שאלה ובקשת עזרה

blue66

New member
שאלה ובקשת עזרה

שלום לכולם ראשית אני רוצה להגיד שזה אחלה פורום (פעם ראשונה שאני פה). יש לי שאלה: לאחרונה עברתי מצב שהכניס אותי לסטרס (מתח) וחרדה קשה במשך חודשיים. היום הכל מאחורי ומסתבר שכל הלחץ שלי היה לחינם. אמנם, אני חושב שעשיתי נזק כלשהו למערכת העצבים שלי האם אתם יכולים להמליץ על טיפול כלשהו שיכול לעזור? (יש לי ממש כאבים עצביים ואני לא רגוע כלל) תודה רבה מראש אני

yperelman

New member
קרניו סקרל

טיפול שעובד ישירות על מערכת העצבים המרכזית ונגזרותיה. הטכניקה - מנחי ידיים בנקודות ספיציפיות בגוף תוך מניפולציה אנרגטית על מרכזי האנרגיה המקבילים פיזית לנוזל מערכת העצבים הקרניו סקרליים (שיטה זו ניתנת לשיוך למשפחת הטיפולים האנרגטיים-אני למדתי את השיטה במסגרת לימודי הילינג, אך לרוב היא נלמדת בנפרד מלימודי הילינג "מסורתיים") בהצלחה

לדעתי - כל טיפול שמרגיש לך נכון

דמיון מודרך יכול להיות לך נהדר. יש כאלה שפרחי באך עוזרים להם להתמודד עם סטרס עיסוי זה נהדר להשקיט מערכת עצבית בהיפר שיחות יכולות לעזור שמעתי המלצות על הידרותרפיה... בקיצור, תלוי מה אתה מרגיש. זה העניין עם "רפואה הוליסטית", שמאמינה שהבריאות היא בשלם (נשמע לי שבעניינים עצביים המסר הזה הוא חד וברור... בעצם, אולי בכל אושיה פיסית) כלומר, אם תיגש לטיפול שגורם לך להרגיש נכון, אתה כנראה בדרך הנכונה. זו הבנתי.

o n m y w a y

New member
זה נראה כאילו

את מרפרפת על ההודעות ועונה כלאחר יד. לדעתי זה חוסר אחריות מצדך להציע כל מיני שיטות טיפול כאשר אינך מתייחסת לנקודת המוצא של הכותב. המתח מאחוריו. הנזק למערכת העצבית קיים. עיסוי לא יעזור. שיחות בטח ובטח שלא יעזרו. דימיון מודרך זה תמיד נהדר, השאלה למה? פרחי בך עובדים על הרובד הרגשי באדם ולכן אין אפשרות שהם יתקנו את המערכת העצבית. כל הדרכים שהצעת נועדו אך ורק לתמוך בטיפול ראוי לבעיה הנדונה שהיא פיזית גרידא, אנני שולל אותם אך אני שולל את חוסר התייחסותך לבעיה באופן אישי, אלא כוללני. כל אחד יכול להשאיר הודעות לא קשורות ומטעות לא בכוונה ולא מתוך רוע, פשוט עודף מידע... אך את בתור מנהלת אמורה לתת את צומת הלב הראויה. שבוע טוב

טוב, פה אנחנו חלוקים.

קודם כל, כמובן שקראתי את ההודעה בתשומת לב. אני יודעת שהילינג יכול לרפא כשלים פיסיולוגיים, כמו כשלים קיימים במערכת עצבית, גם לאחר שהמתח חלף, למרות שהבנתי היא שאם לא היתה סיבה לפגיעה במערכת העצבית, היא לא היתה קיימת. יש אנשים שהולכים לרב שירפא אותם, הם מקבלים ברכה ונרפאים. איך אתה מסביר את זה? האם גם זה טיפול שכלאחר יד? אני יודעת שיש מי שיחלוק עלי, ויגיד שהריפוי הוא על המטפל. הבנתי היא שהריפוי הוא על המטופל, והמטפל צריך לעשות כמיטב יכולתו. מכיוון שכך, בתכל'ס, מה שיעזור להירפא זה לבחור טיפול שמדבר אל המטופל, כזה שהמטופל מאמין שיעזור. לפי דעתי - זה עיקר העניין. למה דמיון מודרך זה תמיד נהדר? כי דמיון מודרך מכוון את המוח להחלמה. גוף שמתכוון להחלים, יחלים. אני לא מאמינה שאפשר להירפא משהו שהוא חשוך ריפוי. כל טיפול יתמוך במה שהגוף יכול לעשות ממילא, ויכוון אותו. לכן חשוב בעיני חשיבות עליונה, לבחור מטפל שמעורר את המטופל להתחיל תהליך ריפויי, שהוא לא תמיד קל. תן לי להבטיח לך, שכל מטפל הוליסטי יכול לספר לך על מטופלים עם בעיות פיסיולוגיות שנפתרו ברבדים אנרגטיים או רגשיים. זו הרי המשמעות של הביטוי "רפואה הוליסטית". אני אישית מכירה מקרים ובעצמי נרפאתי ברובד פיסי על ידי טיפול ברובד הרגשי, וברובד האנרגטי. לכן אני מאמינה גדולה של ריפוי דרך אמונה, דרך הנאה, דרך כוונה, וחשוב מאוד - דרך שיתוף פעולה בין המטפל למטופל, בלי היררכיה בחדר הטיפולים, תוך הבנה שהמטפל מומחה בדרכים אפשריות לפיתרון, אבל המטופל מומחה בבעיה. זו האמונה הבסיסית והחזקה שלי, שממנה אני מטפלת.

o n m y w a y

New member
עומר.

