו מכתב מסכם של האיתור. אריאל בת שלוש ושלושה חודשים והגיל המדויק היה ידוע והופיע בראש המכתב ככה שאני מסיקה שהמבדקים נעשו בהתאם לצפייה בגיל הזה. רוב המוחלט של הנושאים שנבדקו היה רשום תקין. בסיכום של המכתב היה כתוב: (לא מצטטת בדיוק) לאריאל יכולות טובות מאוד בכל התחומים אם כי היא לרוב היא מעדיפה מהירות על דייקנות ואינה פועלת מתוך תכנון ובקרה זקוקה לתיווך על מנת לבצע משימות בצורה מלאה ומדויקת. מה אפשר לעשות? איך אפשר לעבוד על הנושא הזה איתה? במה עוד זה יכול להתבטא ועל מה כדאי לשים לב? חשוב לי לציין שהגננת של אריאל אמרה לי כבר לפני חודש בערך שאריאל מאוד חכמה אבל לא ממצה את היכולות שלה כי היא ממהרת ולא מדייקת. מכיוון שהביקורת הזאת חוזרת על עצמה ועל שתיהן אני מאוד סומכת אני שואלת כאן. תודה מראש.

המממ...

בואי נראה: אריאל מעדיפה מהירות על פני דיוק. לכן, במדידה אובייקטיבית, התוצאות פחות טובות ממה שהיו יכולות להיות, אך הן עדיין "בסדר גמור" יחסית למצופה מילדה בגילה. אבל מה היתה מעלה מדידה סובייקטיבית של התוצאות, כלומר הערכה של הילדה עצמה? אם היא באמת *בוחרת* מהירות על פני דיוק, בחירה חופשית, ואם היא מרוצה מהתוצאה, כי היא העדיפה לעשות משהו מהר ולעבור הלאה, אז קשה לי לראות סיבה להתערב לה בתהליך. אם, מסיבה כלשהי, היא היתה עושה דברים מהר ואז *מתוסכלת* מזה שהם לא יצאו לה טוב, על פי הערכתה וציפיותיה, או שזה היה מקשה עליה לעמוד בציפיות הסטנדרטיות-בסיסיות של הסביבה, אז היה אפשר לחשוב על מקום להתערב. ובסוגריים: כשמדובר באנשים עם יכולות גבוהות (וגם על הרבה אנשים אחרים), מטבע הדברים אנחנו הרבה פעמים לא "ממצים את הפוטנציאל" שלנו, כי למצות פוטנציאל כזה גדול לוקח, בכל הרצינות, מינימום 200 שנה. אז אנחנו בוחרים להתמקד בדבר מסוים, שחשוב לנו, על חשבון דברים אחרים. ולדעתי זוהי בחירה לגיטימית להפליא.

למעלה