שאלה ובקשה

netc

New member
שאלה ובקשה

היי כולם! הייתי צריך לבנות ב-C תוכנה שתקלו 200 מספרים, ותכתוב את המספרים הזוגיים. זה מה שרשמתי:
#include <stdio.h> void main() { int i,x; for (i=2; i<=200; i=i+2){ printf("enter a number"); scanf("%d", &x); if ((x%2)==0) printf("%d", x) } }​
האם מה שרשמתי נכון? כמו כן רציתי לדעת איפה יש מדריכים טובים בעברית לשפת C, בעיקר ללולאות שאני יוכל לקחת למבחן שיש לי.

sbennys

New member
לא בדיוק

לפי מה שאני מבין לא מימשת את מה שביקשו ממך , לפי ההגיון היית צריך לקלוט 200 מספרים ורק אח"כ להדפיס את הזוגיים שביניהם , אתה מבצע את הקלט והפלט בתוך הלולאה . לפי דעתי תגדיר מערך בגודל 200 , תגדיר לולאת for מ i=0 עד i<200 ותקדם את i ב-1 ותכניס מספרים רנדומליים למערך (ככה לא תצטרך אתה להכניס 200 מספרים, זה טירוף) , אחרי זה תגדיר עוד לולאת for שתעבור על המערך ותדפיס את הזוגיים (כמו שעשית רק if arr%2)

david o

New member
במקום מספרים אקראיים

אפשר גם להקטין את טווח הלולאה ואם הכל עובד, להעלות את הטווח ל 200. האם יש לך קומפיילר? לא ניתן ללמור שפת תכנות ללא נגישות לקומפיילר בבית. הנה כמה הצעות לקומפיילרים חינמיים (הכוללים סביבת עבודה): Dev-Cpp Visual C++ 2005 Express Beta C++ BuilderX Personal הקומפיילרים יקמפלו כ C אם תשמור את הקובץ בסיומת C.

למעלה