שאלה ואבקש גם המלצה

boriska1

Well-known member
אחרי טיפול 120.000, בדקתי מצב האוטו. הוא במצב טוב מאוד. לכן יש סיכוי שישאר אצלי עוד 5-6 שנים. מדובר על וולוו S60 שנת 2015. החלטתי לשדרג את מערכת המולטימדיה. מדובר על על הרבה כסף. בחברה המליצו לי על יוזב מערכות, מטירת הכרמל. וולוו עובדת אתם. מאידך, קראתי חוות דעת ברשת, לא הכי טובות. למישהו ניסיון אתם? יש המלצות אחרות?

moshecaspi

Active member
א. אם קראת חוות דעת לא הכי טובות, למה להמשיך בנושא, ועוד עם הרבה כסף? רוצה לחזור על טעויות של אחרים? וזה עוד נראה שקורה אצל מתקין מורשה שאמור להכיר רכבי וולוו.
ב. בהמשך לחוות הדעת, למה לתת למישהו שיעשה ברכב מה שבה לו ויתעסק עם תכנון חשמל מסודר של יצרן הרכב? כי קרו מקרים.
לא הייתי משנה דבר ממה שנראה שעשה היצרן (המערכת הנוכחית) אצל מתקין שחושב הרבה פעמים יותר על טובתו האישית.

boriska1

Well-known member
תודה משה.
לא מדובר על החלפת מערכת (למרות המחיר הגבוה), מדובר על המערכת הקיימת, לעשות מסך מגע, התקנת SIM, ספר טלפונים בעברית ,מצלמה אחורית וכו". תוך הבטחה לא לשנות/להחליף את הקיים. לוולוו ,לפי עיון וגם מנסיון, יש דיברית ורדאר אחורי בין הטובים בשוק. נניח (טרם בדקתי), שהם עובדים על פי פרוטוקול של וולוו, תשובתך הייתה אותה תשובה?
ובשוליים:
כאמור החברה הזו, היא היחידה בארץ שמבצעת שיפורים ותיקונים עבור המוסך המרכזי וולוו
הבעיה שלא מצאתי חוות דעת המתייחסות לעבודה מסוג זה
בכל מקרה אצטרך להתקין מצלמת רוורס, יש בעיה היכן למקם את המסך. אם להשתמש במסך שיש, למעשה אין הפרש גדול, כ1000 ש"ח הפרש.

moshecaspi

Active member
לא הייתי מבצע שום שינוי של משהו פיזי. יש גם את העניין של החום הישראלי וציוד שמתאים לו. לדעתי, היצרן עושה את הדברים הכי טוב. אבל כל אחד ושיקוליו.

mkr

Member
יוזב מקצועיים ולכן בזמנו וולוו בחרה בהם כמתקיני בית. יש להם ניסיון נצבר ברכביי וולוו, שאין כל סיכוי שמתקין אחר יצבור. אז אם אתה עושה שינויים במערכת הקיימת וצריך התממשקות אליה, תבדום איתם.
אם אתה מחליף קומפלט (לפעמים זה לא יקר כמו שחושבים, אין להם ייתרון.

boriska1

Well-known member
יוזב מקצועיים ולכן בזמנו וולוו בחרה בהם כמתקיני בית. יש להם ניסיון נצבר ברכביי וולוו, שאין כל סיכוי שמתקין אחר יצבור. אז אם אתה עושה שינויים במערכת הקיימת וצריך התממשקות אליה, תבדום איתם.
אם אתה מחליף קומפלט (לפעמים זה לא יקר כמו שחושבים, אין לה

boriska1

Well-known member
תודה mkr.
כמובן לא אתן למישהו אחר לגעת בזה. האם אתה או מישהו שאתה מכיר שטיפלו באוטו ? הבעיה יש חוות דעת גם שליליות. לא מצאתי חוות דעת על עבודה של וולוו.
למצוא יד שניה מערכת כזו , הסיכוי קרוב לאפס. חוץ מזה, לדבריהם גם לא כדאי לי, הם מעדכנים חומרה ותכנה , כך שהאוטו מוקפץ 3-4 שנים קדימה.

לפי התכניות, בשבוע הבא אהיה בסביבה ואבקר אותם , אשאל את כל השאלות. ואז אתייעץ שוב.

ובשוליים:
כל הסיפור התחיל מזה שאני רוצה מצלמת רוורס מותקן על המערכת. זו עיקר ההוצאה. כל השאר זה תוספת 1000 ש"ח.

mkr

Member
תודה mkr.
כמובן לא אתן למישהו אחר לגעת בזה. האם אתה או מישהו שאתה מכיר שטיפלו באוטו ? הבעיה יש חוות דעת גם שליליות. לא מצאתי חוות דעת על עבודה של וולוו.
למצוא יד שניה מערכת כזו , הסיכוי קרוב לאפס. חוץ מזה, לדבריהם גם לא כדאי לי, הם מעדכנים חומרה ותכנה , כך שהאוטו מוקפץ 3-4 שנים קדימה.

לפי התכניות, בשבוע הבא אהיה בסביבה ואבקר אותם , אשאל את כל השאלות. ואז אתייעץ שוב.

