שאלה ודיון

nati86

New member
שאלה ודיון

עד כמה אפשרות יש לעבוד במהלך שנת הלימודים באוני'? בכל מקצוע? אני יודעת שסטודנטים "רגילים" עובדים בשביל השכר לימוד, אז למה בעצם עתודאים לא יכולים? השאלה - עד כמה זה נוח ועד כמה זה משפיע על הלימודים ? ואנשים תתייחסו למקצוע, לשנה (א',ב', ג') ותציינו איזו עבודה וכו' - כל דבר שיכול לעזור...

kripton

New member
"לא יכול" =לא רוצה

מה זאת אומרת עתודאים לא יכולים? מי שרוצה עובד. אי עבדתי, אני מכיר אנשים עובדים, כל אחד ואיך שנוח לו. ואם ממש רוצים - מסתדרים יופי.

maximsp

New member
עבודות

כודם כל אפשר לעבוד, לדעתי זה קצת פוגע בלימודים אבל אם אתה יודע לשלבאז סבבה...: אתה יכול לעבוד בשמירה במקומות בהם אין דרישה לנשק יש באוניברסיטאות כל מיני ניסויים גם במקצאות כמו כימיה שיכולים להשאר לך כל מני סימנים על הגוץ...:) אבל גם בפסיכולוגיה וכאלה שאתה בא עונה על שאלות ומקבל כסף(לפעמים זה כסף ממש טוב) טוב וכמובן עבודות של מלצרות מזכירות וכו...

DvirooS

New member
כמה קשה להשיג עבודות באקדמיה?

כמו בניסויים שהזכרת, בספריה, באגודת הסטודנטים, במזכירות וכו'... אם זה שונה (אני מניח שכן) אז תכתבו בבקשה לגבי כל אחד מהם. אה, וגם... כמה שעות פחות או יותר עובדים בכל אחד מהם בשבוע? אני משער שזו לא ממש משרה מלאה. האם אפשר לעבוד משהו כמו 4 שעות בשבוע ככה?

maximsp

New member
תוספת לתובתי מקודם...

אז ככה אתה בהחלט לט יכול לעבוד במזכירות האונברסיטה התכוונתצי לעבודת מזכירות בכל מיני חברות מחוץ לאוניברסיטה וזה כמובן תלוי בכישורים שלך. השתתפות בכל מיני ניסויים זה מאד קל להתקבל רק אם אתהמתאים להם מבחינת ידע לגבי עבודה במעבדות זה כבר כשה לפחות בשנים הראשונות כשעדין לא מכירים אותך בכלל. שכחתי כודם את העבודה הכי פופלרית: 1. שיעורים פרטיים- יש כל מיני חברות שמשדכות בין תלמידים וסטודנטים לשיעורים פרטיים כמו כן אתה יכול למצוא תלמידים ללמד לבד בעזרת האינטרנת וכאלה 2. פר"ח- בפרח אתה נותן 4 שעות בשבוע בעבודה אם ילדים אם אתה לא בעתידים אתה מקבל מלגה דיי יפה של 5000 ש"ח זה ממש עבודה כיפית ולא דורת יותר מדי זמן.

עתודאית

New member
בד"כ לפחות ממה שאני רואה..

סטודנטים רגילים (ואני יודעת שאני עושה הכללה שלא תמיד נכונה) שעובדים לא לומדים מערכת מלאה, ומסיימים את התואר בסמסטר או שניי מאוחר יותר... עתודאים לא יכולים לעשות את זה, ולדעתי לימודים במשרה מלאה ועבודה זה נורא קשה

