שאלה והתייעצות

dory141

New member
שאלה והתייעצות

שלום, אני באמצע שנות ה-30 שלי ועובד שנים ארוכות בעסקי הספרים, אם לדייק בעסק משפחתי. באחרונה הגעתי סופית למסקנה, שאני ממצה 2-20 אחוזים מהכשרונות שיש לי.
לקט: אני בוגר תואר שני במזרח תיכון, במסלול ללא תזה מטעם אוניברסיטת ת"א. כמו כן, למדתי שם מדע המדינה ומזרח תיכון גם בתואר ראשון+ מספר סמסטרים בספרות אנגלית. יש לי ניסיון תעסוקתי "פיקטיבי" (בשנים 2002-2010 הייתי בתפקידי עריכה) וב-4 השנים האחרונות, עקב עזיבת המזכירה הקודמת, הניסיון יותר מעשי ומלא. העסק קטן ולא משגשג בלשון המעטה, וברצוני לעבור למקום שבו יש לכישוריי הנ"ל יותר ביטוי. אני גם מעוניין שהעסק יהיה במרכז הארץ, שעות עבודה "הוגנות" (לא מצאת החמה עד צאת הנשמה, להוציא חריגים ) ואנשים בעלי רמת אינטילגנציה ויחסי אנוש טובים . עליי לציין שיש לי ניסיון תעסוקתי חלקי נוסף, כבודק בחינות בבינתחומי בהרצליה בשנים 2009-2013. בשעות הפנאי שלי למדתי קורסים בשידור רדיו ובצילום אורבני.
הייתי גם מעוניין להפוך אחד מתחביביי למקצוע - קולנוע, מוסיקה ובראש ובראשונה ספורט. אם יש למי מהגולשים והיועצים (אין אפליה על רקע של דת, גזע ומין) איזשהם כיוונים כלליים או ספציפיים לקורס, לעבודה או לקורס שמבטיח עבודה, אשמח מאוד לשמוע ולבחון את ההצעות.
לסיום - אני מודע לזה שאני אולי "חי בסרט" ושהעבודה החלומית עליה אני מדבר לא קיימת במציאות, אך אנסה להתפשר כמיטב יכולתי. תודה מראש!

yaelmmmmm

New member
הי, אתה רוצה את כל העולמות ביחד

הי,אז גם עבודה טובה, מתגמלת ועם מעט שעות במרכז הארץ, וגם להפוך את התחביב למקצוע? יש מצב. אני חושבת שכדאי לבחון ככה:1. מה מתוך מה שציינת אתה ב-א-מ-ת אבל באמת אוהב? תגיע ל- 3 תחומים ולא יותר.2. תראה מהם הקורסים בתחום הזה, ועד כמה אתה מתחבר לקורסים הללו.3. לראות כיצד ניתן לבנות קריירה יציבה בתחום. בלי קשר, אני מציעה גם לבחון את התחומים שקשורים למלה הכתובה. לצערי, קצת קשה להפלות את הקורסים כי יש המון: עריכה, כתיבה שיווקית, רשתות חברתיות, סאונד, אפטראפקטס, צילום לסוגיו, הוראת תקשורת והוראה בכלל, ועוד ועוד ועוד. את חלקם כבר למדת, ולכן ייתכן שדווקא קורס ליזמות עסקית יוכל לעשות שינוי מהקצה אל הקצה, מה דעתך?לא קל לבחור!!!ממליצה בחום להיוועץ באיש מקצוע, אפילו שיחת טלפון תוכל לפתוח צוהר לעיסוק העתידי.אתה יותר ממוזמן להמשיך לשאול שאלות...אנחנו כאן בשבילך...שלך,יעל

dory141

New member
היי יעל

ראשית תודה על התובנות, הערת את עיני. לאיזה איש מקצוע את ממליצה לפנות (מקווה שלא פסיכולוג...) ? זה עשוי לעזור לי. עצוב שרק בגיל 33 אני מגלה שלא התקדמתי בחיים מבחינה זו, אבל מוטב מאוחר מאשר לעולם לא...

yaelmmmmm

New member
בכייף

הי,
קודם כל, אתה לא לבד. אנשים עושים שינויים בגילאי 45+ ונהנים מכל רגע. אז הכל בסדר. לא עצוב כי כל דבר בחיים הוא בסיס לשינויים.

אני ממליצה לבחור בין אנשי מקצוע מהסוגים הבאים:
1. יועץ/ת תעסוקתי/ת, חשוב שאיש/ אשת המקצוע יהיה בעל/ת תואר אקדמי שני בתחום מדעי ההתנהגות וניסיון בהסבות מקצועיות, וכן, אפשר גם פסיכולוג/ית אך לא חובה. יש המגיעים מתוך תחום של משאבי אנוש או מתוך תחום של עבודה סוציאלית (יותר נדיר).
2. מאמן/ת תעסוקתי/ת, שוב בעל/ת תואר שני וניסיון רלוונטי, עשוי להיות פחות יעיל לשכור שירותים של מאמן/ת שאינם מכירים את התחום התעסוקתי.
3. מכון אבחון כגון אדם מילוא- שם סבירות של 98% שתיתקל בפסיכולוג/ית.

תהליך ההכוונה יכול להיות קצר יחסית (סביב שעתיים או שלוש) ולאחריו תהליך אימוני שבמרכזו יהיה תהליך השגת המשרות או פתיחת עסק עצמאי- כך אני עובדת, לדעתי הגישה הזו נותנת לנועץ את הבחירה 'לפרוש' אחרי ההכוונה הראשונית הזו- אבל לא כולם כמוני. לחילופין, יש אנשי מקצוע שמעדיפים תהליך ארוך יותר מראש.

בהצלחה,
יעל

dory141

New member
שוב תודה על התגובה

הבעיה העיקרית היא שבימים אלה מצבי הכלכלי לא שפיר (בלשון המעטה), כנגזרת מהעבודה בעסק המשפחתי. מתוך הנחה שצפויים כמה שבועות (ואולי אפילו חודשים) די קשים - וכן שאותם בעלי מקצוע לא יסייעו לי בחינם, מה את מציעה שאעשה בינתיים (חוץ מחיפוש עבודה)?

yaelmmmmm

New member
יש גם בחינם

אני יוצאת מנקודת הנחה שיש פתרונות לכל דבר- טובים וטובים פחות.
כמובן, יש גם בחינם, צריך לדעת איך ומה לבקש- כי לפעמים השירות יהיה בהתאם...
יש היערכות כלכלית לא פשוטה, אבל היא בהחלט משתלמת בסוף- אני יכולה להגיד את זה מתוך מאות ואולי אלפי אנשים שעבדו איתי.
בהצלחה,
יעל

למעלה