שאלה והצעה

• פותח הנושא gilka
  • פורסם בתאריך

gilka

New member
שאלה והצעה

טומי לפיד היה אצלנו בביה"ס להרצאה כחלק מלימוד האזרחות (הגיע ח"כ מכל צד בקשת הפוליטית כדי להציג את עמדותיו). אני וא דהתלהבתי ממה שאמר טומי לפיד אבל יש דבר אחד שהפריע לי מאוד. הוא אמר שאם היתה לו היכולת הוא היה פשוט מבטל את ההטבות של החרדים (שילכו לעבוד יתגייסו לצבא וכו´). עם העיקרון אני מסכים אבל הוא לא חושב שצריך לעשות את זה בהדרגה? כלונר: החרדים המבוגרים הם לא משכילים וכמובן שלא ימצאו עבודה. (בטח לא במדינה "מבורכת" באבטלה כמו ישראל). אתם לא חושבים שצריך לעשות את זה בהדרגה? (כלומר: לאלץ בהתחלה את בתי הספר התורניים ללמד מקצועות אחרים חוץ מתורה, וכך ליצור ציבור חרדי משיל שיוכל להיות שימושי בצבא ולהיכנס לשוק העבודה). מה יעזרו לנו עוד 400,000 מובטלים? מה זה משנה - לשלם לחרדי כי הוא חבר בישיבה או לשלם דמי אבטלה?

על זה כבר נאמר לפני..

ההוא שביקש שיוציאו לו עין וזאת על מנת שלשני יוציאו שתיים. זו היתה התשובה, הנה השאלה.. "מה יעזרו לנו עוד 400,000 מובטלים? מה זה משנה - לשלם לחרדי כי הוא חבר בישיבה או לשלם דמי אבטלה?" על שנאה עיוורת שמעת?

gilka

New member
אני מצטער אבל לא הבנת את השאלה

מה שאמרתי היה שאסור לנו להוציא את החרדים לאוויר העולם בבום (גם אם היינו יכולים לעשות זאת) כי הציבור הזה פשוט יתמוטט. אלה הם אנשים לא משכילים שלא יהיה להם איפה לעבוד ולכן נצטרך לשלם להם דמי אבלטה לכן מה שאמרתי היה שצריך לעשות זאת בהדרגה לפי דעתי. כלומרף להתחיל בחינוך (שתלמידים חרדים ילמדו גם מתמטיקה ולא רק תורה) ואז התלמידים האלה יוכלו כבר לצאת לשוק העבודה. אני מצטער אם פגעתי בך אבל הבנת את השאלה/אמירה שלי בצורה הפוכה ממ ה שהתכוונתי.

הבנתי גם הבנתי

כנראה שאתה לא. כנראה טעיתי כשהצגתי רק את השאלה שלך וזה הטעה אותך מעט. הבאת ציטוט של לפיד: "עם העיקרון אני מסכים אבל הוא לא חושב שצריך לעשות את זה בהדרגה?" הוא = לפיד. לא רק כנראה, אלא הוא באמת חושב כך! עכשיו תחליף את ה´הוא´ (בדוגמא הבאה) במילה ´לפיד´... "על זה כבר נאמר לפני.. ההוא שביקש שיוציאו לו עין וזאת על מנת שלשני יוציאו שתיים." לא אכפת לו מהתוצאות, אפילו שלא יטיבו עם העם, העיקר ל´דפוק´ אותם. עכשיו יותר ברור?

