שאלה והמלצה

alissre

New member
שאלה והמלצה

השאלה היא כזו פחות או יותר: אולי תוכלו לתת לי שמות של כמה אלבומים שהם האורים והתומים של הפלמנקו. הההכרות שלי בנושא זעומה מלבד אלבום או שניים של פקו דה לוסיה, כמו דיסק שלו עם ג'ון מלקלפלין מ 96 שיצא לי לשמוע כמה פעמים אבל איפושהו נעלם לי בתהומות הנשיה. נדמה לי שמדובר במשהו מורכב באופן שקשה לתאר אני רק לא שמעתי מספיק כדי לאמר אם זה גם מעניין או רק עבודה טכנית. ההמלצה היא על האלבום של הלהקה הספרדית crack משנות השבעים שנקרא -Si todo hiciera שהוא רוק מתקדם מלודי עם אינטרפטציות רוק לפלמנקו במקומות האסטרטגיים שהוא דיסק גדול .

Duderrino

New member
מאיפה להתחיל - יש מלא המלצות

הפלמנקו עבר ב30 שנה האחרונות תהפוכות רבות, ועדיין הוא ממשיך להתפתח כסגנון העומד בזכות עצמו במוזיקה העולמית. הקלאסיים: ניניו ריקרדו, סאביקס, רמון מונטויה, Melchor de Marchena הם גיטריסטים שהחלו לפתח את המוזיקה הזו עוד לפני פאקו. הם היו בין הראשונים שהעלו את הנגינה בגיטרה מרמה של ליווי של ריקוד ושירה לרמה של כלי נגינה קונצרטי העומד בזכות עצמו. בד"כ קשה למצוא ממש אלבמים שלהם והנגינה שלהם מוקלטת באוספים שניתן למצוא בחנוית. חפאקו יש כמה אלבומים שנחשבים למהפכניים בתחום הפלמנקו: 1. Fuente y caudal - משנת 1973 2. ALMORAIMA-מ1976 3.SIROCO - מ86 ובכלל כל אלבום שלו זה חגיגה לאוזניים כי תמיד הוא התפתח והביא השפעות וכיוונים חדשים. חוץ מפאקו יש את מנולו סנלוקר, סרניטו, טומטיטו, Niño Miguel ועוד... מהדור הצעיר יש את ויסנטה אמיגו - גיטאריסט מחונן בעל טונות של רגש: כדאי לשמוע את De mi corazón al aire מ-91 שהוא אלבומו הראשון. וגם את גרארדו נונייז, Niño de Pura ועוד רבים וטובים.. זה ממש על קצה המזלג.. אבל זו התחלה טובה כדי לקבל קצת מושג.

alissre

New member
אז אולי אני אמקד את השאלה

של מה אני מחפש, כי יש ים של דברים ואני צריך להתחיל מאיפושהו: 1) דברים נדירים במידת מה הם בסדר, כי יש לנו את האינטרנט (בחנויות תקליטים ממשיות יש מעט מאוד דברים שאינם פופ, אני לא בונה עליהן). מצאתי ברשת את כל האלבומים שכתבת עליהם 2) אני מחפש כרגע פלמנקו קלאסי, לא ג'ז פיוז'ן, לא פלמנקו פופ, ואולי אפילו לא בהכרח פקו דה לוציה . 3) אני מחפש שילוב של שירה ומוסיקה כלית מורכבת בסטנדרטים קלאסיים. 4) רצוי שירה שיש בה גם אישה ששרה, אבל זה לא חובה

Duderrino

New member
בקשר לה שהמלצתי

הגיטריסטים הראשונים הם בחזקת גדולי נגני הפלמנקו שחיו (היו עוד כמה וכמה אך אינני מכיר את כולם) והם נחשבים לקלאסיים בתחום הנגינה. כמובן שבתחום השירה יש לנו את קאמרון דה לה איסלה שנחשב לגדול זמרי הפלמנקו בכל הזמנים( למרות שלא כולם חושבים כך) והיה עוד לאגדת פלמנקו בחייו. יש לו מספר אלבומים חשובים: 1. La leyenda del tiemp- שנחשב למהפכתי כי שילב כלים אלקטרוניים. 2. Soy jitano- אלבום מופלא ומתוזמר בצורה נהדרת המכיל יצירות פלמנקו עם תזמורים עשירים ומורכבים(כמו ששאלת) 3. PORTO Y MIEL בקשר לנשים אני קצת פחות מכיר. יש את נינו פאסטורי שנחשבת לזמרת פלמנקו גדולה בימים האלה. כמו כן גם קארמן לינארס שנחשבת לאת הזמרות הגדולות.

alissre

New member
מעולה מצאתי את הדיסקים האלה

האמת שמצאתי שם גם דיסקוגרפיה שלמה של קאמרון שזה 47 אלבומים (טוב אני אבדוק אחד בשלב זה
) תודה רבה חבר

alissre

New member
אגב תיקון טעות

שמעתי עכשיו את crack עליה כתבתי בהודעתי ונדמה לי שזה לאממש פלמנקו, כלומר יש השפעות מסויימות של מוסיקה ספרדית אבל מעט מאוד דברים שהם ממש םלמנקו, עדיין אני אוהב את זה

alissre

New member
ועוד שאלה קטנה

שמעתי עכשיו שיר פלמנקו די נחמד בשם Sol y Luna של זמרת Montse Cortיs (נדמה לי), אם אתם מכירים את השיר אולי תאמרו לי מי הזמר ששר איתה ?

alissre

New member
ועוד שאלה קטנה

שמעתי עכשיו שיר פלמנקו די נחמד בשם Sol y Luna של זמרת Montse Cortיs (נדמה לי), אם אתם מכירים את השיר אולי תאמרו לי מי הזמר ששר איתה ?

למעלה