ramil

New member
אף אחד לא דיבר על עבודה במשרה מלאה

די ברור שסטודנדט לא יכול לעבוד במשרמה מלאה, אם הוא מתכוון גם להראות מדי פעם את פרצופו בשיעורים - אם כי היו כמה עתודאים שלמדו איתי שפגשתי רק בצבא, כי הם פשוט הגיעו רק לבחינות. בהנחה שאנחנו לא רוצים או לא יכולים להיעדר מכל ההרצאות (יש מעבדות, תרגילים, נוכחות חובה וכו' - או פשוט קורסים שאין לך מה לחפש בהם אם לא היית בשיעור) - נשארנו עם עבודה במשרה חלקית. זה עוזר גם להיפטר מהתשלום לביטוח לאומי (ע"ע מאמרים), ונותן קצת חמצן כלכלי. איפה לעבוד? אני מפנה למאמר החדש והמצויין על עבודה בקמפוס, טיפה יותר למעלה בשרשור.היתרון הגדול של עבודה בקמפוס, הוא החסכון בזמן נסיעה, והגמישות מבחינת שעות. יש חלון של שעתיים - עובדים בו. כמובן, לא כל עבודה בקמפוס היא כזו גמישה (יש מקומות עם סידור עבודה קשיח וכו'). פתרון אחר - עבודה שהיא מהבית, או כל סוג אחר של עבודה שגמיש בשעות (בדיקת עבודות ושיעורים פרטיים אלה דוגמאות טובות). סוג אחר של פתרונות מועדפים - כאלה שכוללים לשבת ולא לעשות כלום, כמו שמירה. זהמפנה לך את זמן העבודה כדי ללמוד...או לעבוד בעבודה אחרת. דוגמא מהחיים, המשלבת את כל היתרונות לעיל: עבדכם הנאמן ניהל חדר מחשבים בפקולטה למשפטים בה למדתי. עבדתי מתי שהתחשק לי, כלומר - בכל חלון פנוי היתי עובר מהכיתות לחדר המחשבים, מחתים כרטיס ועובד. בפועל, כעמט כל שעה פנוי מהבוקר עד הלילה, כשלא למדתי, עבדתי. מעבר לזה - העבודה הסתכמה בחקלה בלשבת בחדר מחשבים, לגבות תשלום על הדפסות ומדי פעם לסייע למשתמשים בבעיות בתחום המחשוב או מידע משפטי (עזרה בחיפוש במאגרי מידע וכו'). בשאר הזמן ישבתי על מחשב שמחובר לאינטרנט בחיבור מהיר, עם כל מאגרי המידע המשפטיים האפשריים, ויכולתי ללמוד, לקרוא, להכין עבודות, או... להיכנס לפורומים של תפוז. כן, אתם מבינים מה עשיתי. שיא השיאים היה כשקיבלתי כעבודה זמנית עריכת מפתחות של קובץ מאמרים משפטי. העבודה על המפתח התבצעה במקביל לעבודה בחדר המחשבים, כך שעל אותן שעות עבודה קיבלתי משכורת כפולה.

עתודאית

New member
חח כתבתי לימודים במשרה מלאה+ עבודה

זה קשה... כמובן שבכלל אי אפשר לדבר על עבודה במשרה מלאה+לימודים...

תלוי ישירות ברצון שלך ובהיקף השעות

מובן שאם את לומדת, כמו כל רפואן ממוצע, מ-8 עד 4 כל יום, הרצון שלך לעבוד פוחת. אבל בהיעדר אמצעים כלכליים אחרים - לעבוד היא הברירה היחידה, אז זה מה יש. אפשר לנסות לדלג על שיעורים ולעבוד, או למצוא עבודה באיזו מעבדה בקמפוס (הסיכוי לכך גדל ככל שאת בשנה מתקדמת יותר). נוח זה בטח לא. הכי נוח לבוא אחרי הלימודים, לנוח כמה שעות, ואז לחזור על מה שלמדת באותו יום או סתם לראות טלוויזיה או לצאת לבלות. לעבוד זה, מן הסתם, פחות נוח, ומשאיר לך פחות זמן ללימודים, וגם פחות אפשרות להיות גמישה בכל הנוגע לפגישות עם חברים על החומר, הכנות משותפות של תרגילים וכו'...

nati86

New member
הנה, נגעת בנקודה חשובה

כמובן שלא שאלתי סתם... ונכון לעכשיו נאי עובדת בעבודה חביבה לבני נוער. לא בוער לי מבחינת הכסף, אבל כפי שאני רואה את זה זו עבודה נורא חמודה עם אנשים טובים, ואני אהנה לעבוד בה (לשון עתיד, כי כרגע אני בהתלמדות וזה קשה) . רפואנים באמת לומדים כאלה שעות? 8-4? כל יום? זה יוצא המוןןןןןןןןן שעות!
... חוץ מזה ששמעתי שלפחות שנה ראשונה באוני' תל אביב היא יחסית בעלת אוויר לנשימה... אולי נתת במקרה דוגמה ליום קיצוני? ובכל מקרה, אתה חושב שלעובדה שהאוני והעבודה שניהם במקום המגורים משפיעה? כי אני יודעת, לדוגמה, שאתה לא לומד בסביבת מגורייך... בכל מקרה - גם בתחילת השנה האקדמית יהיה כבר קשה לעבוד? או שאיזה חודש-חודשיים אחרי תחילת השנה עדיין יהיה אפשר לעבוד ולעסוק בדברים אחרים...? אמנם אני לא מתיימרת להשוות שנת לימודים תיכונית אקדמית, אבל באופן כללי אני יודעת שלא קופצים למים הקרים ישר על ההתחלה, והלחץ בא באופן הדרגתי...