אני אקצר ואגש לעניין. אני מסכים עם כל מה שנכתב בהודעתך הנ"ל. אנו רואים את הדברים באותו אופן בכל הנוגע להודעה זו. מעבר לכך, אני מודה לך על השיתוף בדרך ראייתך את העולם. אך עדיין, ההודעה הקודמת שלי תקפה מבחינתי,(אני לוקח בחזרה את "קריאת הודעה בחוסר צומת לב..") אני עדיין חושב שכל הדרכים המוצעות הן בגדר תוספות(משמעותיות, כולן כלים עוצמתיים) מעולות, אך נזק למערכת העצבית הוא משהו שדורש טיפול פרטני ואני אסביר זאת בדרך בה את הצגת את הדברים: מה שיעזור להירפא זה לבחור טיפול שהמטופל מאמין שיעזור, לדעתי זאת נקודה מאד חשובה ואני רוצה להתעקב עלייה. אני טוען שאם אדם מודע לבעיה שיש לו, עליו לשאול את עצמו איזו שיטה תעזור לו ליצור מגע אשר ירפא את הבעיה. ואם הבעיה "ירדה " לפיזי עלינו קודם כל ללכת ולטפל בפיזי, אין זמן לתובנות... בעיה במערכת העיצבית יכולה לגרום לאלף ואחד סיבוכים לכן עדיף לקחת ברצינות את נושא הריפוי ולחקור באמת מהו הטיפול שאני צריך על מנת לפתור את הבעייה שיכולה הכי להזיק לי, לפגוע או להשפיע על אורח חיים תקין. אחרי שלאדם יש אורח חיים תקין מבחינה פיזית יכול להתפנות הבחור ולעסוק כאוות נפשו בכל מיני טיפולים אשר יעזרו לו להבין מדוע הגיע למצב הזה,מה מקורו ומה עושים על מנת שהוא לא ישנה. וכאן כל השיטות שהזכרת הן מצויינות ואכן זו שאלה של התאמה אישית. אני מתעכב על עניין זה מפניי שהוא חשוב לי מאד. לנגד עיניי עומדת טובתו של המטופל קודם כל. לכן לדעתי עלינו להבין שהאחריות שלנו כמטפלים עובדת לשניי הכיוונים ועלינו לדעת מתיי לא לסמוך על הריפוי העצמי של האדם (כי הוא לוקח יותר מידי זמן או כי אין מוכנות...) ולדעת להפנות אותו לגורם שיכול לטפל בבעיה שאו שאני אנני יודע לפתור, או שהמטופל איננו באמת רוצה לעבוד עם עצמו רוחנית ולעבור תהליך, או במקרה של חוסר התאמה פשוט בגין שיטת הטיפול הנדרשת קודם... האחריות שלי היא לעשות כמיטב יכולתי למען היווצרות התנאים שבהם יוכל המטופל להתמיר ולשנות דפוסים בחייו מתוך כוח הריפוי האישי שלו, לכן לפעמים עליי להבחין שהתנאים שאני מציע לא בדיוק תואמים את הבעייה (למשל מבחינת הזמן הפיזי... סרטן...). אני מקווה שהבהרתי את עצמי ואני מאמין שאם נצא רגע מההגדרות אז גם את רואה זאת כך לא? אין מיקרים שאת דוחה בגלל סיבות אלו? שוב אנו מסכימים על הרוב בנושא זה, אני אשמח לדעת שאת שותפה לדעתי כפי שהצגתי אותה כעת. לילה טוב.

אז אם אני מבינה אותך נכון...

אתה טוען שבמצבים פיסיולוגיים חמורים אי אפשר לטפל בדרך אנרגטית? האם קראת את הספר של עמוס צור, להיות פרפר או שם דומה לזה? שם הוא מתאר איך הוא עושה לחבר מהמילואים ממש ניתוח, כדי להפסיק לו את הנחירות הנוראיות שלו. הניתוח הצליח והאדם הפסיק לנחור לחלוטין. אגב, אני אישית, לדוגמה כשניסיתי להרות ולא הצליח לי תקופה שנראתה לי ארוכה כמו הנצח, טיפולים פיסיולוגיים לא עזרו לי אבל טיפול EMF כנראה עזר כי בשלישי הרחם שלי קלט את אוהב הקטן, שנולד לפני חודשיים, בריא ושלם. אני מאוד מסכימה איתך בעניין הרבדים - אם בעיה יורדת לפיסי, סימן שהיא כבר "מושרשת" באנרגטי וברגשי. זה כבר השלב החמור של התגלמות הבעיה, גם אני רואה את זה ככה, אבל, לא בטוחה שזה אומר שמוכרחים לטפל בבעיה דווקא ברובד הפיסי. אני רואה הרבה מטופלים שמגיעים עם בעיות מאוד פיסיות, שנפתרות ברובד הרגשי במיוחד, והאנרגטי לפעמים. אני בטוחה שלכל אדם יש את הטיפולים שנכון לו לעבור ואת אלה שלא, כך גם אצל מטפלים. אני בטוחה שהמטופלים שמגיעים אליי, בגלל מערכת האמונות שלי, שונים מאלה שמגיעים למטפלים שמערכת האמונות שלהם כמטפלים שונות מאלה שלי. אני בטוחה שלכל מטפל מגיעים המטופלים שמתאימים לו... בכל אופן, דעתי היא שבהחלט ניתן לפתור בעיות שהתגשמו במימד הפיסי, במימד הרגשי או האנרגטי, וזה לא בהכרח יהיה טיפול ארוך יותר. אני חושבת שזה תלוי במאפייני המטופל...

למעלה