gilka

New member
קליטה קשה

אני לא רוצה לדפק אף אחד. אני חושב שזאת חוצפה שהם חיים על חשבוני וזה חייב להיפסק (משהו שמאוד מתאים לדעה של שינוי) ההצעה שלי היתה לעשות זאת בהדרגה לא מכיוון שאני שונא אותם אלא כי אם לא נעשה כך - הציבור הזה יתמוטט. אני לא רוצה שיוציאו לי עין (לפי ההשוואה שלך) וגם לא שיוציאו לאף חרדי שתיים אבל חוסר שוייון זה דבר שחייב להיפסק ואתה ידעת שזאת הדעה של אנשי שינוי לפני שנכנסת לכאן. אני לא מבין מה זה מפריע לך כשאני אומר את זה. אני מציע הצעה על איךחפתור את חוסר השוויון (שהיא לפי דעתי הצעה הוגנת- בטח יחסית לפשוט להוציא אותם לאוויר העולם) אז במקום לדבר בפסוקים לא מובנים לי (אני מודה אני לא מתמצא בדברים האלה וטוב שכך) תתחיל להביע את הדיעה שלך כי גם אני יכול להשתמש במושגים שלא באים מהעולם שלך.

פלסטיק

New member
יש לך הנחת בסיס לא נכונה

1. אין חילונים חסרי השכלה? אנשים חסרי השכלה פשוט עובדים בעבודות פשוטות יותר. תסתובב בירושליים ותראה עשרות מודעות של חרדים שמציעים את עצמם לעבודה בכסף "שחור" כצבעים למשל. אני בטוח שבשם השוויון לא היית מציע שכל אדם חסר השכלה יהיה פטור מעבודה. 2. נשים חרדיות בהחלט עובדות. איך אתה חושב שזה בדיוק קורה? גם להן חסרה אותה השכלה בסיסית. 3. לגבי שירות בצבא: ברוב היחידות אין בעיה להעסיק אנשים עם השכלה חרדית, כולל יחידות מובחרות. תיוץ חוסר ההשכלה איננו תופס גם כאן. חוץ מזה קיימות בארץ מערכות סעד שנועדו לעזור לאנשים במצוקה, השאלה היא מדוע לחרדי שנמצא במצוקה מתוך בחירה מגיע יותר מאשר לאדם אחר הנמצא במצוקה מכל סיבה שהיא. לכן זה משנה אם משלמים לו בגלל שהוא בישיבה או בגלל שהוא איננו יכול להשתכר. הנוסחה שלך של אם נפסיק תמיכה ב 400000 חרדים הם יהפכו ל 400000 מובטלים פשוט איננה נכונה. כיום קל מאוד למצוא לאנשים כאלה עבודה. בהכשרה צהלית בסיסית של פחות מחודש ניתן להכשיר אנשים כאלה לביצוע שמירות בצה"ל ולשחרר מילואימניקים לעבודתם. אני יכול לתת לך עוד המון דוגמאות לפתרונות שיתרמו לכולם אבל מהתגובה של החרדי שענה לך אתה מבין שלא בדיוק מתחשק לו להתחיל ללכת לעבוד ותגובתו די אופיינית למגזר הזה, אתה יכול לצפות גם לצעקות חמס השוואה לשואה ועוד פנינים כאלה. לגבי הערתך שמערכת החינוך החרדית בעייתית אני מסכים אתך (ולא רק אני), יש אינטרס גדול של הממסד החרדי להשאיר את הציבור שלו בבערות ונחשלות, לא תמיד האדם החרדי אשם בזה אלא הממסד שלו. באופן כללי אם בכלל יהיה שינוי (שאני מאוד מקווה שיהיה) אני בטוח שהוא יהיה בהדרגה רק בגלל שיקולים מעשיים

ראשית אני לא (עדיין) חרדי.

שנית הבט בפרופיל משתמש לפני שאתה קובע: "מהתגובה של החרדי שענה לך אתה מבין שלא בדיוק מתחשק לו להתחיל ללכת לעבוד ותגובתו די אופיינית למגזר הזה" אנא בדוק את העובדות לפני שאתה קובע כך סתם באוויר!!! תודה

פלסטיק

New member
אוקי הנה התיקון

"מהתגובה האופיינית לחרדי" במקום "התגובה של החרדי" אין לי שום יכולת לבדוק את העובדה אם אתה חרדי או לא. מאחורי כל השאר אני עומד

למעלה