תראי, לגבי תל-אביב אני לא יודע

בירושלים שנה א' אכן קצת יותר חופשית מכל היתר, אבל עדיין צריך ללמוד לא מעט. עד כמה שאני מבין, דווקא בתל-אביב בגלל האנטומיה שנה א' צריכה להיות יותר עמוסה. בכל מקרה, רפואנים באמת לומדים בכאלה שעות, 8-4 כל יום, אולי אפילו יותר. וזה אכן יוצא המון שעות - השנה היו לי 65 נקודות זכות (מתוך כ-160), וזה לא כי בחרתי ככה אלא כי הלבישו על כולנו כזאת מערכת. בתחילת כל סמסטר אפשר עוד איכשהו לחפף, אבל ככל שמתגברים התרגילים והעבודות להגשה - כך מרווח התמרון פוחת, וגם - ניסיון העבר, גם שלי, מוכיח שלא לכל מבחן אפשר ללמוד את החומר בשבוע ימים. יש מבחנים שדורשים למידה כל השנה... ברור שהלחץ יהיה הדרגתי, אלא שאין בכלל מה להשוות את ההדרגתיות הזו למשהו שאת מכירה מהתיכון. זה פשוט הרבה הרבה יותר חומר, ואף אחד לא יטרח ללעוס אותו 5 פעמים כמו שעושים בבית-ספר. יש הרצאה, יש תרגול, ואז יש מבחן, וביניהם את סטודנטית חופשית - לטוב ולרע. לגבי עבודה בסביבת מקום המגורים - אם בכוונתך לעבוד גם באמצע השבוע, רצוי מן הסתם למצוא עבודה שתהיה קרובה לאוניברסיטה (אם נאמר את גרה בג'נין ולומדת בעזה, אז כדאי שתמצאי עבודה ברמאללה, ואם את גרה בשכם, לעומת זאת, והולכת ללמוד בביר-זית, אז תמצאי עבודה בשכם). חוץ מזה, את תראי שבהדרגה המעונות יהפכו לביתך השני, ותסגרי שם שבועות ואף חודשים כמו גדולה.

אלון פ

New member
התשובה לשאלה שלך היא פשוטה מאוד

מי שלא עובד, כנראה לא צריך לעבוד. מי שצריך לעבוד, ימצא זמן בשביל זה, גם אם אין לו זמן וגם אם הוא לא רוצה. וזה תקף גם לגבי עתודאים וגם לגבי סטודנטים "רגילים".