ובשוליים:
כל הסיפור התחיל מזה שאני רוצה מצלמת רוורס מותקן על המערכת. זו עיקר ההוצאה. כל השאר זה תוספת 1000 ש"ח.
אני מכיר אותם מהעבר הלא רחוק כספקים של פתרונות כאלה. כמו שכתבתי, הם היו מאוד מקצועיים בהתאמות שעשו. אבל אם אתה אצלם בקרוב, אז אין כמו מראה עיניים :)

boriska1

Well-known member
הייתי אתמול בסביבות טירת הכרמל, נכנסתי אליהם וגם התקנתי. התקנתי גם מצלמת רוורס וגם מסך אנדרואיד גדול.
שורה תחתונה: אחלה מצלמה, כל השאר "פיל לבן" , פרט לווייז ,אין לי צורך באף אחד מהפיצ"רים.אין לי צורך לא ביוטיוב, לא בכרום, לא במייל ועוד כל מני מסוג זה. אפילו לא מתכוון להתחבר לאלה.ספוטיפיי מותקן לי בטלפון, עובר מצויין בבלותוס.
הבדל בין ווייז המותקן בטלפון לבין ווייז במכונית: כידוע, בוויז המותקן במכונית, אי אפשר לשנות מסלול ואף לבדוק מסלול אלטרנטבי, כאשר עומדים בפקק. צריך עצירה מוחלטת. לא הכי נוח.
אינטגרציה עם המערכת הקיימת:
לא משהו, אבל מזל שאני יכול לעבור במערכות בלחיצת כפתור פיזי. מצרף לכם תמונה:

1654574369941.png
כפי שניתן לראות יש כפתורים פיזיים ואכן הם הותאמו. קשה לראות בתמונה , אבל יש שם כפתור NAV, הלחיצה עליו מעבירה לווייז ישירות וזה אחלה.
כפי שאתם יכולים לראות המסך במקור שקוע , המסך החדש ארוך וצר. בעיה. השטח המנוצל לווייז לא גדול משל טלפון.
לווייז התקינו רמקול נפרד , לא הרמקולים של האוטו. הרמקול לא משהו. אם שומע רדיו, הרדיו לא מונמך, דומה לווייז בטלפון.

Kiapicanto1000

Active member
הייתי אתמול בסביבות טירת הכרמל, נכנסתי אליהם וגם התקנתי. התקנתי גם מצלמת רוורס וגם מסך אנדרואיד גדול.
שורה תחתונה: אחלה מצלמה, כל השאר "פיל לבן" , פרט לווייז ,אין לי צורך באף אחד מהפיצ"רים.אין לי צורך לא ביוטיוב, לא בכרום, לא במייל ועוד כל מני מסוג זה. אפילו לא מתכוון להתחבר לאלה.ספוטיפיי מותקן לי בטלפון, עובר מצויין בבלותוס.
הבדל בין ווייז המותקן בטלפון לבין ווייז במכונית: כידוע, בוויז המותקן במכונית, אי אפשר לשנות מסלול ואף לבדוק מסלול אלטרנטבי, כאשר עומדים בפקק. צריך עצירה מוחלטת. לא הכי נוח.
אינטגרציה עם המערכת הקיימת:
לא משהו, אבל מזל שאני יכול לעבור במערכות בלחיצת כפתור פיזי. מצרף לכם תמונה:

צפה בקובץ המצורף 49118
כפי שניתן לראות יש כפתורים פיזיים ואכן הם הותאמו. קשה לראות בתמונה , אבל יש שם כפתור NAV, הלחיצה עליו מעבירה לווייז ישירות וזה אחלה.
כפי שאתם יכולים לראות המסך במקור שקוע , המסך החדש ארוך וצר. בעיה. השטח המנוצל לווייז לא גדול משל טלפון.
לווייז התקינו רמקול נפרד , לא הרמקולים של האוטו. הרמקול לא משהו. אם שומע רדיו, הרדיו לא מונמך, דומה לווייז בטלפון.

נשמע לי פתרון שמייצר חסרונות משמעותיים... האם בדיעבד היית חוזר על זה?

boriska1

Well-known member
אכן פיקטו , רק חסרונות. המערכת לא לגמרה תואמת. למעשה טלאי. לא ממליץ לאף אחד

boriska1

Well-known member
האם ניתן להסירה?
הייתי היום אצלם שוב. סיכמתי שאם לא ארצה את המערכת, יתקינו לי מצלמה על המסך הישן. הסיכום תקף לחודש. דמי הלימוד שלי יהיו 500 ש"ח. אלא מה? בא איש התקנות , עשה כל מני הגדרות היה אחלה..... נסעתי נסיעה אחת מטירת הכרמל לשרון, הכל תפקד אחלה. השארתי את האוטו לכמה שעות כבוי, שוב כל ההגדרות הלכו, הווייז לא עובד טוב, נתקע.
בקיצור ביזבוז זמן. בהזדמנות ראשונה במהלך החודש, אחזור אליו ואוריד את החולרע הזו.
התקנת מצלמת הרוורס , היא באישור מאיר, יבואנית הרכב. המלטימדיה לא. לכן אני מקווה שיהיה בסדר. אם לא, אז יש לפחות למי להתלונן... אולי יעזור.

למעלה