yossi alef

New member
../images/Emo26.gifעבודות בקמפוס

*מזכירות, ספרניות, עובדי מעבדה - מדובר בעשרות בודדות של סטודנטים שמצליחים להשיג לעצמם עבודה שכזאת. המשכורת היא קצת יותר ממינימום (סביב ה-20 לשעה). בד"כ אין הרבה עבודה, אתה כבר באוניברסיטה אז שווה. מזכירות וספרניות יכולות להרוויח גם סכומים יפים של 2000 ש"ח בחודש תלוי מאוד בכמות השעות בחודש, לעובדי מעבדה יש בד"כ הרבה פחות שעות. *אגודה - בד"כ רק פרוטקציונרים מקבלים ג'ובים באגודה, הדרך לג'וב יכולה להגיע אם אתם נבחרתם לאגודה, חברים טובים של מועמד, הרצתם מועמד לבחירות או שבמקרה עמדתם במקום הנכון בזמן הנכון. עקרונית אם העבודה היא רק על השעות הפנויות או שבאמת נפלתם על ג'וב ללא עבודה אז זה שווה. המשכורת יכולה להיות לפי שעה או גלובלית. הבעיה היא שאתם אמורים לדאוג גם לסטודנטים כך שלפעמים עלולים לדרוש מכם קצת יותר ממה שאתם הייתם רוצים לעשות. תפקידים זוטרים יתנו לכם 3-5 אלף בשנה, ראשי מדורים מקבלים עד 14 אלף שנתי, יו"ר אגודה מרוויח סביב ה-100 אלף שנתי. יתרון נוסף תו חניה בשטח האוניברסיטה ! *ניסויים, מחקרים וכד' - יש ויש, אי אפשר לכנות את זה ממש עבודה אבל לפעמים אפשר לעשות כמה מאות בודדות של שקלים בחודש. מדובר בד"כ בשאלונים קצרים, פעולות תגובה, שאלות חשיבה. היה השנה ניסוי בבר אילן בחקר המוח בו סטודנטים ישנו לילה במעבדה, לזה שילמו 700 ש"ח ללילה (!) אבל זה בהחלט נדיר. התשלום הוא מאוד גבוה יחסית לפרק הזמן שלו ובד"כ עומד על שקל לדקה. *פסיכומטרי - כתור סטודנטים אתם יכולים לשמור בבחינות הפסיכומטרי, השמירה בהתחייבות שלא תיגשו לבחינה בשנתיים הבאות, מה שלא נראה סביר אם כבר נכנסתם לאוניברסיטה. התשלום 27-28 ש"ח לשעה בתוספת נסיעות. הרישום נעשה טלפונית באת"א, ידנית בבר אילן, הרישום למועד אוקטובר בימים הקרובים. עוד עבודה שלא תכניס לכם הרבה כסף אבל יכולה להביא 250 ש"ח ליום עבודה במועד רגיל ואפילו 750 ש"ח למועד עמוס של יומיים. *מלצריות, עובדות מסעדה - עבודה יחסית קשה, אל תצפו לטיפים מסטודנטים. העבודה בקפיטריות, מנזות ושאר דוכני קפה ברחבי האוניברסיטה היא מסיבית ביותר בהפסקות. התשלום סביב ה-25 ש"ח לשעה, יותר אם יש ותק. כמעט תמיד דרושים עובדים, צריכים הרבה שעות מה שלא תמיד יש לסטודנטים. *מתרגלים - מדובר בעיקר לסטודנטים בשנים מתקדמות בתואר, מתרגלים במכינות יכולים לבוא משנים יותר נמוכות. המשכורת היא 75 ש"ח לשעה אקדמאית (נכון ללפני שנה). לא מדובר ביותר מדי שעות שבועיות והשכר החודשי בהתאם. דרישה צפויה של ציונים גבוהים, כצפוי אין הרבה משרות כאלה. לסיכום : בקמפוס לא תתעשרו, אבל אולי לצד הלימודים תצליחו להרוויח את מה שאתם מבזבזים.

kripton

New member
../images/Emo45.gif למאמרים../images/Emo70.gif לטאג ליין../images/Emo70.gif

כל הכבוד

nati86

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד../images/Emo70.gif ומה לגבי עבודות

שאינן בקמפוס? הרי רק מיעוט מהסטודנטים יוצא לו לעבוד בקמפוס והרוב עובדים מחוצה לו...

kripton

New member
פקידה\מזכירה, שיעורים פרטיים

ביביסיטר, ולא חסר לעבוד גם קצת בתחום הלימודים אם מחפשים... אינטל, צורן ועוד חברות הייטק למינהם

yossi alef

New member
הרוב לא עובדים

הצבא מממן את רוב הלימודים ובאמת קשה מנטלית לאנשים לעבוד אחרי יום לימודים. שיעורים פרטיים מביאים הרבה כסף בחוץ - זו ההמלצה שלי אם את מחפשת משהו. אין לי כוח לרשום מדריך עבודות, יש לא מעט כאלה לסטודנטים בעיקר במלצרות וחנויות, אם אתם יכולים אז גם בסופ"ש אפשר לעבוד. אגב, בראיונות חז"ל עבודות מראות שאתה יותר עצמאי, בוגר וזה בהחלט יכול להוסיף כמה נקודת זכות קטנה.

BMWE

New member
תוספות

אפשר לעבוד באגודה בתור עובד כללי - לעבוד כאשר הם צריכים אותך. במקום מתרגלים - שזה קשה לעשות בתואר ראשון, ניתן לעבוד כבודקי תרגילים בשנים האחרונות. עזרה למרצים - מדי פעם המרצים מפרסמים מודעה שדרושים סטודנטים לעזור בעבודת מחקר. שוב בד"כ לשנים המתקדמות.

PooKiPsiT

New member
מתרגלים מרוויחים 75 ש"ח לשעה?? ../images/Emo12.gif

אתה רציני? זה המון! מישהו יודע כמה מרוויח מרצה לשעת הרצאה?

למעלה